Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009

Kάποιους δεν τους ενοχλεί...


Εμάς δεν μας πειράζει καθόλου αλλά όταν κάποιοι ανεβαίνουν προς το Επαρχείο διαβάζουν το παραπάνω;;;; ή στρέφουν το βλέμμα τους δεξιά;;;;

Είμαστε Βάρβαροι.....

Tην άθλια εικόνα των ελληνικών πόλεων, που πνίγονται στον ιδιότυπο πόλεμο των σπρέι, σχολιάζει, με τη δηκτική της "πένα" η Μαρία Σεφέρου:
(Πηγή : http://taxalia.blogspot.com/2009/06/blog-post_5082.html)
Προσωπικά πιστεύω ότι ο πολιτισμός μιας χώρας δεν αποτιμάται μόνο με βάση τη διαφύλαξη και συντήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της, που κι εκεί εμείς οι Έλληνες χωλαίνουμε, ούτε με το αν λαβαίνει μέρος σε διαγωνισμούς όπως η Eurovision. Για μένα ο πολιτισμός ή η βαρβαρότητα μιας χώρας αντικατοπτρίζεται στην καθημερινότητα, στην εντιμότητα ή μη των ηγετών της, στις σχέσεις μεταξύ των πολιτών και στην ποιότητα ζωής που προσφέρει στους κατοίκους της. Αντικατοπτρίζεται στην καθαριότητα ή τη βρωμιά των πόλεών της, στις.... πλατείες με τα σιντριβάνια και τα λουλούδια τους ή την τσιμεντοποίησή τους, ακόμη και στα παγκάκια που προσφέρει στον αποσταμένο περπατητή. Με βάση όλα τα ανωτέρω και πολύ περισσότερα, απλή παρατήρηση κατατάσσει τους Έλληνες στην κατηγορία των βαρβάρων.Ναι σήμερα είμαστε βάρβαροι, κύριε Κώστα Πλεύρη, και ποσώς μ’ ενδιαφέρει πόσο “ανώτερη” φυλή ήταν οι αρχαίοι πρόγονοί μας, όπως ισχυρίζεστε… Ναι είμαστε απολίτιστοι κύριε Υπουργέ Πολιτισμού, κι αυτό δε θα το ακυρώσει ακόμη κι αν όλα τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα επιστρέψουν στο Μουσείο της Ακρόπολης. ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΑΡΒΑΡΟΙ!!! Αντιληφθείτε το, κι αν έχει κανένας αρμόδιος τσίπα και φιλότιμο ας κάνει κάτι ριζοσπαστικό να βγούμε κάποτε από την απόλυτη βαρβαρότητα και να περάσουμε έστω στη σχετική.

Διαβάστε τη συνέχεια: http://seferou.blogspot.com/2009/06/blog-post_11.html