Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Την έξοδό του από τα κοινά ανακοίνωσε ο κ Νίκος Φάμελος με την παραίτησή που υπέβαλλε χθες το πρωί τόσο από το αξίωμα του αντιδημάρχου όσο και από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου.


Κύριος λόγος, όπως αναφέρει στην γραπτή επιστολή που κοινοποίησε τόσο στον Δήμαρχο Μάκη Παρασκευόπουλο όσο και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθη Καννή, είναι ότι δεν λύθηκαν σοβαρά προβλήματα του Τμήματος Περιβάλλοντος που έχουν να κάνουν κυρίως με την έλλειψη προσωπικού.


Αφήνει υπόνοιες για δυσλειτουργία στις υπηρεσίες του δήμου οι που είχαν επιπτώσεις και στην προσπάθεια που λέει ο ίδιος ότι κατέβαλε για την καλύτερη δυνατή απόδοση του τομέα που ήταν υπεύθυνος. Επίσης αναφέρει ότι τον πίεσαν για να αναλάβει για τρίτη συνεχόμενη φορά τον τομέα της καθαριότητας ενώ ο ίδιος δεν ήθελε με την υπόσχεση ότι θα λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία καθαριότητας.
Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει:


«Κύριε Δήμαρχε,


Αν και γνώριζα τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε απέναντι στα συσσωρευμένα και μακροχρόνια προβλήματα του Δήμου Πύργου, πίστεψα πραγματικά ότι θα δίναμε το μέγιστο αγώνα για την επίλυσή τους με πολιτικά και διεκδικητικά χαρακτηριστικά.


Στις αρχές του 2009 αν και επιθυμία ήταν να μην αναλάβω για τρίτη συνεχή χρονιά καθήκοντα Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος με δεδομένα τα προβλήματα του τομέα αυτού (ελλιπή διοικητική, γεωτεχνική, περιβαλλοντική στελέχωση και προσωπικό καθαριότητας καθώς και ελλιπής μηχανικός εξοπλισμός) αποδέχτηκα υπό πίεση να συνεχίσω με την διαβεβαίωση των λύσεων.

Τα προβλήματα αυτά οξύνθηκαν με αποτέλεσμα να μην μπορούμε ως Τμήμα να ανταποκριθούμε στις πιεστικές απαιτήσεις και τις ανάγκες των πολιτών, ενώ ο διοικητικός μηχανισμός του δήμου στάθηκε αδύναμος να επιβάλλει την τάξη στην ασυδοσία που επικρατεί κυρίως σε μερίδα συμβασιούχων εργατών καθαριότητας, παρά τις επισημάνσεις μας αλλά και να επιβραβεύει τις φιλότιμες προσπάθειες άλλων υπαλλήλων.


Η μη τήρηση του κανονισμού καθαριότητας που οφείλεται επίσης και αυτή στην δυσλειτουργία των αρμοδίων υπηρεσιών δημιούργησε επιπρόσθετα προβλήματα.


Το Τμήμα Περιβάλλοντος με δεδομένο και το πρόβλημα της διαχείρισης βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο διαμαρτυρόμενων πολιτών και φορέων.


Η καθημερινή πίεση με αναγκάζει να ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ τόσο από τα καθήκοντα του αντιδημάρχου όσο και από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου ζητώντας παράλληλα συγνώμη από όλους αυτούς που με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.


Εύχομαι στην Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει τους στόχους και τα οράματά τους και ίσως η ενέργειά μου αυτή να συμβάλλει, αφού πιστεύω ότι ειλικρινά ότι μπορεί να καταφέρει και χωρίς την δική μου συμμετοχή.
Ουδέποτε θεώρησα τον εαυτό μου επαγγελματία της πολιτικής, ενώ η ενασχόλησή μου με τα κοινά την είχα πάντα συνδέσει με την προσφορά στον τόπο μας, απαντώντας έτσι και στους «άσπονδους φίλους».


Πάντα πίστευα ότι οι πολιτικοί αγωνίζονται για τις επόμενες γενιές και οι πολιτικάντηδες για τις επόμενες εκλογές.
Φεύγω από τα κοινά όπως μπήκα κερδίζοντας μόνο εμπειρίες αλλά και απογοήτευση.
ια μένα η ιδιώτευση είναι μονόδρομος και η απόφασή μου αμετάκλητη».
Καμία αντίδραση


Από την πλευρά του Δημάρχου δεν υπήρξε κανένας σχολιασμός όσον αφορά το θέμα της παραίτησης του Νίκου Φάμελου και ουσιαστικά καμία αντίδραση στα όσα η επιστολή αναφέρει.


Ο πρώτος επιλαχόν είναι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ Νίκος Θεοδώρου που ακόμα κρατάει κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά το αν θα αποδεχθεί ή όχι την θέση του Δημοτικού Συμβούλου.

Παναγιώτης Παυλόπουλος

ΠΗΓΉ: http://www.patrisnews.gr/newsItem.php?id=814