Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΩΜΑ ΚΡΕΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΗΛΕΙΑΣ


"Η ψύχωση που έχω αναπτύξει με την ανακύκλωση ενδεχομένως σε κάποιες φάσεις να φτάνει τα όρια τις παράνοιας. Τσακώνομαι με τα παιδιά μου όταν πετάνε τα ανακυκλώσιμα υλικά στα οργανικά απορρίμματα (ο μικρός είναι τεσσάρων), βάζω τα χέρια μου στα σκουπίδια για να ανασύρω τα ανακυκλώσιμα και να τα βάλω στις σωστές σακούλες, το πρώτο πράγμα που αναφέρω σε αυτούς που φιλοξενώ είναι που να βάζουν τα ανακυκλώσιμα και που τα υπόλοιπα σκουπίδια κλπ.

Σήμερα σε ένα κλασικό δρομολόγιο μου προς τον μπλε κάδο της γειτονιάς μου, τα λαμπάκια μου ανάψανε στο κόκκινο.

Κάποιος ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ (και κατά τα άλλα ίσως αρεστός στην τοπική κοινωνία) είχε γεμίσει τον μπλέ κάδο της ανακύκλωσης με σακούλες από ωμά κόκαλα και κρέατα. Και δεν μιλάμε για κάποιον ιδιώτη αλλά προφανώς για επαγγελματία αφού στα γρήγορα μέτρησα τέσσερις σακούλες σκουπιδιών, που οι γάτες ή τα ποντίκια είχαν ξεσκίσει και είχαν αποκαλύψει το περιεχόμενό τους.

Η φωτογραφία είναι το μόνο στοιχείο που έχω την δυνατότητα να δημοσιεύσω.

Σε δύο ώρες (αφού είχε σκοτεινιάσει) ξαναεπισκέφτηκα τον κάδο της γειτονιάς μου (επί της οδού Ρ. Φεραίου) και το παζλ ολοκληρώθηκε με καφάσια παρατημένα στο δρόμο, δίπλα από τους κάδους.

Θεωρώ πάντως αυτονόητο ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να πάψει αυτή η μουγκαμάρα και η ανοχή όλων μας. Αυτή η νοοτροπία μας έχει στερήσει πολλά και το κυριότερο στο μέλλον θα μας στερήσει ακόμα περισσότερα.

Όσοι δεν σέβονται τους κανόνες και θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία θα πρέπει να δημοσιοποιούνται και να τιμωρούνται. Δεν έχω απολύτως καμία διάθεση, να παραχωρήσω το οτιδήποτε θεωρώ κοινωνικό μου δικαίωμα στον οποιοδήποτε κοινωνικά ανεύθυνο."


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ