Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Oικογενειακός καβγάς και λιποθυμικό επεισόδιο ηλικιωμένου

Σε γειτονιά του Πύργου πριν λίγα λέπτα ένας οικογενειακός καβγάς οδήγησε ηλικιωμένο σε λιποθυμικό επεισόδιο.Άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας αλλά για ακόμα μια φορά είχαμε υπερβολική καθυστέρηση του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.
Ελπίζουμε όλα να εξελιχθούν ομαλά για την υγεία του ηλικιωμένου κι ας γίνει κάτι επιτέλους με το ΕΚΑΒ.Τέτοιες καθυστερήσεις μπορεί να κοστίσουν ζωές.

Νέο κρούσμα βίας καταγγέλουν στη Νέα Μανωλάδα

Δηλώσεις στο Μάκη Νοδάρο έκαναν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ στην Ηλεία

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=64397

Η θέση μας:

Με δεδομένο το πρόβλημα της μετανάστευσης στη χώρα μας θυμίζουμε σε όλους τα παρακάτω άρθρα του Συντάγματος μας.


Άρθρο 2 παράγραφος 1. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Άρθρο 5 παράγραφος 2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο. Απαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας.

Εδαφολογικό Εργαστήριο στην Ηλεία για τους αγρότες

Χιλιάδες αγρότες του νομού Ηλείας, αλλά και των γειτονικών νομών θα εξυπηρετεί το νέο Εδαφολογικό Εργαστήριο, το οποίο θα παρέχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για τη βελτίωση των καλλιεργειών τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Ηλείας “Πρώτη”, το Εδαφολογικό Εργαστήριο θα μπορεί να αναλύει, να συνθέτει γνώσεις, να τεκμηριώνει, να καθοδηγεί έτσι ώστε οι καλλιέργειες να έχουν την βέλτιστη δυνατή ποιότητα με την ελάχιστη ή την μηδενική στην ύστατη προσπάθεια επίδραση στο περιβάλλον.
Το Εδαφολογικό Εργαστήριο που δημιουργείται με βασικό χρηματοδότη τον IOCC, τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό των Ορθοδόξων Χριστιανών, σε συνεργασία με την Ν.Α Ηλείας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Ηλειακή Α.Ε που υλοποιεί το έργο, θα στεγάζεται σε ένα μεγάλο και καινούργιο κτίριο στον κόμβο των Λαστεΐκων και θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του σε έναν περίπου μήνα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το συνολικό κόστος του εδαφολογικού εργαστηρίου έχει προϋπολογιστεί στις 300.000 ευρώ. Τις 260.000 ευρώ που αφορούν στον εξοπλισμό του εργαστηρίου επιχορήγησε ο Διεθνής Οργανισμός Ορθοδόξων Χριστιανών», ενώ τα υπόλοιπα ποσά που θα απαιτηθούν για την πλήρη λειτουργία του Εργαστηρίου θα δοθούν από την Ν.Α Ηλείας.

πηγή: http://www.agronews.gr/content/view/49291/67/lang,el/

Aπόψε η επίσημη ανακοίνωση της συνένωσης ΜΜΕ ...Δυτικής Ελλάδας


Όπως σας είχαμε προαναγγείλει σε προηγούμενη ανάρτησή μας http://pyrgosilias.blogspot.com/2009/07/blog-post_5042.html

απόψε θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση της συνένωσης των τηλεοπτικών σταθμών Cosmos και Super B που μαζί με την εφημερίδα Πρώτη θα αποτελέσουν έναν ισχυρό με επιροή σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του Ξενοδοχείου Οδυσσέας στις 20:30 στο Κατάκολο.

Ευχόμαστε καλή τύχη στο εγχείρημα για το καλό τόσο της ενημέρωσης όσο και της Δημοκρατίας.