Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

Μπουλντόζα της Νομαρχίας Ηλείας εναντίον Αιγιαλού...
"Στην παραλία του οικισμού Αρκούδι, ο δήμος Βαρθολομιού έχει βάλει σκοπό να καταστρέψει τοπίο, αιγιαλό και παράκτια βλάστηση με παρεμβάσεις απο χωματουργικά μηχανήματα χωρίς καμία άδεια και σε έκταση που δεν του ανήκει."
Αυτά καταγγέλει ανώνυμος αναγνώστης στο troktikohttp://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_7450.htmlΕμείς βλέπουμε τη Μπουλντόζα όμως να φέρει τα διακριτικά της Νομαρχίας ...και καλούμε τον Νομάρχη και την Εισαγγελία να παρέμβουν άμεσα...

Όταν εμείς τα λέγαμε για τα beach parties υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου δεν άκουγε κανείς....Η κτηματική Υπηρεσία αφήνει εκτεθειμένο το Δήμο ΠύργουΝα τι γράφαμε: http://pyrgosilias.blogspot.com/2009/07/2-beach-party.html

Και να τι γράφει σήμερα η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ χωρίς να αναφέρει τον Δήμο Πύργου αναρωτιόμαστε γιατί άραγε....


Στοπ στα beach party! (parties καλύτερα)Στόπ στα beach party βάζει η Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας με έγγραφο που έστειλε προς κάθε αρμόδια υπηρεσία όπου σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο επισημαίνει πως θα επιβάλλει πρόστιμο σε όποιο κάνει χωρίς άδεια.
Αφορμή στάθηκε ένα που έγινε πρόσφατα σε παραθαλάσσια περιοχή όπου χρησιμοποιήθηκε η παραλία χωρίς προηγουμένως να έχει δοθεί άδεια.


Μάλιστα επειδή φέρεται στην συγκεκριμένη εκδήλωση ότι συνδιοργανωτής ήταν και δήμος, η κτηματική υπηρεσία προσφεύγει στην δικαιοσύνη για την επιβολή προστίμων και στον δήμο ενώ ταυτόχρονα η έρευνα θα αναζητήσει και τις ευθύνες που προκύπτουν και έχουν σχέση με την επιβολή κυρώσεων πέρα των διοικητικών.


«Ανεξάρτητα από τα παραπάνω σας κάνουμε γνωστό ότι οποιαδήποτε πράξη, άνευ άδειας αρμόδιας αρχής, που αναιρεί το κοινόχρηστο χαρακτήρα του αιγιαλού και της παραλίας και που δεν συνάδει με την σχετική νομοθεσία (Ν 2791/2001 κ.λ.π) και με την παραπάνω

αναφερόμενη κοινή υπουργική απόφαση αποτελεί αυθαίρετη κατοχή και χρήση του τμήματος αυτού και η υπηρεσία μας θα πρέπει να λάβει τα από το νόμο κατασταλτικά μέτρα.

Στην περίπτωση δε που οι πράξεις αυτές γίνονται υπό την αιγίδα του δήμου σημαίνει ότι ο δήμος για οποιαδήποτε αυθαιρεσία είναι συνυπεύθυνος και συνυπόχρεος έναντι του Ελληνικού Δημοσίου», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή που κοινοποίησε η Κτηματική Υπηρεσία προς όλες τις αρχές και τους Δήμους.


Ουσιαστικά η επιστολή αυτή βάζει τέλος σε μία συνήθεια χρόνων που είχαν αρκετά μαγαζιά το καλοκαίρι να χρησιμοποιούν την παραλία για την διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων προκειμένου να συγκεντρώσουν την νεολαία.


Πάντως αναμένεται μετά από αυτή την επιστολή και οι έλεγχοι να είναι ιδιαίτερα αυστηροί.

Παναγιώτης Παυλόπουλος

Όταν εμείς τα λέγαμε για τα beach parties υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου δεν άκουγε κανείς

http://pyrgosilias.blogspot.com/2009/07/2-beach-party.html

Να τι λέγαμε :

Η ΓΕΠ-ΙΦΙΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΤΙΣ 24 ΚΑΙ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΞΕΦΡΕΝΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΕΜΑΤΟ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!!!!!!!!!ΣΤΑ DECK'S ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ DJ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΟΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ...................ME TOYΣ DJ'S ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΛΑΣΑ........ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΚΡΟΒΑΤΩΝ ΜΕ ΦΩΤΙΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΖΟΥΝ:15:00-16:30 ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΜΑΛΗΣ16:30-18:00 DEEJ K18:00-19:30 ΤΑΣΟΣ ΓΑΒΡΗΛΙΑΔΗΣ19:30-21:00 ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ21:00-22:30 ΣΑΚΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ22:30-00:00 DJ PROPHESE00:00-3:00 DJ DARY3:00-4:30 ΚΩΣΤΑΣ ΞΕΝΟΣ
Είσοδος Ελεύθερη (Πάλι καλά που δεν μας είπαν να πληρώσουμε για να πάμε στην παραλία)
Ρε παιδιά στο Δήμαρχο το είπατε;;;
Πάντως μπράβο στο Δήμο θυμάστε και με τους φοιτητές της ΠΑΣΚ που τους είχε παραχωρήσει την εξέδρα.Πάντα ο Δήμος μας, διευκολύνει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και ευγενικά παραχώρησε την παραλία του Αγ.Ανδρέα για να γίνει η εκδήλωση.Στους περίοικους της περιοχής το είπατε; Γιατί οι ώρες του προγράμματος περιλαμβάνουν και ώρες κοινής ησυχίας!!!

Ομολογία αποτυχίας και Αλλαγή Νοοτροπίας


Σχολιάζοντας την παραίτηση του αντιδημάρχου καθαριότητας του Δήμου Πύργου κ.Φάμελου εμείς που ασκήσαμε σκληρή κριτική στο Δήμο Πύργου για θέματα καθαριότητας (και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε) έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής:

1.Η παραίτηση και το κείμενο που τη συνοδεύει αποτελούν ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ όχι μόνο για το πρόσωπο του Αντιδημάρχου αλλά για τις πολιτικές που εφάρμοσε η παράταξη που ελέγχει τον Δήμο μας.
2.Γνώρισμα των αληθινών ηγετών και τεκμήριο μεγαλείου είναι η δημόσια αναγνώριση των λαθών και η ομολογία της αποτυχίας.
3.Η πόλη μας χρειάζεται Αλλαγή Νοοτροπίας και συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων ώστε να έξασφαλιστεί σε όλους μας και κυρίως στα παιδιά μας μια καλύτερη ποιότητα ζωής, ένα καλύτερο μέλλον.
4.Το πολιτικό κόστος εισπράτεται από την αδράνεια και την ατολμία και όχι από το όραμα και το σπάσιμο αυγών,την απομόνωση των παραγόντων που μας οδηγούν στη μιζέρια.
5.Υπάρχει ακόμα πολιτικός χρόνος για τον αξιόλογο κατά τα άλλα Δήμαρχό μας να έρθει κοντά στους Πυργιώτες και να καταφέρει να πράξει αυτά που υποσχέθηκε.
6.Οι πολίτες του Δήμου μας θα συνεχίσουν να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον.

Και τέταρτο κρούσμα στον Πύργο

Σε κοριτσάκι 3 ετών που έχει έρθει από τον Καναδά για διακοπές στην Ελλάδα ανιχνεύτηκε το 4ο κρούσμα του νέου ιού της γρίπης στον Πύργο.
Την Δευτέρα το απόγευμα οι γονείς πήγαν στο νοσοκομείο του Πύργου επειδή το παιδί παρουσίαζε συμπτώματα γρίπης και οι γιατροί αμέσως τον πήγαν στον ειδικό θάλαμο προκειμένου να προβούν σε όλους εκείνους του ελέγχους για να διαπιστώσουν αν είναι κρούσμα του ιού ΑΝ1Μ1.
Πηγή:www.patrisnews.gr

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Την έξοδό του από τα κοινά ανακοίνωσε ο κ Νίκος Φάμελος με την παραίτησή που υπέβαλλε χθες το πρωί τόσο από το αξίωμα του αντιδημάρχου όσο και από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου.


Κύριος λόγος, όπως αναφέρει στην γραπτή επιστολή που κοινοποίησε τόσο στον Δήμαρχο Μάκη Παρασκευόπουλο όσο και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθη Καννή, είναι ότι δεν λύθηκαν σοβαρά προβλήματα του Τμήματος Περιβάλλοντος που έχουν να κάνουν κυρίως με την έλλειψη προσωπικού.


Αφήνει υπόνοιες για δυσλειτουργία στις υπηρεσίες του δήμου οι που είχαν επιπτώσεις και στην προσπάθεια που λέει ο ίδιος ότι κατέβαλε για την καλύτερη δυνατή απόδοση του τομέα που ήταν υπεύθυνος. Επίσης αναφέρει ότι τον πίεσαν για να αναλάβει για τρίτη συνεχόμενη φορά τον τομέα της καθαριότητας ενώ ο ίδιος δεν ήθελε με την υπόσχεση ότι θα λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία καθαριότητας.
Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει:


«Κύριε Δήμαρχε,


Αν και γνώριζα τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε απέναντι στα συσσωρευμένα και μακροχρόνια προβλήματα του Δήμου Πύργου, πίστεψα πραγματικά ότι θα δίναμε το μέγιστο αγώνα για την επίλυσή τους με πολιτικά και διεκδικητικά χαρακτηριστικά.


Στις αρχές του 2009 αν και επιθυμία ήταν να μην αναλάβω για τρίτη συνεχή χρονιά καθήκοντα Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος με δεδομένα τα προβλήματα του τομέα αυτού (ελλιπή διοικητική, γεωτεχνική, περιβαλλοντική στελέχωση και προσωπικό καθαριότητας καθώς και ελλιπής μηχανικός εξοπλισμός) αποδέχτηκα υπό πίεση να συνεχίσω με την διαβεβαίωση των λύσεων.

Τα προβλήματα αυτά οξύνθηκαν με αποτέλεσμα να μην μπορούμε ως Τμήμα να ανταποκριθούμε στις πιεστικές απαιτήσεις και τις ανάγκες των πολιτών, ενώ ο διοικητικός μηχανισμός του δήμου στάθηκε αδύναμος να επιβάλλει την τάξη στην ασυδοσία που επικρατεί κυρίως σε μερίδα συμβασιούχων εργατών καθαριότητας, παρά τις επισημάνσεις μας αλλά και να επιβραβεύει τις φιλότιμες προσπάθειες άλλων υπαλλήλων.


Η μη τήρηση του κανονισμού καθαριότητας που οφείλεται επίσης και αυτή στην δυσλειτουργία των αρμοδίων υπηρεσιών δημιούργησε επιπρόσθετα προβλήματα.


Το Τμήμα Περιβάλλοντος με δεδομένο και το πρόβλημα της διαχείρισης βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο διαμαρτυρόμενων πολιτών και φορέων.


Η καθημερινή πίεση με αναγκάζει να ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ τόσο από τα καθήκοντα του αντιδημάρχου όσο και από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου ζητώντας παράλληλα συγνώμη από όλους αυτούς που με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.


Εύχομαι στην Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει τους στόχους και τα οράματά τους και ίσως η ενέργειά μου αυτή να συμβάλλει, αφού πιστεύω ότι ειλικρινά ότι μπορεί να καταφέρει και χωρίς την δική μου συμμετοχή.
Ουδέποτε θεώρησα τον εαυτό μου επαγγελματία της πολιτικής, ενώ η ενασχόλησή μου με τα κοινά την είχα πάντα συνδέσει με την προσφορά στον τόπο μας, απαντώντας έτσι και στους «άσπονδους φίλους».


Πάντα πίστευα ότι οι πολιτικοί αγωνίζονται για τις επόμενες γενιές και οι πολιτικάντηδες για τις επόμενες εκλογές.
Φεύγω από τα κοινά όπως μπήκα κερδίζοντας μόνο εμπειρίες αλλά και απογοήτευση.
ια μένα η ιδιώτευση είναι μονόδρομος και η απόφασή μου αμετάκλητη».
Καμία αντίδραση


Από την πλευρά του Δημάρχου δεν υπήρξε κανένας σχολιασμός όσον αφορά το θέμα της παραίτησης του Νίκου Φάμελου και ουσιαστικά καμία αντίδραση στα όσα η επιστολή αναφέρει.


Ο πρώτος επιλαχόν είναι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ Νίκος Θεοδώρου που ακόμα κρατάει κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά το αν θα αποδεχθεί ή όχι την θέση του Δημοτικού Συμβούλου.

Παναγιώτης Παυλόπουλος

ΠΗΓΉ: http://www.patrisnews.gr/newsItem.php?id=814