Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Oι ωραίες απλήρωτες μελέτες του Δήμου Πύργου





Είχαμε δημοσιεύσει δύο άρθρα με θέμα: "ο κύκλος των χαμένων μελετών" από το blog pyrgos-news.blogspot.com τις οποίες βλέπετε παρακάτω.

Λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα το οποίο δημοσιεύουμε προς ενημέρωση όλων.

"Μετά την ανάρτηση που βρήκαμε τυχαία στο ιστολόγιό σας, νιώθουμε την ανάγκη να απαντήσουμε, αν και λίγο καθυστερημένα, στα ερωτήματα που τίθονται.
Οι παραπάνω μελέτες εκπονήθηκαν στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκληση της Δημαρχίας του Πύργου Ηλείας. Έπειτα από αρκετές συναντήσεις με το δημοτικό συμβούλιο και τον δήμαρχο προσωπικά, καταλήξαμε σε αυτές τις δύο πιλοτικές μελέτες, στα πλαίσια μιας γενικότερης ανάπλασης της περιοχής, ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Μας ανατέθηκε λοιπόν από τη δημαρχία να προχωρήσουμε στην προμελέτη μιας παρόχθιας επέμβασης στον Αλφειό ποταμό, καθώς και στον ανασχεδιασμό του κτιρίου των παλιών υπνωτηρίων του ΟΣΕ. Οι μελέτες παραδόθηκαν εμπρόθεσμα με τη μορφή τευχών (σχέδια, φωτορεαλιστικές απεικονίσεις, προϋπολογισμός, διαγράμματα, κλπ). Ο δήμος παρέλαβε τις μελέτες, χωρίς παρόλα αυτά να τις πληρώσει αλλά ούτε και να προχωρήσει στην υλοποίησή τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει ξεκρέμαστο και το ερευνητικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου και όσους δούλεψαν για αυτό.

Με τιμή extrude architects.
Για όποια διευκρίνιση, contact@extrude.gr"


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
http://pyrgos-news.blogspot.com/2009/12/blog-post_19.html