Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Προς την εφημερίδα Πρώτη


Αγαπητέ συντάκτη του σχολίου που δημοσιεύουμε...
Διαφωνούμε ριζικά με την ερμηνεία που δίνετε στο συγκεκριμένο γεγονός.Άλλο να μιλάς κι άλλο να υβρίζεις.Δηλαδή εσείς αν βγείτε να πείτε πως "ο Εκδότης σας βλέπει τον καιρό από την Πετρούλα" δεν θα σας καλέσει σε απολογία;Κι αν εσείς την ώρα που καιγόταν η Ηλεία αντί να κάνετε ρεπορτάζ καταγγέλατε τον Εκδότη σας με εμπάθεια και μικροκομματική σκοπιμότητα;Πάλι θα σας επιβράβευε;
Μην δικαιολογείτε κανένα "κομματόσκυλο"!!!Επίσης όταν φοράς στο μέτωπο το εθνόσημο εκπροσωπείς το έθνος σου και όχι την κομματική σου ιδιότητα.
ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
Δείτε και τη δική μας θέση: http://pyrgosilias.blogspot.com/2009/08/blog-post_7792.html

"Ως εδώ και μη παρέκει..."

Του Γιώργου Φάκου


Όταν λίγους μήνες νωρίτερα, σε σχόλιό μου στην εφημ. «Πατρίς», είχα γράψει πως ετοιμάζεται μια νέα νομαρχιακή παράταξη, εκτός από μερικές οχλήσεις που δέχθηκα, κυρίως από στελέχη της Νέα Δημοκρατίας, προκειμένου ν’ αποκαλύψω ονόματα (που φυσικά δεν έκανα) τίποτα το σημαντικό δεν συνέβησε. Το θέμα ξεχάστηκε (;;;) και όλοι συνέχισαν το… έργο τους.
Όμως, η κοινωνία της Ηλείας συνέχιζε (και συνεχίζει) ν’ αγωνιά για το μέλλον της, άμεσα συνυφασμένο με το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών, που γίνεται ολοένα και χειρότερο.
Οι φονικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007, πέρα από την τραγικότητα που είχαν σε θύματα και καταστροφές περιουσιών, φάνηκαν ως μια θαυμάσια ευκαιρία ώστε η Ηλεία να αναδιοργανωθεί και να επιτύχει σε πολλά πράγματα που είχαν βαλτώσει.
Όμως, για να το πετύχαινε αυτό χρειαζόταν σχέδιο και δράση. Και για να υπάρξει σχέδιο και δράση, πρέπει να έχεις μια ισχυρή ηγεσία που θα παλέψει, αποφεύγοντας τον σκόπελο των μικροκομματικών και περισσότερο των προσωπικών συμφερόντων.
Δυστυχώς, η παρούσα Νομαρχιακή Αρχή αποδείχθηκε τελικά πολύ «μικρή» και ανίσχυρη για κάτι τέτοιο, επειδή τα βασικά της στελέχη διακατέχονται από μια άκρατη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, που λέει πως η σύνταξη μιας επιστολής και η δημοσιοποίησή της στο τύπο, είναι αρκετά για να κινητοποιηθεί ο δυσκίνητος κρατικός μηχανισμός.
Φυσικά, το αποτέλεσμα είναι ορατό. Η Ηλεία παραμένει στην 51η θέση ανάπτυξης, ενώ κανένα μεγάλο έργο δεν υπάρχει, εκτός ίσως από αυτά που συνέβησαν αμέσως μετά τις πυρκαγιές, κυρίως για να μην ξεφτιλιστούμε στην κυριολεξία στους ξένους.
Βέβαια, με τέτοια νοοτροπία το αποτέλεσμα είναι τραγικό. Δύο χρόνια μετά και ήμαστε στο απόλυτο μηδέν, ουσιαστικά χωρίς κάποιο έργο αναπτυξιακό. Το μόνο που συνέβη, είναι οι… περισσότερες συνεντεύξεις τύπου για να καταγγελθεί η κυβέρνηση Καραμανλή και φυσικά να αποδείξουν ότι παραμένουν τα «καλά παιδιά» του εν δυνάμει πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, είτε για να ανακοινωθούν κάποια έργα που ενδεχομένως κάποτε θα γίνουν!!!
Το έχω ξαναγράψει. Τούτη η Νομαρχιακή Αρχή της Ηλείας για ποιο πράγμα μπορεί να νιώθει υπερήφανη; Κοιτώντας στα μάτια τον ηλειακό λαό, τι ελπίδες μπορεί να καλλιεργήσει;
Απορρίμματα; Αεροδρόμιο; Υγεία; ….
Δυστυχώς όμως και η αντιπολίτευση είναι απούσα. Προφανώς οι Αχιλλεόπουλος, Νικολακόπουλος, τα πάλαι ποτέ αγαπημένα παιδιά του ΠΑΣΟΚ, που κρατούσαν υψηλούς τόνους και στιγμάτιζαν τα κακώς κείμενα έχουν πλέον σωπάσει. Όχι βέβαια γιατί τα «έχουν βρει», αλλά προφανώς για την μη αξιοποίησή τους από το κόμμα της Ν.Δ.
Επομένως, η Νομαρχιακή Αρχή, μη έχοντας την πίεση μιας ισχυρής αντιπολίτευσης και με τα περισσότερα ΜΜΕ φιλικά προσκείμενα προς αυτήν, συνεχίζει τον δικό της δρόμο…. Και η Ηλεία τον δικό της κατήφορο…
http://fakosgeorge.blogspot.com/2009/08/blog-post_14.html