Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

H πλατεία της "Δεξαμενής" Πύργου καθαρίστηκε από εθελοντές αλλά τα προβλήματα παραμένουν

Μια σημαντική πρωτοβουλία έλαβαν χθες πολίτες του Πύργου και εθελοντικά καθάρισαν έβαψαν και φύτευσαν στην πλατεία της Δεξαμενής στον Πύργο.
Τα προβλήματα όμως της περιοχής αυτής παραμένουν λόγω της αδιαφορίας του Δήμου και της εγκατάλειψης.
Ταυτόχρονα ο χώρος της πλατείας Δεξαμενής ενέχει πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών και των εφήβων.
Συγκεκριμένα μέσα στο χώρο της πλατείας αυτής και της παιδικής χαράς υπάρχει υποσταθμός της ΔΕΗ ακάλυπτος στο πάνω μέρος.
Πολλές φορές οι μικροί θαμώνες της παιδικής χαράς αναγκάζονται να υπερπηδούν μέσα στο σταθμό αυτό γιατί η μπάλα τους τυχαίνει να πέσει μέσα.
Δεν γνωρίζουμε τι προβλέπει ο νόμος για τέτοιους υποσταθμούς και κατά πόσο επιτρέπεται να είναι τόσο κοντά σε παιδικές χαρές.

Η μεγάλη σιδερένια σκάλα ου οδηγεί στην οροφή της Δεξαμενής είναι αφύλακτη και ανά πάσα στιγμή παιδιά μπορούν να την ανέβουν και να προκληθεί ατύχημα. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες το συρμάτινο πλέγμα που έχει τοποθετηθεί δεν είναι ικανό να αποτρέψει κάποιον ανήλικο από το να ανέβει τη σκάλα.
Η έλλειψη αστυνόμευσης από τη Δημοτική Αστυνομία έχει μετατρέψει τον πεζόδρομο γύρω από την πλατεία σε πάρκινγκ ενώ το κατάστημα μέσα στη Δεξαμενή σπάνια είναι ανοικτό.
Αν θέλει κάποιος να πιει νερό δεν υπάρχουν βρύσες ...!!
Ενώ γύρω υπάρχουν έπιπλα και επικίνδυνα αντικείμενα για την ασφάλεια των παιδιών.
Πολλά μπορούν να γίνουν αν οι πολίτες είναι ευαισθητοποιημένοι αλλά απαιτείται και ο Δήμος Πύργου να αναλάβει τις ευθύνες του που απορρέουν από νόμους κι από τα καθήκοντα αυτών που έχουν εκλεγεί για να επιλύουν τα προβλήματα τέτοιου είδους.