Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Τα αδέρφια μας οι Μακεδόνες για τους αγνοούμενους της Ηλείας


Αδέρφια μας πραγματικά αισθανόμαστε το Νο1 Blog της Μακεδονίας το taxalia.blogspot.com.

Τους ευχαριστούμε για τα καλά τους λόγια για το δικό μας blog αλλά στην πραγματικότητα τα συγχαρητήρια ανήκουν στο vytinaiika.blogspot.com από όπου βρήκαμε την είδηση και διαβάσαμε αυτό το ποιήμα για τους αγνοούμενούς μας.

Ευχαριστούμε πάντως ειλικρινά.

Ηλείοι στην επιχείρηση "ΝΙΚΗ"


Η Επιχείρηση "ΝΙΚΗ" που εκτελέστηκε την νύκτα 21/22 Ιουλίου 1974, ήταν η μοναδική αποστολή μεταφοράς ενισχύσεων στην Κύπρο, που εκτελέστηκε στην διάρκεια της τουρκικής εισβολής.

Περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρηση αυτή διαβάστε στο http://www.doureios.com/Books/NIKI.low.pdf

Από ασυννενοησία των Ελληνικών δυνάμεων καταρίφθηκε ένα Νoratlas από φίλια πυρά στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας και οδηγήθηκαν στο θάνατο τα μέλη του πληρώματος και οι καταδρομείς του Νίκη 4.Ένας μόνο καταδρομέας σώθηκε ο ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος πρόλαβε και πήδηξε έξω από το φλεγόμενο αεροσκάφος μόλις πριν αυτό κατέπεσε και συντριβή. Επέζησε με 80% μόνιμη αναπηρία.


Από την Ηλεία νεκροί που επέβαιναν στο "ΝΙΚΗ 4" ήταν οι καταδρομείς:

Αναστόπουλος Ανδρέας από το Χάβαρι και

Μανιάτης Σπυρίδων από τη Ζαχάρω.

Το "ΝΙΚΗ 7" ήταν το δεύτερο αεροσκάφος που κτυπήθηκε από φίλια αντιαεροπορικά στην άτρακτο και τους κινητήρες με αποτέλεσμα να κάνει αναγκαστική προσγείωση εντός όμως του αεροδρομίου. Στο κατεστραμμένο πλέον αεροσκάφος υπήρχαν 2 νεκροί και 11 τραυματίαι καταδρομείς.Ανάμεσα στους τραυματίες ο Θεοδωρόπουλος Σ., καταδρομέας, από Πύργο Ηλείας.


Μιας και κανένας δεν τιμά αυτούς και άλλους τέτοιους ανθρώπους ας μην τους ξεχάσουμε τουλάχιστον εμείς.


Διαβάστε και το συγκινητικό άρθρο του http://vagia-gr.blogspot.com/2009/07/115-2171974.html



Ασυνείδητοι καίνε ανεξέλεγκτοι λάστιχα και τοξικά υλικά

Αυτή τη στιγμή ένα πυκνό νέφος καπνού έχει σχηματιστεί πάνω από την πόλη του Πύργου.
Με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών κάποιοι ασυνείδητοι καίνε λάστιχα στην εθνική οδό όπως μπαίνουμε στον Πύργο πριν από την Αγία Φιλοθέη.

Κάνουμε έκκληση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου να επέμβει και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ασυνείδητους που μας αναγκάζουν να αναπνέουμε διοξίνες.

Έλεος κάντε κάτι επιτέλους.....

Ψηφίστε τον Πύργο...

Μπορεί να μη μένουμε στην πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας αλλά εμείς την αγαπάμε την πόλη μας και θα την κάνουμε όμορφη.
Ψηφίστε τον Πύργο στο διαγωνισμό για την πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας.

http://taxalia.blogspot.com/2009/07/blog-post_8733.html

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝ


Έκκληση για αίμα στο όνομα ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ απευθύνουν οι οικείοι του. Πρόκειται για το παιδί που τράκαρε χθες στην Αλφειούσα και νοσηλεύεται πολύ σοβαρά στο Ρίο.Μας έστειλαν την έκκληση και θεωρούμε υποχρέωσή μας να τη δημοσιεύσουμε΄.


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Μνήμη Ηλείων αγνοουμένων στην Κύπρο




Τι γίνηκαν τα αδέλφια μας, ο Μήτσος ο Βελόνας,Ο Γιάννης Παπαδόπουλος κι οι παρακατιανοί:Γιάννης Κωνσταντακόπουλος, ο Θοδωράκης Ξένος,Ο Λούρμπας κι ο Παφιώλης, στρατιώτες διαλεχτοί.Γιατί δεν ξεσηκώθηκε η μάνα τους η ΗλείαΝα λάχει και να μάθουμε πού σκλάβους τους κρατούν;Οζάλ αν λέγεται ή Ντενκτάς δεν έχει σημασίαΟι φίλοι δεσμοφύλακες με θάρρος να μας πουν!
(Ποίημα Διονυσίου Κορκολόπουλου)


Σε αυτή την τραγωδία για τον ελληνισμό οι Ηλείοι έδωσαν το αίμα τους.Κάποιοι από τους Ήρωες που πολέμησαν το 1974 είναι δίπλα μας πληγωμένοι από την πολιτεία και ξεχασμένοι.Ας τους αναζητησουμε κι ας διδάξουμε τα παιδιά μας την πραγματική ιστορία....


Αυτό το καταπληκτικό αφιέρωμα που κάνει το blog Βυτιναίικα θα πρέπει να διδάσκεται σε όλα τα παιδιά της Ηλείας.Όταν κάποιοι ποδοσφαιριστές δοξάζονται και τους αποδίδονται βαθμοί και αξιώματα οι εν ζωή ήρωες της Κύπρου εξακολουθούν αφανείς να αναρωτιούνται γιαυτή τη χώρα και τις αξίες της.

Λιμνοθάλασσα... λυμάτων


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Ο «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ» ΚΑΪΑΦΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ

Στο οικολογικό έγκλημα της ρίψης λυμάτων χωρίς καμιά επεξεργασία, με την ανοχή του Δήμου Ζαχάρως, στην κατά τα άλλα προστατευόμενη λιμνοθάλασσα του Καϊάφα στην Ηλεία, οφείλονται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο πυρετός και οι δερματοπάθειες που εμφάνισαν προχθές αθλητές του σκι που βρέθηκαν εκεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το πανελλήνιο πρωτάθλημα θαλάσσιου σκι.


Διαβάστε το άρθρο στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία:


Το σχολείο φάντασμα στην Πατρίς της Δευτέρας..


Ας ελπίσουμε να βρεθεί λύση για το κάλό των παιδιών της πόλης μας.

Απαιτούμε ένα σχολείο στολίδι για την πόλη και αποσυμφόρηση των άλλων Δημοτικών σχολείων της πόλης όπου συνωστίζονται οι μαθητές.

Ευχαριστούμε την εφημερίδα Πατρίς που αναδημοσίευσε το θέμα.