Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

"Aγανάκτησε κι ο Θεός με την Ηλεία" (ανέκδοτο)


ΜΕΧΡΙ κι ο Θεός αγανάκτησε με την πλεονεξία των Ηλείων, την ασυδοσία και την περιβαλλοντική καταστροφή.Δήμαρχοι χτίζουν αυθαίρετα,λαμόγια παντού: «Αυτό το αναθεματισμένο είδος Ηλείων που κυριάρχησε, για την Ελλάδα αποτελεί πλέον μεγάλη απειλή. Πρέπει να εξαφανιστεί.Τους προειδοποίησα με τις πληγές των Φαραώ (σεισμοί, πυρκαγιές, λοιμοί, καταποντισμοί.Τίποτα!!Μυαλό δεν έβαλαν!!!»

ΣΤΕΛΝΕΙ τα Χερουβείμ και τα Σεραφείμ να φέρουν κοντά του τρεις αντιπροσωπευτικούς ηγέτες αυτού του Νομού της Ελλάδας που με τόση στοργή έφτιαξε, κι εκείνοι οι αχάριστοι κοντεύουν να τον αφανίσουν.Αγνόησε τον Νομάρχη του πράσινου Νομού και κάλεσε: τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ.Αηδόνη - τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ κ.Λυμπέρη Δήμαρχο Αμαλιάδας, κι έναν ηγέτη από την πρωτεύουσα του Νομού - τον Δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο.

«ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ τα ψέματα!» τους λέει ο Υψιστος και γυαλίζει το μάτι του. «Σας έδωσα μια ευκαιρία τότε, με το ολοκαύτωμα της Ηλείας και δεν την εκτιμήσατε. Τώρα πια είναι αργά... Σ' ένα μήνα θα καταστρέψω την Ηλεία! Αποφάσισα ότι οι Ηλείοι είναι επικίνδυνοι και πρέπει να εξαφανιστούν. Κι ύστερα θα ξαναρχίσει πάλι με αρμονία η ζωή απ' την αρχή.Αποξηράνατε τις λίμνες, χτίσατε αυθαίρετα, καταστρέψατε τον κάλλιστον τόπο της Ελλάδας..!! Γυρίστε πίσω και ενημερώστε τους Ηλείους για την απόφασή μου αυτή».

ΕΝΤΡΟΜΟΙ οι Δήμαρχοι επιστρέφουν απ' τον Παράδεισο στην Ηλεία. «Λαέ της Ολυμπίας!», αναφωνεί δακρυσμένος στο τηλεοπτικό διάγγελμά του στην ΟΡΤ ο Δήμαρχος Ολυμπίας κ.Αηδόνης: «Εχω ένα καλό νέο κι ένα κακό. Το καλό νέο είναι πως αποδείχτηκε ότι υπάρχει Θεός. Το κακό νέο είναι ότι σ' έναν μήνα από τώρα θα μας καταστρέψει όλους στην Ηλεία. Μετανοώ για όλα και προσεύχομαι να συγχωρέσει κάποτε τις ψυχές μας. Θα τα ξαναπούμε στην Κόλαση»...

«ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ και συντρόφισσες!», μουρμουρίζει με δυσκολία απ' το κρεβάτι του φευγιού του πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ.Λυμπερης: «Εχω δύο κακά νέα να σας πω. Πρώτον, ότι δυστυχώς υπάρχει Θεός. Αυτό ανατρέπει όλη τη φιλοσοφία του ΠΑΣΟΚ. Τον είδα με τα μάτια μου και συνειδητοποίησα πως μόνο Εκείνος μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη στην Ηλεία. Οι προσπάθειες της ΤΕΔΚ ήταν μάταιες.Δεν θα προλάβουμε τον Καλλικράτη Το χειρότερο κακό όμως είναι πως ο Θεός τιμωρώντας όλους μας τους Ηλείους για όσα κάναμε σ' αυτόν τον τόπο, αποφάσισε τον επόμενο μήνα να μας καταστρέψει».

«Πυργιώτες και πυργιότισσες!» λέει με στόμφο στην Εκπομπή του Γ.Φάκου στην ΟΡΤ πάλι ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος: «Εχω τη χαρά να σας ανακοινώσω δύο πολύ καλά νέα. Πρώτον: υπάρχει Θεός! Τον συνάντησα αυτοπροσώπως. Δεύτερο και σπουδαιότερο: όπως μου ανακοίνωσε στην κατ' ιδίαν συνομιλία που είχα μαζί του σε έναν μήνα θα έρθει ο ίδιος και θα αναλάβει να συνεχίσει το έργο μου στην πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας»!...