Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Ο Κατσιφάρας που του υποσχέθηκε χρίσμα ο Τσίπρας αρνήθηκε να συζητηθεί η συμφωνία για το Σκοπιανό

Για την καρέκλα τα δίνει όλα και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης τη σφραγίδα του οποίου φέρει το πρώτο Μνημόνιο του ΓΑΠ.

Εντύπωση και πληθώρα αρνητικών σχολίων έχει προκαλέσει η άρνηση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, μετά από αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης και του επικεφαλής της Ανδρέα Κατσανιώτη, για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης και με την μορφή του κατεπείγοντος του θέματος της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την αντίστοιχη των Σκοπίων.
Η στάση αυτή του κ. Κατσιφάρα όπως ανφέρουν και τα parapolitika.gr είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση, τόσο της μείζονος αντιπολίτευσης αλλά και πολλών περιφερειακών συμβουλών, με τον Ανδρέα Κατσανιώτη να τονίζει ότι και η Δυτική Ελλάδα οφείλει να εκφράσει ρητά και κατηγορηματικά τη διαφωνία της με την κυβερνητική μεθόδευση, εκδίδοντας ψήφισμα στο οποίο να ζητάει την ακύρωση της συμφωνίας.
«Οφείλουμε όλοι να κάνουμε ότι μπορούμε για να ακυρωθεί αυτή η τραγική συμφωνία» υπογράμμισε ο κ. Κατσανιώτης.
Την πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αρνήθηκε ωστόσο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρας, αναφέροντας μάλιστα ότι το θέμα «δεν είναι κατεπείγον» αλλά και ότι είναι «επικοινωνιακό».
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε: «Αντιλαμβάνομαι τον κ. Κατσιφάρα. Είναι δύσκολο να πατάει σε δύο βάρκες, ειδικά όταν αυτές ακουμπούν… στα νερά των Πρεσπών που αν και ήρεμα φαινομενικά, από την περασμένη Κυριακή κρύβουν τους μεγαλύτερους εθνικούς κινδύνους της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Άλλοι ξέρουμε ότι ζούμε στιγμές όπου ο καθένας αναμετριέται με τις ευθύνες του απέναντι στην χώρα και την ιστορία και άλλοι, όπως ο κ. Κατσιφάρας, προτιμούν να τα έχουν καλά και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΣΥΡΙΖΑ…»
Δείτε και το σχετικό αίτημα του κ. Κατσανιώτη για συζήτηση του θέματος:
Προς τον Πρόεδρο
του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας,
κ. Γιώργο Αγγελόπουλο
ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΙΤΗΜΑ

Κύριε Πρόεδρε,
Οι ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν το μείζον εθνικό θέμα της συμφωνίας με τα Σκόπια, δεν επιτρέπεται να αφήσουν ανεπηρέαστο το ανώτατο πολιτικό όργανο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το οποίο πρέπει να συζητήσει και να λάβει θέση.
Εκτιμώ ότι αυτό το οφείλουμε, ως περιφερειακή αρχή και περιφερειακοί σύμβουλοι απέναντι στους πολίτες της περιοχής μας. Απέναντι σε όλους τους Έλληνες.
Για τον λόγο αυτό ζητάμε την άμεση και με τη μορφή του κατεπείγοντος συζήτηση προ ημερησίας διάταξης του θέματος και έκδοση ψηφίσματος.

Μετά τιμής
Ανδρέας Κατσανιώτης
Επικεφαλής της παράταξης «Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας»