Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ «ΕΊΔΑ ΝΑ ΔΈΡΝΟΥΝ ΠΑΙΔΊ ΜΕ ΕΙΔΙΚΈΣ ΑΝΆΓΚΕΣ»


ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=18/12/2010&id=234187

Αυτόπτης μάρτυς πρωτοφανών εικόνων φρίκης, στην πολυσυζητημένη «αποθήκη παιδικών ψυχών» του ΚΕΠΕΠ (Κέντρο Περίθαλψης Παίδων) Λεχαινών Ηλείας, έγινε πριν από περίπου έναν μήνα μια Ελληνίδα εθελόντρια, που μαζί με άλλα άτομα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν εθελοντική εργασία, με σκοπό τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των περιθαλπόμενων παιδιών που πάσχουν από σοβαρή σωματική και πνευματική αναπηρία.



Ξυλοδαρμός στην «αποθήκη παιδικών ψυχών»
Ξυλοδαρμός στην «αποθήκη παιδικών ψυχών»Η Ελληνίδα εθελόντρια (το όνομά της είναι στη διάθεση της «Ε») με αναφορά της προς τη διοίκηση του Ιδρύματος καταγγέλλει ότι εργαζόμενος ξυλοκόπησε άγρια ένα από τα περιθαλπόμενα άτομα που φιλοξενούνται στο ΚΕΠΕΠ επειδή τόλμησε να βγει στο προαύλιο του κτηρίου.

Η εθελόντρια, με γραπτή αναφορά-καταγγελία που έστειλε στην «Ε» με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά μιλώντας και η ίδια, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τον ξυλοδαρμό του ατόμου με ειδικές ανάγκες που έγινε παρουσία άλλης εθελόντριας από την Πορτογαλία και ορισμένων εργαζομένων που είχαν βάρδια εκείνη την ημέρα.

Οπως αναφέρει, το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου και ώρα 21.00 στο εσωτερικό του Ιδρύματος, όπου εισήλθε ο περιθαλπόμενος Α.Π., κυνηγημένος από δύο άτομα του προσωπικού του Ιδρύματος. Εκεί έπεσε κι ένα από αυτά άρχισε να τον χτυπάει με τα χέρια του και να τον κλοτσάει, ενώ αυτός ήταν πεσμένος κάτω.

«Πρόκειται για ένα απαράδεκτο περιστατικό, για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η διοικήτρια του Ιδρύματος δεν έχει εξετάσει, όπως όφειλε, το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στο κτήριο και αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι επιχειρεί να προστατεύσει τον δράστη του ξυλοδαρμού, παρά τα άτομα με βαριά αναπηρία που νοσηλεύονται στο Ιδρυμα», δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος των ΑμεΑ Ηλείας, Γιάννης Παπαδάτος.

«Εχουμε ενημερωθεί για το περιστατικό, το οποίο και θα ερευνήσουμε σε βάθος, ζητώντας από την εθελόντρια πλήρη και αναλυτική αναφορά. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν που παρανομεί», δήλωσε στην «Ε» η διοικήτρια του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, Αννα Μαζαράκη.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑΣ

Ελλάδα 2011: Χρεωκοπία οικονομική ή αξιακή;

Η σημερινή κοινωνικοπολιτική κατάσταση περιγράφεται ανάγλυφα από μια φράση του Χατζηδάκη που πολλοί Έλληνες και ξένοι ηγέτες έχουν επαναλάβει κατά κόρον : «η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα» .
Τα θαύματα όμως, δεν ήταν ποτέ μόνο οικονομικά: από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους, από τον Καποδίστρια μέχρι και σήμερα, η χώρα μας έχει ζήσει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πέντε φορές τον εφιάλτη της Χρεωκοπίας.
Η πρώτη πτώχευση έγινε μόλις μετά τη σύσταση του Ελληνικού κράτους και επί Κυβερνήσεως του Ιωάννη Καποδίστρια. Τα δάνεια δεν τα είχε ζητήσει εκείνος, όμως βάραιναν το Ελληνικό κράτος αφού είχαν ζητηθεί από τους Έλληνες στην Επανάσταση.
Η δεύτερη πτώχευση έγινε επί Όθωνα ,ο οποίος ήταν Βαυαρός και οι Μεγάλες Δυνάμεις τον έστειλαν «τοποτηρητή» των συμφερόντων τους στην Ελλάδα. Ενώ ο Όθωνας είχε υποβάλει για δέκα χρόνια λιτότητα με ένα μνημόνιο – που τόσο μοιάζει με το σημερινό!- το οποίο είχε συντάξει με τις Μεγάλες Δυνάμεις, μειώνοντας μισθούς και δαπάνες σημαντικές για τον Ελληνικό πληθυσμό, δεν κατάφερε να αποφύγει την πτώχευση.
Η τρίτη πτώχευση συνέβη επί Κυβερνήσεως του Χαρίλαου Τρικούπη. Αυτός αν και περιέκοψε δαπάνες, προχώρησε σε εξορθολογισμό των μισθών αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα το 1893 να δηλώσει στη βουλή το ιστορικό εκείνο «Κύριοι δυστυχώς επτωχεύσαμεν».
Η τέταρτη πτώχευση σημειώθηκε επί Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο Βενιζέλος κήρυξε πτώχευση, έκανε στάση πληρωμών εξωτερικού χρέους και επέβαλλε εξευτελιστικά μεροκάματα. Το αποτέλεσμα ήταν να βγουν κερδισμένοι οι μεγάλοτσιφλικάδες γαιοκτήμονες..... αφού εξαγόραζαν την περιουσία των μικρότερων σε εξευτελιστικές τιμές: έτσι έγινε η αρχή για να οδηγηθούμε στη δικτατορία Μεταξά.
Η πέμπτη πτώχευση συνέβη επί Ιωάννη Μεταξά: ο Μεταξάς, αν και κατέφυγε στην Κοινωνία των Εθνών, ζητώντας να μην πτωχεύσει η Ελλάδα γιατί «αυτό θα διέλυε το λαό του», δε μπόρεσε να αποφύγει τη χρεωκοπία.
Το χειρότερο λοιπόν για τη χώρα δεν είναι τα οικονομικά δεδομένα :σήμερα, όπως και σε κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις , η Ελλάδα,πριν πτωχεύσει οικονομικά , πτώχευε ηθικά.
Υπεύθυνοι γι’ αυτό ,οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου: οι ίδιοι που πάντα δανειζόντουσαν υπέρμετρα από το εξωτερικό ,από τις ίδιες πάντα «Μεγάλες Δυνάμεις» (που λόγω του ότι η χώρα μας έχει θέση κλειδί για τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα, προσπαθούν να μας έχουν πάντα υπόχρεους) .
Αν όμως στο παρελθόν, υπήρχε το δεδομένο ότι η πολιτική ηγεσία ήταν σχεδόν πάντα διορισμένη από ξένα κέντρα εξουσίας, δεν θα έπρεπε σήμερα η χώρα μας να είναι έρμαιο στις διαθέσεις του οποιουδήποτε μηχανισμού, όπως το ΔΝΤ. Η γενική αίσθηση του Έλληνα πολίτη είναι ότι οι πελατειακές σχέσεις, η αδιαφάνεια, η διαφθορά, η ασυνέχεια του Ελληνικού κράτους είναι οι αιτίες που μας οδήγησαν εκτός όλων των άλλων εδώ.
Ο Έλληνας σήμερα έχει την πεποίθηση ότι οι πολιτικοί , πολλές φορές και αποδεδειγμένα, χρηματοδοτούνται από ξένα οικονομικά συμφέροντα τα οποία ξεπληρώνουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μόλις εκλέγονται, ενώ παράλληλα κατασκευάζουν κομματική «πελατεία» διορίζοντας κόσμο στο Δημόσιο. Και είναι οι ίδιοι πολιτικοί από τους οποίους ζητείται σήμερα να ορθώσουν το ανάστημα τους σε διεθνές επίπεδο , όχι εκλιπαρώντας βοήθεια από τους ξένους , αλλά με κίνητρο το γνήσιο εθνικό συμφέρον .
Μόνο αν βρεθεί κάποιος, με συναφείς ηθικές αξίες, που θα έχει ΟΡΑΜΑ και τη δύναμη να εμπνεύσει το λαό, που θα ασκεί πολιτική για την Χώρα και όχι για τον εαυτό του, τότε η Ελλάδα θα κερδίσει την χαμένη της αξιοπρέπεια. Τότε η Ελλάδα δεν θα πετύχει ένα ακόμα διαδοχικό θαύμα αλλά ένα διαχρονικό, το οποίο θα της επιτρέψει να έχει τη θέση που της αρμόζει και της αξίζει στη διεθνή πραγματικότητα, χωρίς τη βοήθεια άσπονδων εχθρών και φίλων .
Μανόλης Καλαμπόκας
Ιατρός
manoliskalampokas@gmail.com

Φτωχό πλην τίμιο το Χριστουγεννιάτικό μας δένδρο

Στέκεται αξιοπρεπές στην κεντρική πλατεία Πύργου και δίνει τη Χριστουγεννιάτικη αίσθηση που χρειαζόμαστε τα φετινά Χριστούγεννα της κρίσης.

"O Καραγκιόζης και οι τρεις καλλικάντζαροι" στο δημαρχείο Πύργου

Διασκέδασαν αρκετά παιδιά της πόλης μας στο δημαρχείο Πύργου όπου παρακολούθησαν την παράσταση: "Ο Καραγκιόζης και οι τρεις καλλικάντζαροι".
Κατάμεστη η αίθουσα του δημαρχείου αλλά το παράπονο μας να το πούμε δεν γίνεται να μην το πούμε.
6 ευρώ η είσοδος για μικρούς και μεγάλους και 5-10 ευρώ η κάθε φιγούρα που ήθελε δεν ήθελε κάθε γονιός πήρε για τα παιδιά του.
Δηλαδή κύριε δήμαρχε Πύργου και λοιποί δημοτικοί σύμβουλοι μια οικογένεια με δύο παιδιά 6*4=24 ευρώ και 2*10=20 χρειάστηκε : 44 ευρώ για μια παράσταση Καραγκιόζη.Και καλά όσοι τα διαθέτουν, όσοι όμως δεν διαθέτουν αυτά τα χρήματα;


Δεν νομίζετε πως ο δήμος Πύργου θα έπρεπε να χρηματοδοτεί τέτοιες εκδηλώσεις για όλα τα παιδιά της πόλης;Πόσο μάλλον όταν οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται στο δημαρχείο της πόλης μας.




Και μια τελευταία παρατήρηση.Όταν κυκλοφορούν οχήματα στην πλατεία για κάποιο ειδικό σκοπό και τη διευκόλυνση του σκοπού αυτού καλό θα είναι να υπάρχει κι ένας δημοτικός αστυνομικός για λόγους ασφαλείας που θα επιβλέπει τη διέλευση και παραμονή του ή των οχημάτων αυτών.

Χαμός στο παγοδρόμιο (5 ευρώ η είσοδος)

Πανικός γίνεται στο παγοδρόμιο που έχει εγκατασταθεί απέναντι από τον Αγ.Νικόλαο στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα του Πύργου Ηλείας.
Για πρώτη φορά στην πόλη μας μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν παγοδρόμοι.
Η αλήθεια είναι πως είχαμε κάνει κριτική για την τιμή καθώς είχαμε πληροφορηθεί πως θα είναι κατά πολύ ακριβότερη.Πάντως αξίζει να το επισκεφθούν όλοι.Περιμένουμε τις δικές σας εντυπώσεις.

Έκκληση για εύρεση αγνοούμενου

Η Ελένη Γιαννακούλη γνωστή στην Ηλεία και σε όλη την Ελλάδα για την εθελοντική της δράση μας έστειλε την παρακάτω έκκληση για την εύρεση του αγνοούμενου αδερφού της Κώστα Γιαννακούλη. Ο 34χρονος Κώστας Γιαννακούλης, κάτοικος Λούτσας Αττικής τα τελευταία χρόνια, εξαφανίστηκε στη Λούτσα Αττικής και αγνοείται από τις 5 Δεκεμβρίου. Η οικογένειά του κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει μαζί τους στο τηλέφωνο 698 280 7779. Την ημέρα της εξαφάνισης του ...
... ο Κώστας φορούσε γκρι- μπλε φούτερ, γκρι φόρμα και λευκά αθλητικά παπούτσια.Χαρακτηριστικό του γνώρισμα το "ιδιαίτερο" βαδισμά του, λόγω παλαιότερου εργατικού ατυχήματος.
Το αυτοκινητό του βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή της Αρτέμιδας, στη Λούτσα.