Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

H Πανδημία είναι εδώ...


Σε ετοιμότητα το Νοσοκομείο Ανδρέας Παπανδρέου...Δυο νέα κρούσματα σήμερα στο Ρίο.
Yποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των μαθητών από την πρώτη δημοτικού μέχρι την τρίτη Λυκείου ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Τα τελευταία πέντε κρούσματα είναι:Κορίτσι, 18 ετών, Ελληνικής καταγωγής. Διερευνώνται οι επαφές της. Άνδρας, 33 ετών, Ελληνικής καταγωγής. Διερευνώνται οι επαφές του. Άνδρας, 53 ετών, Ελληνικής καταγωγής. Διερευνώνται οι επαφές του. Άνδρας, 20 ετών, Αγγλικής καταγωγής , που ήρθε από την Μ.Βρετανία. Κορίτσι, 14 ετών, Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από την Μ.Βρετανία.

Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νέας γρίπης, βρίσκεται από σήμερα η χώρα μας, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα για την πορεία της νόσου. «Απαιτείται ψυχραιμία, σύνεση και όχι πανικός», τόνισε ο υπουργός Υγείας, καθώς σύμφωνα με τα παγκόσμια στατιστικά δεδομένα, δεν αποκλείεται να νοσήσει ακόμη και το 33% του πληθυσμού.
Εάν, μάλιστα, ο ιός γίνει πιο επιθετικός, το ποσοστό όσων κολλήσουν γρίπη μπορεί να ξεπεράσει το 50%. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο από το φθινόπωρο να σημειωθούν θάνατοι από τη γρίπη Α, αλλά καθησύχασε την κοινή γνώμη, σημειώνοντας ότι τα συμπτώματα είναι ήπια και και δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για το γενικό πληθυσμό. Όπως είπε, η κύρια θεραπεία είναι η παραμονή στο σπίτι, η ενυδάτωση του οργανισμού και η χορήγηση αντιπυρετικών, με τη χορήγηση αντιϊκών να περιορίζεται μόνο σε περιστατικά που έχουν εμφανίσει επιπλοκές.
Ανέφερε, ότι το 78% των κρουσμάτων είναι ταξιδιώτες, με τα περιστατικά δευτερογενούς μετάδοσης του ιού να αυξάνονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η περίοδος της πανδημίας αναμένεται να διαρκέσει 12 - 15 μήνες, με ανώτατη διάρκεια τους 24.
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως το εμβόλιο δεν θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο, αλλά στις αρχές του 2010. Δεδομένου ότι ο ιός προτιμά τα νεαρά άτομα, οι νομαρχίες, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, θα αναλάβουν τον εμβολιασμό όλων των παιδιών από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο, υπογράμμισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και διευκρίνισε πως το εμβόλιο δεν πρόκειται να διατεθεί στα φαρμακεία. Άλλες πληθυσμιακές ομάδες που θα εμβολιαστούν είναι οι επαγγελματίες υγείας, οι πτηνοτρόφοι -ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος επαφής του ιού με εκείνον της γρίπης των πτηνών-, όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα ή είναι άνω των 60 ετών.
"Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και όλων των πολιτών ξεχωριστά", τόνισε και πρόσθεσε: "Όλοι πρέπει να τηρούμε μέτρα υγιεινής, προκειμένου να προφυλαχτούμε (κατά το δυνατόν) από τον ιό Η1Ν1"
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται συνολικά σε 201, από τα οποία τα 86 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.



Πηγή: e-net.gr


H νομιμότητα ύποπτη;;;

Αν δεν ήταν νομικός θα τον δικαιολογούσαμε αλλά ....έλεος κ.Δήμαρχε....
Εσείς που ζητούσατε ελέγχους...ποιόν υποπτεύεστε τώρα;
Κατά τη γνώμη μας κάνατε μια ατυχή δήλωση που θα μείνει στην ιστορία.......
"«Ύποπτη ενέργεια» χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος τη συνέχιση του εκτεταμένου φορολογικού ελέγχου όλων των επιχειρηματιών που είχαν συναλλαγή με τον Δήμο Πύργου ακόμα μίας γυναίκας από την οποία είχαν αγοράσει σουβλάκια!!!
Μάλιστα ζήτησε την παρέμβαση όλων των φορέων του Νομού για παύση του ελέγχου αυτού και για τον λόγο αυτό έστειλε επιστολή προς τον υφυπουργό Απασχόλησης Γιώργο Κοντογιάννη, τους πέντε βουλευτές του νομού και τα πολιτικά κόμματα.
Ο κ Παρασκευόπουλος εξέφρασε σε δηλώσεις του την ανησυχία του για το γεγονός ότι όλη διαδικασία έχει πάρει μορφή τιμωρίας απέναντι στους εμπόρους και τους επαγγελματίες της περιοχής. Την χαρακτήρισε «ύποπτη ενέργεια», εκτός κι αν οφείλεται στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της Δημόσιας Διοίκησης, σημείωσε ο Δήμαρχος.
Τόνισε δε με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο δήμος Πύργου ουδέποτε ζήτησε τη διενέργεια ενός τέτοιου ελέγχου, παρά μόνο τον διαχειριστικό έλεγχο των μεγάλων και ύποπτων υποθέσεων"

Κορόιδα όσοι δεν πήραν παράνομα τριχίλιαρα....


Όσοι από τους Ηλείους δεν υπέβαλαν ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις για να πάρουν παράνομα το βοήθημα των 3000 ευρώ που έδωσε το 2007 η κυβέρνηση είναι κορόιδα.
Αυτό υποστηρίζουν εμμέσως πλην σαφώς εφημερίδες τοπικές ή και αθηναϊκές όπως η ελευθεροτυπία, η Πατρίς, η Πρώτη, η Πρωινή αλλά και blogs όπως το τρωκτικό, το Ελληνικό καφενείο κ.α
Όταν διαμαρτύρεσαι για την επιστροφή των χρημάτων που κάποιοι τα πήραν παράνομα δεν θεωρείς κορόιδα όσους δεν παρανόμησαν εξευτιλίζοντας τον εαυτό τους;
Ολοι γνωρίζουμε»; Δεν είναι βέβαιο. Οπωσδήποτε, οι κάτοικοι της Ηλείας, παθόντες και μαθόντες, ξέρουν καλά πόσοι και ποιοι έπρεπε να πάρουν το βοήθημα.Ξέρουν πολύ καλά πόσοι και ποιοι υπεβαλαν πλαστές βεβαιώσεις από τους Δήμους για τους τόπους κατοικίας τους ώστε να φαίνεται πως διαμένουν μόνιμα σε πυρόπληκτα διαμερίσματα.Ξέρουν όλοι πολύ καλά πόσες και ποιές οικόγένειες τα εισέπραξαν δυο και τρεις φορές.

Θα μου πείτε δικαιούται αυτό το διεφθαρμένο κράτος να ζητάει πίσω τα χρήματα που έδωσε σε Ηλείους έστω παράνομα τη στιγμή που δεν ζητάει πίσω τα χρήματα που έχουν κλέψει τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ και κάποια από τα στελέχη τους;
Προφανώς εδώ υπάρχει μια αντίφαση σε αυτό το κράτος αλλά είναι δυνατόν να δεχτούμε ισότητα στην παρανομία;

Ο κλέφτης είναι κλέφτης

Ο απατεώνας είναι απατεώνας...είτε κλέβει ένα ευρώ είτε τεράστια ποσά.Και είναι θέμα ηθικής πλέον αυτής της κοινωνίας που διαβαθμίζει τους κλέφτες, τους απατεώνες, τους τρομοκράτες ανάλογα με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του καθενός.

Είναι λοιπόν κύριοι δημοσιογράφοι και λοιποί bloggers κορόιδα όσοι Ηλείοι δεν πήραν παράνομα το βοήθημα των 3000 Ευρώ;
Σε αυτό το ερώτημα θα έπρεπε να μας απαντήσετε.

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2008/10/blog-post_6584.html
http://www.patrisnews.gr/newsItem.php?id=667
http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_6656.html
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=58855