Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Άφαντοι οι καλλιεργητές .....


«Φουντώνουν» οι φυτείες της ινδικής κάνναβης σε όλη τη χώρα, παρά τις συνεχείς έρευνες των αστυνομικών αρχών. Μάλιστα, οι καλλιεργητές έχουν …εξελίξει τις μεθόδους τους, δημιουργώντας φυτείες μέσα στα… σπίτια τους για να μην είναι ορατές και να μην πέφτουν εύκολα στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.! Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι τα καταφέρνουν…πάντα....


Χασισοφυτεία με 28 δενδρύλλια καταστράφηκε στην αγροτική περιοχή «Καπεταναίικα» της Φραγκαβίλας Ηλείας, χωρίς να εντοπιστούν οι καλλιεργητές.


20 φυτά ινδικής κάνναβης εντοπίστηκαν σε παραθαλάσσια περιοχή κοντά στο Βαρθολομιό Ηλείας και ξεριζώθηκαν. Ούτε εκεί εντοπίστηκαν οι καλλιεργητές.


πηγή: http://www.protothema.gr/content.php?id=38946 αποσπάσματα άρθρου του Κώστα Βάιου

Ένα σχολείο φάντασμα....στον Πύργο....


Η ραγδαία οικιστική ανάπτυξη της δυτικής πλευράς της πόλης του Πύργου οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας, πριν αρκετά χρόνια, ενός νέου σχολείου, του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα τρία μεγάλα σχολεία της περιοχής και να καλυφθούν οι ανάγκες του συνεχώς αυξανόμενου μαθητικού πληθυσμού.Οι προσπάθειες των φορέων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την κατασκευή κτιρίου για το σχολείο αυτό (ένα σχολείο – φάντασμα που εδώ και χρόνια έχει δασκάλους αλλά όχι στέγη) είναι γνωστές τόσο στη Νομαρχία όσο και στο Δήμο Πύργου. Η αλήθεια είναι ότι τα δυο τελευταία χρόνια ο Δήμος Πύργου, δια του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου, και η Νομαρχία Ηλείας, δια των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, σε κοινές τους συσκέψεις συναποφάσισαν τη στέγαση του 9ου Δημ. Σχολείου στο παλαιό Μανωλοπούλειο που προορίζεται για σχολική στέγη.Η απόφασή τους αυτή κοινοποιήθηκε και στον Ο.Σ.Κ. και στο ΥΠ.Ε.Π.Θ. (υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα) και έτσι η κατασκευή του 9ου Δημ. Σχολείου εξαιρέθηκε από το 5ετές πρόγραμμα σχολικής στέγης του Ο.Σ.Κ.Με ευθύνη του Δήμου Πύργου και του Δημάρχου κ.Μάκη Παρασκευόπουλου όχι μόνο ανατράπηκε αυτός ο σχεδιασμός αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος δήλωνε άγνοια της συγκεκριμένης απόφασης αν και μετείχε ο ίδιος και ο αρμόδιος για θέματα Παιδείας Αντιδήμαρχος κ. Ντοάς στις προαναφερθείσες συσκέψεις.


Αυτά καταγγέλει εδώ και καιρό ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου εις ώτα μη ακουόντων και συνεχίζει:


Οι αρμόδιοι του Δήμου και της Νομαρχίας οφείλουν πλέον με σοβαρότητα να δουν συνολικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην πόλη μας, καθώς η περίπτωση του 9ου Δημοτικού μπορεί να είναι η πιο χαρακτηριστική αλλά δεν είναι η μόνη, στο πλαίσιο του γενικότερου οικιστικού σχεδιασμού και στη βάση των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης και της τοπικής κοινωνίας.
http://syllogos-dn-pyrgou.blogspot.com/2008/11/9.html


ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ.....ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ;




Έχετε κύριοι τις δυνατότητες να φτιάξετε σύγχρονα σχολεία για τα παιδιά μας.Αυτό που δεν έχετε είναι θέληση και ικανότητα να διεκδικήσετε..........

Ηλεία: River Ecofestival για ανάπτυξη του οικοτουρισμού

ENA διαφορετικό φεστιβάλ, το River Ecofestival, με συναυλίες αλλά και συζητήσεις αφιερωμένες στη διάσωση, την προστασία και την οικοανάπτυξη της λεκάνης του Αλφειού, διοργανώνει από τις 6 έως τις 10 Αυγούστου η οργάνωση «Αλφειός-δράσεις οικολογίας και πολιτισμού» με τη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας.
Στόχος των διοργανωτών είναι το φεστιβάλ να αποτελέσει ένα μεγάλο επικοινωνιακό και πολιτιστικό γεγονός, πάνω στη μεγάλη οικοδιαδρομή που δημιουργείται από την Καρύταινα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία και να λειτουργήσει ως προωθητική διαδικασία στην υπόθεση προστασίας του περιβάλλοντος, της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, της βιολογικής γεωργίας - κτηνοτροφίας, του εναλλακτικού τουρισμού και της πράσινης και πολιτιστικής επιχειρηματικότητας.
Ευχόμαστε φέτος κ.Νομάρχη και κύριοι διοργανωτές να μη μοιράζετε τσιγάρα όπως πέρσι.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 12η και καταιδρωμένη...



Στοιχεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί γεωγραφική μονάδα που οριοθετείται από τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας και έχει έδρα την Πάτρα.
Ο πληθυσμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της απογραφής του έτους 2001, ανέρχεται σε 741.282 άτομα. Είναι η τέταρτη σε πληθυσμό περιφέρεια της Ελλάδος, συγκεντρώνοντας το 7% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.
Ο πληθυσμός των Νομών Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας είναι κυρίως αγροτικός, αφού μόνο το 33% και 25% αντίστοιχα είναι αστικός, σε αντίθεση με τον Νομό Αχαΐας, όπου το 66% του πληθυσμού είναι αστικός.
Πέραν του Δήμου Πατρέων, ο οποίος είναι ο πολυπληθέστερος, με πληθυσμό 167.602 κατοίκους (απογραφή ΕΣΥΕ 2001), δεκαέξι (16) Δήμοι της Περιφέρειας έχουν πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων, ενώ είκοσι επτά (27) είναι οι Δήμοι με πληθυσμό κυμαινόμενο από 5.000 έως 10.000 κατοίκους (απογραφή ΕΣΥΕ 2001).
Συνολικά παρατηρείται ότι σημαντική αύξηση του πληθυσμού παρουσιάζουν κυρίως οι παραθαλάσσιοι Δήμοι των Νομών Αχαΐας και Ηλείας και οι παρά τον οδικό άξονα Ναυπάκτου - Αγρινίου του Νομού Αιτωλ/νίας. Αντίθετα, οι ορεινοί Δήμοι παρουσιάζουν πληθυσμιακή μείωση, αναδεικνύοντας το έλλειμμα ανάπτυξης των ορεινών περιοχών της Περιφέρειας.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρότι παράγει 5,7% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (4η μεγαλύτερη συμμετοχή), είναι προτελευταία (12η) στην κατάταξη των Περιφερειών της χώρας για το κατά κεφαλή προϊόν. Και οι τρεις νομοί της Περιφέρειας υστερούν έναντι του εθνικού μέσου όρου. Επιπλέον στους κατοίκους της αντιστοιχεί το 53% του μέσου κατά κεφαλή προϊόντος της ΕΕ με αποτέλεσμα να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης όλων των Περιφερειών.
Λόγω της θέσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και της γειτνίασής της, τόσο με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εσωτερικά σύνορα) όσο και με τρίτες χώρες (εξωτερικά σύνορα), της θέσης της στο εθνικό και διεθνές σύστημα μεταφορών, αφού η Πάτρα αποτελεί την κύρια πύλη της χώρας προς τη Δυτική Ευρώπη και μείζονα κόμβο μεταφορών με αποτέλεσμα την έντονη ανάπτυξη των διεθνών θαλάσσιων μεταφορών και του εμπορίου από και προς το λιμάνι της, των διαφαινόμενων ευνοϊκών προοπτικών για την ανάπτυξη του τουρισμού λόγω της ύπαρξης αξιόλογων φυσικών, πολιτιστικών και τουριστικών πόρων στην περιοχή παρότι μέχρι στιγμής η εκμετάλλευση τους είναι ελλιπής, της ύπαρξης έντονου στοιχείου μεταναστών και παλιννοστούντων και της αξιοποίησης των διαφόρων μεγάλων έργων που εκτελέστηκαν και εκτελούνται (Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, νέο λιμάνι Πάτρας), της ύπαρξης Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με πληθώρα Σχολών καθώς και άλλων δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης, η Περιφέρεια καθίσταται αυτόματα μία από τις ελληνικές Περιφέρειες με την αμεσότερη επαφή με την Ε.Ε. και η ύπαρξη και λειτουργία ενός Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης κρίνεται απολύτως αναγκαία. Παράλληλα, παρατηρείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σημαντική έλλειψη σφαιρικής αλλά και θεματικής πληροφόρησης αναφορικά με θέματα που άπτονται ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.