Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

«Θα χαθούν ζωές από τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της Ηλείας»


«Θα χαθούν αδίκως ανθρώπινες ζωές εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων και του κακού συντονισμού στη λειτουργία των τριών νοσοκομείων της Ηλείας». Αυτό κατήγγειλε χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών γιατρών Πύργου, Δημ. Κιντής, κρούοντας για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου και θέτοντας προ των ευθυνών τους τον υπουργό Υγείας και τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.
Ο κ. Κιντής χαρακτήρισε το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας του ΕΣΥ στην Ηλεία «τραγικό» και εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στην πολυδιάσπαση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα τρία Νοσοκομεία, καθώς και στις σημαντικές ελλείψεις που συντελούν σε αυτό.
«Η υπάρχουσα προβληματική λειτουργία των τριών νοσοκομείων θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ασθενών που προσέρχονται σε αυτά. Στο νοσοκομείο του Πύργου δέκα ημέρες τον μήνα δεν εφημερεύει η Παθολογική κλινική αλλά ούτε και το Ακτινολογικό τμήμα, ενώ είκοσι ημέρες τον μήνα δεν εφημερεύει το Μικροβιολογικό και ο μοναδικός αξονικός τομογράφος του νομού!».
Ο κ. Κιντής χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση της μη εφημέρευσης βασικών τμημάτων του Νοσοκομείου για τόσες πολλές ημέρες και ξεκαθάρισε ότι ο νομός έχει γιατρούς για να καλυφθεί, αλλά είναι διασκορπισμένοι στα τρία νοσοκομεία.
Στη συνέχεια, κατήγγειλε την 6η ΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας για αδράνεια και ανυπαρξία, τονίζοντας ότι δεν κάνει καμία ενέργεια για να λυθούν τα προβλήματα στον νομό συντονίζοντας τη λειτουργία των Νοσοκομείων.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών επισήμανε ότι το μοναδικό νοσοκομείο που έχει την αρτιότερη κτιριακή υποδομή, τον πληρέστερο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και τις περισσότερες ειδικότητες είναι αυτό του Πύργου, ασκώντας κριτική στη λειτουργία των δύο άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Γιάννης Αργυρόπουλος


πηγή Έθνος
Στη φωτογραφία ο κ.Δημήτρης Κιντής
Σχετική ανάρτηση του Blog μας 24 Ιουνίου 2009 με θέμα: Νοσοκομεία για ξεμάτιασμα

Στην Κρέστενα ο Δήμος αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για το Περιβάλλον


Τη στιγμή που στο Δήμο Πύργου ακόμα κλαιγόμαστε γιατί δεν έχουμε λεφτά και ούτε καν μπήκε το Δημοτικό Συμβούλιο στον κόπο να έξετάσει την πρόταση για ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αξιοποιώντας κάποιο κλειστό σχολείο σε Δημοτικό Διαμέρισμα....Η ΚΡΕΣΤΕΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ....


Διαβάστε το άρθρο της Πέλλυ Μπεβούδας στην ΠΑΤΡΙΣ


Στη φωτογραφία ο Δήμαρχος Σκιλλούντος Σάκης Μπαλιούκος


Πάρκο για τη διάσωση της χλωρίδας στο Καλλίκωμο


Έτοιμο αναμένεται να είναι περίπου στα τέλη Σεπτεμβρίου το πάρκο διάσωσης χλωρίδας στην περιοχή του Καλλικώμου Σκιλλούντους, δίπλα στην Εθνική Οδό, που δημιουργείται με χρηματοδότηση ύψους 80.000 ευρώ από το Ίδρυμα Λάτση.
Μια ακόμη δράση για την περιοχή της Κρέστενας, που στηρίζεται από το Ίδρυμα, το οποίο με κάθε τρόπο έχει δείξει την έμπρακτη συμπαράστασή του και το ενδιαφέρον του για την περιοχή.
Ήδη ο ανάδοχος του έργου Θεόκλητος Μποσνακίδης έχει προχωρήσει σε μία πρώτη διαμόρφωση με ξύλινα καλάθια και πινακίδες και σταδιακά ξεκινά η φύτευση δειγμάτων της χλωρίδα της πυρόπληκτης περιοχής. Ο χώρος, σύμφωνα με την μελέτη, διαμορφώνεται σε τρία επίπεδα τα οποία χωρίζονται με πέτρινους μαντρότοιχους, θα είναι περιφραγμένος με ξύλινη περίφραξη και θα διαθέτει σύστημα άρδευσης και ηλεκτροφωτισμό για να αναδεικνύονται.
Σύμφωνα με την μελέτη, επιδίωξη του δήμου είναι όλα τα είδη της χλωρίδας του νομού να συλλεγούν και να αποτελέσουν ένα μοναδικό πάρκο, το οποίο θα είναι στην διάθεση και την επιμέλεια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ηλείας, που λειτουργεί στην έδρα του δήμου.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος, «φιλοδοξούμε να αποτελέσει χώρο προτίμησης των σχολικών μονάδων του νομού. Η φύτευση θα γίνει από δένδρα που φύονται στην ευρύτερη περιοχή του δήμου μας καθώς και των όμορων δήμων και η παρέμβασή μας θα αποτελεί ανοιχτό πάρκο χλωρίδας, απαραίτητο για την μελέτη των φυτών από τις περιβαλλοντικές ομάδες της περιοχής.
Η παρέμβασή μας εκτείνεται και στην εφαρμογή προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση τν πολιτών και κυρίως των νέων, στα ζητήματα περιβάλλοντος, της διατήρησής του αλλά και της γνώσης των στοιχείων εκείνων που το καθιστούν ιδιαίτερο».
Πέλυ Μπεβούδα

Αίολη η επιχειρηματολογία Σανιδά για τα blogs

Η νομική επιχειρηματολογία που εξέθεσε προσφάτως σε γνωμοδότηση ο απερχόμενος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς για την άρση της ανωνυμίας στα ιστολόγια δεν λαμβάνει υπόψη ευρωπαϊκή Οδηγία για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και «θα δημιουργήσει προβλήματα», εκτίμησε χθες ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, κ. Χρήστος Γεραρής, κατά την παρουσίαση των πεπραγμένων της Αρχής το 2008. Στο επίκεντρο και τα νομοθετικά μέτρα για την άρση της ανωνυμίας στα καρτοκινητά, τα οποία ο πρόεδρος χαρακτήρισε επίσης υπερβολικά, κάνοντας έκκληση στην Πολιτεία να σεβαστεί τις γενικές αρχές του δικαίου. Αναφορικά με την επίμαχη εισαγγελική γνωμοδότηση ο κ. Γεραρής επισήμανε ότι «θα δημιουργηθούν προβλήματα, διότι δεν έχει ληφθεί υπόψη η οδηγία 2002/58 για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, που έχει επικυρωθεί από τη Βουλή με το νόμο 3471/2006 (για την κατοχύρωση του απορρήτου της επικοινωνίας, άρση του οποίου μπορεί να γίνει μόνο υπό τις προϋποθέσεις του άρ. 19 του Συντάγματος). «Σε αυτή την περίπτωση, ενδεχόμενη ρύθμιση χωρίς νομοθετική μεταρρύθμιση, θα δημιουργήσει προβλήματα» σχολίασε.
Εντός του Ιουλίου, η Αρχή θα γνωμοδοτήσει για δύο τροπολογίες των υπ. Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για την άρση της τηλεφωνικής επικοινωνίας. Η μία τροπολογία εξαιρεί από το πεδίο νόμου και τον έλεγχο της Aρχής την επεξεργασία με ειδικά τεχνικά μέσα από οποιαδήποτε δημόσια αρχή για λόγους ασφάλειας και άμυνας της χώρας. Η δεύτερη αφορά την τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την τήρηση αρχείου δεδομένων DNA, με την οποία ο έλεγχος από την αρμοδιότητα των δικαστικών αρχών μεταβιβάζεται στις αστυνομικές αρχές, ύστερα από εντολή εισαγγελέα.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Γεραρής στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, λέγοντας ότι κρίθηκε παράνομη η εγκατάστασή τους σε δύο σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Kαθώς αυξήθηκαν κατά 50% το 2008, σε σχέση με το 2007, οι καταγγελίες για παράνομη λειτουργία κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης η Αρχή προτίθεται να προχωρήσει σε αναθεώρηση της σχετικής γνωμοδότησης, ώστε να διευκρινιστούν ζητήματα που έχουν προκύψει από τη λειτουργία τους.
Οσον αφορά τα πεπραγμένα της Αρχής, ο κ. Γεραρής ανέφερε ότι το 2008 διεκπεραιώθηκαν 1.838 υποθέσεις και επιβλήθηκαν κυρώσεις σε 24 περιπτώσεις για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, επιβάλλοντας πρόστιμα συνολικού ύψους 673.000 ευρώ.

Φωτεινη Καλλιρη
πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 2/7/2009

Γιατί κάηκε η Ηλεία το 2007;


Κανένας δεν έφταιγε για τη μεγάλη καταστροφή;

Έχουμε φτάσει στο σημείο αυτοί που ευθύνονται πραγματικά για το ολοκαύτωμα της Ηλείας το 2007 να εμφανίζονται ως τιμητές και υπερασπιστές των πυρόπληκτων.

Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο!!!!

Δεν φταίει κανένας που χάθηκαν άνθρωποι και περιουσίες...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ, Κ Α Ν Ε Ν Α Σ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ.....;;;;;