Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ναρκοπέδιο οι παιδικές χαρές του Δήμου Πύργου

Εξαιρετικό το ρεπορτάζ του 
http://eparxos2.blogspot.gr/   Για το πόσα παιδάκια έχουν τραυματιστεί στις παιδικές χαρές του Πύργου ας ερωτηθούν οι ορθοπαιδικοί και οι ιατροί του Πύργου.


Σε ναρκοπέδια έχουν μετατραπεί οι παιδικές χαρές του Πύργου που τις καθιστούν άκρως επικίνδυνες για την ασφάλεια των μικρών παιδιών, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την αδιαφορία και την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής.
Σχεδόν το σύνολο των παιδικών χαρών, εκτός από τα καταστραμμένα – εγκαταλελειμμένα όργανα κρύβουν και κινδύνους που χωρίς καμία δυσκολία μπορεί να τραυματίσουν τα μικρά παιδιά.
Κούνιες που δεν υπάρχουν, σιδερένιες βάσεις από παλαιότερα όργανα που εξέχουν στο έδαφος, «γύρω – γύρω» χωρίς πλάτη και προστατευτική αλυσίδα στα καθίσματα ή ακόμα και με σπασμένο τον άξονά τους, τραμπάλες χωρίς καθίσματα, αλογάκια χωρίς χερούλια, τάφροι υδροσυλλογής χωρίς σχάρες, σιδερένιες φουρκέτες εξέχουν από διπλανά κτίρια, εγκαταλελειμμένο και καταστραμμένο όχημα στην είσοδό τους, χόρτα και σκουπίδια σχεδόν παντού, τσουλήθρες με σπασμένη βάση, κλπ .
Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν τις «ανώνυμες κακόβουλες συκοφαντίες μας» εκθέτοντας για άλλη μια φορά την Δημοτική Αρχή των λόγων αλλά όχι των έργων.
Και το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό. Θα μπορούσαν τα περισσότερα από αυτά διορθωθούν χωρίς να χρειαστεί ούτε ένα ευρώ. Δεν πιστεύω ότι χρειάζονται χρήματα για να απομακρυνθούν τα σκουπίδια, να κοπούν οι φουρκέτες, να απομακρυνθούν οι παλαιές βάσεις των παιχνιδιών, να ηλεκτροσυγκολληθούν μερικά παιχνίδια ώστε να είναι ακίνδυνα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι για λίγα χρήματα δεν τοποθετούν τη σχάρα που λείπει στην παιδική χαρά της ΣΠΚ.
Οι παιδικές χαρές είναι χώροι απαραίτητοι για τα παιδιά μας. Και όσο η οικονομική κρίση μεγαλώνει, τόσο θα μεγαλώνει και η ανάγκη για τους γονείς να έχουν ένα δημόσιο δωρεάν χώρο που να μπορούν να περάσουν λίγο από το χρόνο τους αλλά με ασφάλεια για τα παιδιά τους.
Δεν έχουν όλοι δυστυχώς την δυνατότητα να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε παιδότοπους. Μακάρι να την είχαν. 
Και το ερώτημα είναι εάν υπάρχει κάποιος να απολογηθεί για αυτή την κατάσταση.
Δεν είναι γνωστό με τι του αρέσει να παίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αλλά καλό είναι να κάνει ένα διάλειμμα και να ασχοληθεί με αυτά που είναι να παίξουν τα παιδιά της πόλης μας.
Οι φωτογραφίες είναι από τις παιδικές χαρές του ΣΠΚ, του παλαιού νοσοκομείου, των εργατικών κατοικιών στην Κατακόλου, της Αγίου Σπυρίδωνος, τα Χαλικιάτικα, την Δεξαμενή.