Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Όταν εμείς τα λέγαμε για τα beach parties υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου δεν άκουγε κανείς....Η κτηματική Υπηρεσία αφήνει εκτεθειμένο το Δήμο Πύργου



Να τι γράφαμε: http://pyrgosilias.blogspot.com/2009/07/2-beach-party.html

Και να τι γράφει σήμερα η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ χωρίς να αναφέρει τον Δήμο Πύργου αναρωτιόμαστε γιατί άραγε....


Στοπ στα beach party! (parties καλύτερα)



Στόπ στα beach party βάζει η Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας με έγγραφο που έστειλε προς κάθε αρμόδια υπηρεσία όπου σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο επισημαίνει πως θα επιβάλλει πρόστιμο σε όποιο κάνει χωρίς άδεια.
Αφορμή στάθηκε ένα που έγινε πρόσφατα σε παραθαλάσσια περιοχή όπου χρησιμοποιήθηκε η παραλία χωρίς προηγουμένως να έχει δοθεί άδεια.


Μάλιστα επειδή φέρεται στην συγκεκριμένη εκδήλωση ότι συνδιοργανωτής ήταν και δήμος, η κτηματική υπηρεσία προσφεύγει στην δικαιοσύνη για την επιβολή προστίμων και στον δήμο ενώ ταυτόχρονα η έρευνα θα αναζητήσει και τις ευθύνες που προκύπτουν και έχουν σχέση με την επιβολή κυρώσεων πέρα των διοικητικών.


«Ανεξάρτητα από τα παραπάνω σας κάνουμε γνωστό ότι οποιαδήποτε πράξη, άνευ άδειας αρμόδιας αρχής, που αναιρεί το κοινόχρηστο χαρακτήρα του αιγιαλού και της παραλίας και που δεν συνάδει με την σχετική νομοθεσία (Ν 2791/2001 κ.λ.π) και με την παραπάνω

αναφερόμενη κοινή υπουργική απόφαση αποτελεί αυθαίρετη κατοχή και χρήση του τμήματος αυτού και η υπηρεσία μας θα πρέπει να λάβει τα από το νόμο κατασταλτικά μέτρα.

Στην περίπτωση δε που οι πράξεις αυτές γίνονται υπό την αιγίδα του δήμου σημαίνει ότι ο δήμος για οποιαδήποτε αυθαιρεσία είναι συνυπεύθυνος και συνυπόχρεος έναντι του Ελληνικού Δημοσίου», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή που κοινοποίησε η Κτηματική Υπηρεσία προς όλες τις αρχές και τους Δήμους.


Ουσιαστικά η επιστολή αυτή βάζει τέλος σε μία συνήθεια χρόνων που είχαν αρκετά μαγαζιά το καλοκαίρι να χρησιμοποιούν την παραλία για την διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων προκειμένου να συγκεντρώσουν την νεολαία.


Πάντως αναμένεται μετά από αυτή την επιστολή και οι έλεγχοι να είναι ιδιαίτερα αυστηροί.

Παναγιώτης Παυλόπουλος