Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

«Λήδα - Λευκές Σελίδες»


Το νέο βιβλίο της με τίτλο «Λήδα - Λευκές Σελίδες» από τις εκδόσεις «Ύφος», παρουσίασε η Ηλειακής καταγωγής συγγραφέας (γεννημένη στο Σκουροχώρι Ηλείας), Ελένη Ι. Μπερτσάτου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πύργου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος φίλων της συγγραφέως καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ Στάθης Καννής, ο πρώην βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος και ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ηλείας κ. Γιάννης Αργυρόπουλος.Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει αποσπάσματα του βιβλίου που διάβασε η δικηγόρος Χαρά Σκουλαρίκου ενώ για το βιβλίο μίλησε εκτενώς η φιλόλογος κ. Γιώτα Σπηλιοπούλου-Μπερτσάτου. Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε ο φιλόλογος κ. Γιώργος Κουρκούτας.

Μια δυναμική γυναίκα, η Λήδα, κυριαρχεί στις σελίδες και στο ημερολόγιο - σημειωματάριο που η ίδια κρατάει. Η ζωή κυλά ανάμεσα στο νοσταλγικό παρελθόν και το βέβαιο μέλλον, μια βεβαιότητα όμως που ξεπερνιέται με όνειρα και ελπίδες.
Σκιαγραφείται μια γυναίκα της εποχής μας, μέσα από τις συμπληγάδες της καθημερινότητας και των ανθρώπινων σχέσεων, μέσα σε ένα ταξίδι όπου προσπαθεί με γνώμονα και οδηγό την αγάπη και την ανάμνηση να κατακτήσει την αξιοπρέπεια.
Η γραφή είναι ρέουσα και οι ως τώρα κριτικές για το βιβλίο της Ελένης Μπερτσάτου πολύ θετικές.Αξίζει να σημειωθεί πως η προχθεσινή ήταν η δεύτερη εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου, ύστερα από ανάλογη που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων τον περασμένο Μάρτιο.


Της Βίκυς Γκουσγκουστάμου

29/6/2009





Άρπαξαν 20.000 ευρώ από 71χρονο στο Κολίρι


Κατά είκοσι χιλιάδες ευρώ περίπου πλουσιότεροι έφυγαν θρασύτατοι διαρρήκτες από το Κολίρι όπου χτύπησαν με την μέθοδο της απασχόλησης….σπίτι αγρότη...Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος δεν χρειάστηκε παρά ελάχιστη ώρα την Πέμπτη το απόγευμα για να καταλάβει πως οι 19000 ευρώ που είχε στην ντουλάπα του σπιτιού του και τα 500 ευρώ στην τσέπη του παντελονιού του πέταξαν….προς άγνωστη κατεύθυνση…την ώρα που αυτός εξυπηρετούσε έναν άγνωστο…ο οποίος του είχε χτυπήσει την πόρτα.Ήταν 6:00 το απόγευμα όταν ένας μελαχρινός άνδρας μελαχρινός με μαύρα κοντά μαλλιά και ύψος 1,60—1,65, σύμφωνα με τον 71χρονο, του χτύπησε την πόρτα.«Ενώ κοιμόμουν ήρθε κάποιος και χτύπησε την πόρτα του σπιτιού μου Πρόκειται για έναν άνδρα μελαχρινό με μαύρα κοντά μαλλιά ύψους 1.60 μ. με 1.65 μ., ηλικίας 40 με 45 ετών , ο οποίος αρχικά τον ρώτησε εάν ενδιαφέρεται για την αγορά κάποιου αλόγου.Εγώ του είπα όχι και τότε μου ζήτησε να μου δείξω το σπίτι του Παπά. Πράγματι απομακρύνθηκα από την πόρτα του σπιτιού και βγήκα στο δρόμο, όπου και είδα κάποιο αυτοκίνητο να τον περιμένει» τονίζει ο κ. Δημητρόπουλος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως δεν είχε υποψιαστεί εξ’ αρχής τίποτα. Μπαίνοντας στο δωμάτιο του όμως διαπίστωσε πως τα χρήματα είχαν χαθεί…μαζί με τον άγνωστο…εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ της Ηλείας

http://www.patrisnews.gr/

Εκρηκτικός μηχανισμός -- Χηνοφώτης


Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα στην Αθήνα, έξω από το σπίτι του πρώην υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Τάξης Παναγιώτη Χηνοφώτη. Πριν την έκρηξη είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε τηλεοπτικό σταθμό. Η περιοχή αποκλείστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημίες.

Eίναι γνωστό πως ο κ.Χηνοφώτης κατάγεται από τη Βαρβάσαινα.




Ώρα 11:19 Σεισμική δόνηση 3,6 R αισθητή στον Πύργο


1 km από τον Καρδαμά στην Αμαλιάδα το επίκεντρο...Επιφανειακός με εστιακό βάθος 2 km.

Eμείς δεν λαϊκίζουμε...


Μας κατηγόρησαν πως κακώς δημοσιοποιήσαμε το θέμα με την υγεία του Νομάρχη και μας υπέδειξαν να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν δημοσιοποιούμε θέματα υγείας εκπροσώπων του Νομού, μας είπαν πως δεν προσφέρονται όλα για λαϊκή κατανάλωση....


ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:


1.ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΣΥΜΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ" ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ.


2.ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ LINK ΜΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΜΑΣ


3.Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ GOOGLE


4. ΚΑΤΑ ΠΑΓΙΑ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΝΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ.


5.ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.
6.ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ...ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE....