Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Και τα φρουτάκια στην πράσινη ανάπτυξη;


Όλες οι εφημερίδες αναφέρθηκαν στην επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου για την νομιμοποίηση των τεχνικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Στα άρθρα περιγράφεται το νομοσχέδιο το οποίο σύμφωνα με τις εφημερίδες επιτρέπει την υπό όρους εγκατάσταση τεχνικών παιχνιδιών αλλά απαγορεύει ρητά τα τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια. Οι τίτλοι όμως των εφημερίδων δεν παραπέμπουν στα τεχνικά παιχνίδια που καλώς θα νομιμοποιηθούν αλλά στα τυχερά και ο λόγος είναι το παράθυρο που άνοιξε ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του στη Βουλή όπου δήλωσε την πρόθεση του να φέρει προς συζήτηση και την νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών.
Είναι πιθανό ότι το υπουργείο σκοπεύει να κινηθεί σε δυο φάσεις:
- Αρχικά, νομιμοποίηση των τεχνικών παιχνιδιών και εγκατάσταση τους στα σημεία που ορίζονται ώστε να εισρεύσουν κάποια έσοδα και να εξοικειωθεί η κοινή γνώμη με την ιδέα
- Νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών στη συνεχεία με βάση την εμπειρία που θα αποκτηθεί από την εγκατάσταση των τεχνικών παιχνιδιών
Ουσιαστικά το μόνο κοινό σημείο μεταξύ τεχνικών και τυχερών παιχνιδιών είναι η λέξη "παιχνίδι". Τα τεχνικά παιχνίδια τα παίζει κάποιος για ψυχαγωγία, αναμετρώντας τις ικανότητες του απέναντι στον επεξεργαστή. Στα τυχερά σκοπός είναι το κέρδος αρχικά και στη συνέχεια η προσπάθεια μείωσης της χασούρας.
Τα τεχνικά παιχνίδια μπορούν στην χειρότερη περίπτωση να σου φάνε λίγα κέρματα και χρόνο τον όποιον πιθανότατα θα διασκεδάσεις. Στα τυχερά ένας παίχτης μπορεί να χάσει ένα μηνιάτικο.
Τεχνικά και τυχερά παιχνίδια ΔΕΝ μπορούν να εξισώνονται επειδή ονομάζονται και τα δυο "παιχνίδια".
Ας σκεφθούμε λίγο όλοι μας και κυρίως το Υπουργείο Οικονομικών ποσό εξοικειωμένη είναι πια η νέα γενιά με τα ηλεκτρονικά και ταυτόχρονα πόσο ανάγκη έχει ο μέσος Έλληνας από την ελπίδα επιπλέον εισοδήματος. Σίγουρα θα έχουν επιτυχία τα τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια αν τα επιτρέψουν πάλι. Σίγουρα θα κάνουν κάποιους - λίγους - πλούσιους και κάποιους - πολλούς - φτωχότερους. Σίγουρα θα συμβάλουν σε κάποιο βαθμό στα φορολογικά έσοδα. Αλλά με τι κόστος? Καινούργια δράματα? Κι΄ άλλες εξαρτήσεις? Ακόμα δεν πήραμε τα μαθήματα μας από τις χώρες που η εξάρτηση από τα φρουτάκια έγινε μάστιγα?
Το βασικό μήνυμα του Πρωθυπουργού για την οικονομία κατά την προεκλογική περίοδο ήταν η Πράσινη Ανάπτυξη. Τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια δεν είναι ούτε "πράσινα" ούτε προσφέρουν σε όποια ανάπτυξη. Αντίθετα αφαιρούν εισόδημα που θα μπορούσε να πάει στην ανάπτυξη.
Μικρός Ήρωας
ΟΧΙ «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ» ΚΑΙ «ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΔΕΣ» ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/02/blog-post_5496.html

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ: ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ (όπως πάντα)



"Εδώ και αρκετό καιρό λειτουργεί ο δεματοποιητής στην περιοχή Ποτόκι (δίπλα στον Αλφειό όπως φαίνεται και στην φωτογραφία). Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» και των αναρτήσεων του «ΠΥΡΓΟΣ NEWS» περί της εισήγηση για επιβολή προστίμου και προσωρινής παύσης της λειτουργίας του δεματοποιητή από το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) Ηλείας θα πρέπει να σημειωθούν τα παρακάτω:
Τα σακουλοποιημένα απορρίμματα που τυλίγει ο δεματοποιητής έχουν διάρκεια για δύο χρόνια. Τι έχει κάνει ο Δήμος Πύργου για την εύρεση της μόνιμης λύσης εδώ και έξι μήνες; Έχει συγκεκριμένη πρόταση και σχέδιο; έχει δαπανήσει πιστώσεις για την εξεύρεση της μόνιμης λύσης; ή ρίχνει το μπαλάκι στην ταλαίπωρη την Ν. Κοκαλιάρη (Αντιδήμαρχο Αμαλιάδας και πρόεδρο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας)
τι θα κάνει τα σκουπίδια του, ο Δήμος Πύργου (και της Αρχαίας Ολυμπίας για να μην ξεχνιόμαστε) μετά από δύο χρόνια όταν τα δέματα θα είναι ακατάλληλα να συγκρατήσουν τα απορρίμματα;;; ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ) ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ;;;; (τακτική πολύ προσφιλή σε αυτή την χώρα που οι εκάστοτε πολιτικοί την έκαναν μπουρδέλο).
εάν αληθεύει ότι δεν έχουν τηρηθεί οι όροι της εγκεκριμένης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (όπως αναφέρεται στο υπ΄ αριθ. 15/28-1-2010 έγγραφο του τμήματος περιβάλλοντος), που σίγουρα αληθεύει και με δεδομένο ότι η περιοχή είναι δίπλα στον Αλφειό ποταμό, θα πάει κανείς στον εισαγγελέα για συστηματική και εκτεταμένη μόλυνση του περιβάλλοντος;;;; Στην φωτογραφία πάντως φαίνονται νερά (ή υγρά) από τα σκουπίδια να καταλήγουν στο έδαφος, αφού περιμετρικά του γηπέδου διαμόρφωσης δεν έχει κατασκευαστεί σύστημα συλλογής τους.
η πρώτη σειρά των δεμάτων αντέχει το βάρος των υπολοίπων τεσσάρων που τοποθετούν από πάνω της και εάν ναι ποιος επιστημονικός φορέας το πιστοποιεί.
πως επιμερίζεται το κόστος λειτουργίας του δεματοποιητή με τον Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας;;; πόσο είναι αυτό το κόστος και με πόσα χρήματα έχει συμμετάσχει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας;;; (μάλλον με 0 αφού οι Πυργιώτες έχουν φράγκα σε σχέση με τους Ολύμπιους)
το όλο εγχείρημα της λειτουργίας του δεματοποιητή το εποπτεύει κάποιος ειδικός επιστήμονας ή φορέας με την κατάλληλη εμπειρία ή λειτουργεί στο έλεος του Θεού;;; (με την επίβλεψή και της δημοτικής αρχής βέβαια). Αν υπάρχει επόπτης λειτουργίας ποιος είναι και ποια είναι η αμοιβή του;;;;;
ο Νομάρχης θα επιβάλλει το πρόστιμο που εισηγούνται οι υπηρεσίες του ή θα θάψει τις ατασθαλίες της λειτουργίας του δεματοποιητή.



Επίλογος: ότι και να γίνει ή να ισχύει από τα παραπάνω δεν έχει σημασία. Πάλι εμεί οι μαλάκες θα πληρώσουμε την ανικανότητα των διοικούντων που εδώ και τόσα χρόνια δεν προσέγγισαν το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, φοβούμενοι μη χάσουν κανένα ψήφο. Θα πληρώσουμε όπως έχουμε μάθει να κάνουμε τόσα χρόνια άσχετα εάν τώρα δεν θα έχουμε να φάμε"


http://pirgotis.blogspot.com/2010/02/blog-post_16.html


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:

http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/02/blog-post_931.html


http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/02/blog-post_08.html

http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/02/blog-post_08.html