Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Η ΕΣΗΕΑ αντιδρά στο κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
Η αιφνιδιαστική απόφαση της οικογένειας Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, ιδιοκτητών των εφημερίδων Ελεύθερος Τύπος και Τύπος της Κυριακής, του ραδιοσταθμού «CITY 99,5» και του ειδησεογραφικού site του Ομίλου, να πετάξουν στο δρόμο 450 συναδέλφους μας, κλείνοντας τα συγκεκριμένα ΜΜΕ, αποτελεί πρόκληση και «αιτία πολέμου» για όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση, ολόκληρο τον κόσμο της εργασίας. Η δραματική αυτή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στις καθημερινές, πλέον, απολύσεις και τη ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων ενημέρωσης. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τα τελευταία επεισόδια του δράματος με απλήρωτους ή απολυμένους εργαζόμενους στην «ΕΞΠΡΕΣ», τον «ΣΚΑΪ», τον «ALTER», το « STAR », τη «ΧΩΡΑ», το «DERBY», την «ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» (περιοδικό DIVA ), την «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», τον «ΞΕΝΙΟ», με την αυθαιρεσία και αδιαφάνεια για τους συμβασιούχους στην ΕΡΤ. Συνάδελφοι, δεν πάει άλλο. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σε έκτακτη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, ομόφωνα, και σε συνεργασία με άλλες Ενώσεις του Κλάδου (ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΠΗΤ & ΕΤΕΡ) την κήρυξη : 1. 24ωρη ς απεργία ς από σήμερα, 22/6/2009, στις 17.00 σε όλα τα ΜΜΕ, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και ψηφιακά, ιδιωτικά, δημόσια ή δημοτικά. 2. Επίσης καλούνται οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ σε απεργιακή συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ αύριο Τρίτη, 23/6/2009, στις 12.00 το μεσημέρι και πορεία στη Βουλή. Η Συντονιστική Επιτροπή προειδοποιεί την Κυβέρνηση, τα Πολιτικά Κόμματα και τις εργοδοτικές Ενώσεις, ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί. Τα σχέδια απαξίωσης της ενημέρωσης και εξαθλίωσης των εργαζομένων δεν θα περάσουν. Η Συντονιστική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκτάκτως προκειμένου να προγραμματίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Είδαμε και απολαύσαμε κάτι διαφορετικό σε αυτή την Πόλη!!

Συγχαρητήρια στον Γιώργο Γκιντζίρη και την ορχήστρα των χρωμάτων της Ήλιδας για τη συναυλία χθες στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα.

Είδαμε και απολαύσαμε επιτέλους κάτι ποιοτικό σε αυτή την πόλη....

Επιπλέον θα θέλαμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας προσωπικά στον Δήμαρχο Πύργο κ.Μάκη Παρασκευόπουλο τόσο για τη βοήθεια που προσέφερε για τη διεξαγωγή της συναυλίας όσο και για το γεγονός πως το Σάββατο 20 Ιουνίου παραβρέθηκε απλός και απέριττος στη συναυλία που έδωσαν παιδιά της πόλης μας στην κεντρική πλατεία.
Ήταν μαζί με τη νεολαία για πολύ ώρα και η παρουσία του ήταν ανθρώπινη δεν θύμιζε στημένες πολιτικές παρουσίες.
Μάλιστα όταν τα παιδιά του ζήτησαν να χαιρετίσει την εκδήλωσή τους ευχαρίστως το έκανε.
Μπράβο Δήμαρχε...