Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 19-7-2009







Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Ηλεία αύριο.



Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.
Ειδικότερα, οι εκδρομείς παρακαλούνται:
•· να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.
•· να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.
•· να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.


Αυτοκτόνησε στο κελί του....




Τον συνέλαβαν για χασισοφυτεία στην περιοχή των Σαβαλίων και αυτοκτόνησε μέσα στηνΑστυνομική Διεύθυνση Ηλείας.

Αν η πανδημία πάρει διαστάσεις...


Το Πρώτο Θέμα στο αυριανό του φύλλο αποκαλύπτει το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

1.200.000 παιδιά θα νοσήσουν

300.000 θα εισαχθούν στο Παίδων.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας και περιορισμός κατ'οίκον.

ΟΑΚΑ και ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ κέντρα για χιλιάδες μαζικούς εμβολιασμούς.

Ο στρατός θα φρουρεί τις αποθήκες φαρμάκων.Επιστράτευση και των φοιτητών ιατρικής.


Πάντως αν πράγματι συμβούν όλα αυτά αναρωτιόμαστε τι θα γίνει στο Νοσοκομείο του Πύργου ¨Ανδρέας Παπανδρέου" και πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία κλουβιά που έχουμε στην πόλη μας.

Συνάντηση κορυφής για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Την διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για την επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα, ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του β θερινού τμήματος της Βουλής. Οι βουλευτές (εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφει ο Γρηγόρης Ψαριανός και από το ΠΑΣΟΚ οι Μαρία Δαμανάκη, Έκτωρ Νασιώκας, Ιωάννης Ραγκούσης, Δημήτριος Βαρβαρήγος, Βασίλης Τόγιας, Μιλιτιάδης Βέρρας, Μιχάλης Κατρίνης, Μάντατζη Τσετίν, Μάρκος Μπόλαρης) ζητούν την άμεση σύγκληση της επιτροπής με τη συμμετοχή του υπουργού Πολιτισμού καθώς και του προέδρου του Μουσείου της Ακρόπολης προκειμένου να εξετασθεί το ενδεχόμενο μιας συνάντησης κορυφής ανάμεσα στο Μουσείο της Ακρόπολης και το Βρετανικό Μουσείο και της διαμόρφωσης μιας κοινής εθνικής στρατηγικής για το θέμα.

Μπράβο στο βουλευτή μας κ. Μιχάλη Κατρίνη που τη συνυπέγραψε.

Πηγή: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=476462

Απουσίαζαν 3 βουλευτές της ΝΔ από την εκδήλωση της Συνένωσης ΜΜΕ

Χθες στο Κατάκολο στο αίθριον του Ξενοδοχείου Οδυσσέας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-συνάντηση Πολιτικών και Κοινωνικών παραγόντων της Ηλείας.Ο τηλεοπτικός σταθμός "Cosmos", το μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι "SuperB" και η εφημερίδα "Πρώτη" ένωσαν τις δυνάμεις τους.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο γνωστός δημοσιογράφος κ.Αλέξανδρος Βέλλιος ενώ αναλυτική παρουσίαση της πρωτοβουλίας έγινε από τον κ.Γιάννη Δράκο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού "Επιρροή Α.Ε" πολιτικό αναλυτή και σύμβουλο επικοινωνίας.

Ήταν όλοι εκεί αλλά αισθητή ήταν η απουσία τριών εκ των τεσσάρων βουλευτών Ηλείας της Ν.Δ.Συγκεκριμμένα δεν παρέστησαν η κ.Κρινιώ Κανελλοπούλου, ο κ.Κοντογιάννης και ο κ.Τζαβάρας.

Άραγε στη Ν.Δ δεν ενδιαφέρονται για ένα τόσο σημαντικό γεγονός ή απλά υπάρχουν εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ των βουλευτών και των τοπικών ΜΜΕ;

Γιατί ποτέ στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ δεν αναφέρεται ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ κ.Αδρακτάς;
Γιατί ποτέ στην εφημερίδα Πρώτη δεν αναφέρεται ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ κ.Τζαβάρας;

Ο Νομάρχης και οι δήμαρχοι

"Ο κάθε Δήμαρχος λοιπόν και ο Νομάρχης είναι υποχρεωμένοι απέναντι στους πολίτες, όχι απλώς να συνεργάζονται, αλλά ο καθένας από την πλευρά του να δίνει στο θεσμό που υπηρετεί τη μεγαλύτερη δυνατή ευρύτητα και να προσπαθεί στην πράξη για τις ευρύτερες δυνατές κοινωνικές συναινέσεις και συμμαχίες. Όλοι οι πολίτες της Ηλείας πρέπει να αντιληφθούν ότι η Νομαρχία και ο Δήμος όχι μόνο δεν είναι αντίπαλοι, αλλά είναι άμεσοι συνεργάτες για την εμπέδωση και την σωστή λειτουργία των θεσμών. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να υπογραμμίσω ότι στο πρόσωπό μου ο κάθε Δήμαρχος, από όποιο ιδεολογικό χώρο κι αν προέρχεται θα βρει στη Νομαρχία ένα σύμμαχο και συνεργάτη αλλά κι έναν πιστό φίλο στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του."

Χαράλαμπος Καφύρας
Συνέντευξη στην Πατρίς, 10/10/2006
Πηγή : http://www.kafiras.com/files/Synenteyxi_PATRIDA_091006.pdf

Εμείς ακόμα στην Ηλεία περιμένουμε αυτές τις ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις....για το καλό του τόπου.