Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Για "Καποδίστρια ΙΙ" την περιμέναμε και μας έφθασε ως "Καλλικράτης"Η νέα διοικητική δομή -στην οποία δόθηκε το όνομα "Πρόγραμμα Καλλικράτης"- περιλαμβάνει τη δραστική μείωση των 1.034 ΟΤΑ πουυπάρχουν σήμερα σε λιγότερους από 370 δήμους. ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΟΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ που ξαφνικά μπήκε στην ζωή μας; Με βάση τα υπάρχοντα ιστορικά στοιχεία ο Καλλικράτης μαζί με τον Ικτίνο ήταν οι δύοπερίφημοι αρχιτέκτονες του δεύτερου μισού του 5ου π.Χ. αιώνα στην αρχαία Ελλάδα. οι ναοί και τα έργα που κατασκεύασαν ήταν μεγάλα, σε σημασία και τελειότητα.
Η μετάβαση πάντως δεν προδιαγράφεται βελούδινη. οι χίλιοι περίπου σημερινοί Δήμοι να γίνουν 370. Δηλαδή, από κάθε τρεις Δήμους προκύπτει ένας από συνένωση.
Η δημιουργία ενός ενιαίου ορεινού δήμου που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα ορεινά δημοτικά διαμερίσματα των δήμων , Λασιώνος, Φολόης, Πηνείας, Λαμπείας και Ωλένης κρίνεται επιτακτική, Η δημιουργία ενός ισχυρού ορεινού δήμου στον τόπο μας , εξασφαλίζει την ελκυστικότητα του ως τόπο επενδύσεων - απασχόλησης - διαβίωσης και κοινωνικής συνοχής..
Είμαστε αντίθετοι στον τεμαχισμό της ορεινής Ηλείας και στην προσάρτησής της στα πεδινά αστικά κέντρα που επιδιώκουν κάποιοι για τους δικούς του προσωπικούς στόχους.
Ο πιθανός κατακερματισμός θα αποτελέσει για μας πληθυσμιακή μειοψηφία απαξιωμένη από τις κεντρικές επιλογές τους που σίγουρα θα μας οδηγήσει στο μαρασμό και στην εγκατάλειψη.
Καλούμε τους συντοπίτες μας αλλά και τους αιρετούς να μην εγκλωβιστούν στο θέμα της έδρας του δήμου, ούτε για τις τοπικές ιδιαιτερότητες, για τις πληθυσμιακές δυσαναλογίες και άλλα παρόμοια, γιατί κάτι τέτοιο θα είναι επιζήμιο, θα είναι έξω από την ουσία της επιχειρούμενης αλλαγής.
Νομίζουμε ότι όλοι ΘΕΛΟΥΜΕ στην ορεινή μας Ηλεία, μια αυτοδιοίκηση ακηδεμόνευτη, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και επιρροές, μια αυτοδιοίκηση διοικητικά αυτόνομη, οικονομικά αυτάρκη ΚΑΙ λειτουργικά ανεξάρτητη.
Γι' αυτό και έχει αξία να μιλήσει η τοπική κοινωνία,
Ας μην τους αφήσουμε να αποφασίσουν για εμάς
χωρίς εμάς.

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ
ΒΛΑΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΑΛΑ
ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΚΡΙΒΗ ΛΑΣΔΙΚΑ
(ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΣΔΙΚΑ)
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΛΟΗ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΛΟΗ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ
(ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΓ.ΑΝΝΑΣ)
ΜΠΑΡΖΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΟΡΕΙΝΗ
ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΡΩΝI
ΤΣΙΜΠΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΜΕΡΟ
(ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΗΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΩΛΕΝΗΣ)
ΧΡΟΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΡΥΑ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΟΛΟΗ

http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/03/blog-post_03.html

Aπό την 3η του Σεπτέμβρη... στην 3η του Μάρτη... ΠΑνελλήνιος ΣΟσιαλιστικός Κλονισμός!!


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΚΛΟΝΙΣΜΟΣ........


Όπως τα μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη και της 11ης Μαρτίου 2004 έγιναν Σεπτέμβριο και Μάρτιο έτσι και οι δυο ιστορικές Ημερομηνίες για το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον η 3η Σεπτεμβρίου 1974 και η 3η Μαρτίου 2010.Φτάσαμε στο σημείο από Κίνημα λαϊκό το ΠΑΣΟΚ να κλονίζει ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία συθέμελα!!

http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/03/3-3.html

Ερώτηση στη βουλή για το θέμα της αναστολής των προγραμμάτων των ΚΠΕ από τον βουλευτή Ηλείας Γ.Κοντογιάννη


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό
Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων


Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης



Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Ηλείας, το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προτίθεται να καταργήσει την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ).
Όπως ανακοίνωσε η Υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου στους υπεύθυνους των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο προ ημερών, για την τρέχουσα χρονιά θα υλοποιηθούν μόνο τα μονοήμερα προγράμματα. Όλα τα υπόλοιπα πολυήμερα προγράμματα αναστέλλονται μαζί με κάθε άλλη επιμορφωτική δράση.

Το ΚΠΕ Κρστένων έχει παρουσιάσει πλούσια δράση, μεταξύ των οποίων σημαντικά προγράμματα, τα οποία επισκέφθηκαν- από το 2006 έως σήμερα-153 σχολεία, ήτοι 4.049 μαθητές και 430 καθηγητές.

Με δεδομένο το ότι η Ηλεία έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές του 2007 και η αποκατάσταση και προστασία του περιβάλλοντος έχει αναδειχθεί σε μείζον ζήτημα για την περιοχή,



Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1. Ποια η εν γένει πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης;
2. Προτίθεται το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να σταματήσει τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης;
3. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ιδιαίτερη κατάσταση του Νομού Ηλείας, σε περίπτωση που δεν υπάρξει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ των ΚΠΕ, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για το ΚΠΕ των Κρεστένων;

http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/03/blog-post_9742.html