Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Φαινόμενα ρεβανσισμού καταγγέλει η ΔΑΚΕ ΔΕ Ν.Ηλείας


"Με αφορμή τα απαράδεκτα φαινόμενα ρεβανσισμού που παρατηρούνται μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και ιδιαίτερα τα όσα συνέβησαν στη Δ.Ο.Υ Πύργου εις βάρος της Δ/ντριας και μέλους της ΔΑΚΕ Δ.Τ., κας Στυλιανοπούλου Ρουμπίνης (βανδαλισμοί, απειλές για τη ζωή της, την οικογένειά της και την θέση της), η Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών Δ.Ε. Νομού Ηλείας καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο το παραπάνω γεγονός......

Προκαλεί σε όλους μας έκπληξη το γεγονός, ότι τα θλιβερά αυτά γεγονότα έλαβαν χώρα αμέσως μετά την εκλογή του νέου πρωθυπουργού της χώρας, ο οποίος δεσμεύτηκε απέναντι στον ελληνικό λαό για νέα ήθη και ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Δεν χωρά καμιά αμφιβολία πως οι βανδαλισμοί, οι απειλές και η κάθε μορφή βίας δεν συνάδουν με το νέο ήθος που θέλει να εκφράσει το ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση της χώρας που μόλις άρχισε. Σε μια ευνομούμενη και σύγχρονη δημοκρατική πολιτεία είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι να υφίστανται διώξεις και άνανδρες απειλές εξαιτίας της συνδικαλιστικής ή ακόμη και της κομματικής τους ταυτότητας. Η τρομοκρατία και η παρακμιακή ιδεολογία των κομματοφρουρών καταδικάστηκε από το σύνολο της κοινωνίας μας και δεν θα επιτρέψουμε την αναβίωσή της.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην διστάσουν να καταγγείλουν τέτοιου είδους συμπεριφορές από όπου και αν αυτές προέρχονται. Ο φόβος και η τρομοκρατία που ορισμένοι σκοπίμως καλλιεργούν δε θα βρει γόνιμο έδαφος. Ως συνδικαλιστική παράταξη θα πολεμήσουμε με κάθε τρόπο τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπίες. Όλοι μαζί μαχόμαστε για μια καλύτερη κοινωνία αρχών και αξιών. Μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια δίκαιη κοινωνία, ισονομίας και δημοκρατικών ελευθεριών."

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. Ν. ΗΛΕΙΑΣ
http://pyrgos-news.blogspot.com/2009/10/blog-post_7213.html