Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Διοικητής Πυροσβεστικής Ζακύνθου: Ο Υπουργός παρακολουθεί το δελτίο της Πετρούλας



Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα της Κυριακής 2 Αυγούστου 2009 σελ.46 ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου πνέει μένεα κατά της κυβέρνησης.Λέει για τον Αναπληρωτή Υπουργό κ.Χ.Μαρκογιαννάκη πως είναι εκτός τόπου και χρόνου και πως παρακολουθεί το δελτίο της Πετρούλας!!!
«Κάνουν δασοπυρόσβεση με μικροκομματικά και επικοινωνιακά κριτήρια, ενδιαφέρονται
μόνο για το πολιτικό κόστος, ενώ στο Σώμα δεν έχει αλλάξει τίποτα από το 2007…»
Ενώ αυτός δεν σκέφτεται ποτέ μικροκομματικά....

(ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ Η ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ το 2007 ΗΤΑΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2007 ΕΒΓΑΙΝΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΤΟΥ.
Στο ερώτημα του δημοσιογράφου για το τι πρέπει να γίνει απαντά:
«Θα σας πω συγκεκριμένα για τα εναέρια. Την ώρα που καιγόταν η Αρχαία Ολυμπία (και αυτός ήταν στα κανάλια) κατήγγειλα ότι τα αεροπλάνα έσβηναν ξερά χόρτα στην εθνική οδό στα Λεχαινά. Αυτό τι σημαίνει; Οτι κάποιοι παράγοντες με τις γνωστές παρεμβάσεις στα αεροπλάνα δεν τα σήκωσαν και πήγαν αλλού από εκεί όπου κανονικά θα έπρε-
πε να βρίσκονται. Δηλαδή αντί να λαμβάνονται υπόψη επιχειρησιακά κριτήρια και ανά- γκες μεσολαβούν άλλοι παράγοντες. Τώρα το ποιοι είναι αυτοί, μπορεί να είναι ο υπουρ-
γός, μπορεί να είναι ο νομάρχης, να είναι ο όποιος επώνυμος, δεν το γνωρίζω»...

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ;

Συνεχίζει σε άλλο απόσπασμα της συνέντευξης...
«Σαφέστατα και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Ολα είναι πολιτικές αποφάσεις. Θα
μπορούσε δηλαδή να υπάρξει πολιτική βούληση μετά από αυτά που έγιναν το 2007
κάποια πράγματα να έχουν μπει σε καλή βάση για να φανεί ότι κάτι τουλάχιστον έχει
αλλάξει. Δεν είμαι μηδενιστής ούτε απαισιόδοξος, ωστόσο σας λέω ότι δεν μας
προβλημάτισε, δεν φαίνεται να μας προβλημάτισε πολύ το 2007».
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΥΡΙΕ ΧΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/e8cff55e-41b4-46e0-8844-064939ab8ff4

Παιδική χαρά Κατακόλου: Ανευθυνότητα και κερδοσκοπία







Αναγνώστης του blog μας έστειλε τις φωτογραφίες από την παιδική χαρά του Κατακόλου.Εκτός από την ανευθυνότητα των υπευθύνων να απομακρύνουν τα επικίνδυνα υλικά σε μια έτσι κι αλλιώς επικίνδυνη (χωρίς ειδικό τάπητα) παιδική χαρά μας καταγγέλει και την κερδοσκοπία του Λούνα Παρκ που χρεώνει 2 ευρώ το παιδί τις ξυλινες βαρκούλες και δεν δίνει απόδειξη."Μου έδωσαν απόδειξη αφού προηγουμένως τη ζήτησα επίμονα και μου είπαν πως με κάτι τέτοιους σαν εμένα που ζητάνε απόδειξη δεν πάει η Ελλάδα μπροστά."

Εμείς σαν Blog κάνουμε έκκληση στο Δήμο να απομακρύνει άμεσα τα επικίνδυνα υλικά μέσα από την παιδική χαρά και στις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγχουν τους τυχόν κερδοσκόπους σε μια τουριστική και ευαίσθητη περιοχή σαν αυτή του Κατακόλου.
Επιπλέον φίλε μας να ξέρεις πως η Ελλάδα χρειάζεται τέτοιους πολίτες σαν εσένα και θα πρέπει να το καταγγείλεις στις αρμόδιες υπηρεσίες το περιστατικό.
Επιπλέον να θυμήσουμε σε όλους πως κάθε επιχείρηση οφείλει να αναρτά σε εμφανές σημείο τιμοκατάλογο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Επαρχείο 2010




Για πόσο καιρό ακόμα θα ανεχόμαστε αυτό το χάλι;

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Κουνούπι "Τίγρης" στον Άγιο Γεώργιο Πύργου Ηλείας


Μεταφέρει 23 μολυσματικές ασθένειες και σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτη της Ηλείας και τον δημοσιογράφο Γιάννη Σπιρούνη που υπογράφει το σχετικό άρθρο η παρουσία του ασιατικού κουνουπιού στην Ηλεία επιβεβαιώθηκε από το τμήμα εντομολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.Εντοπίστηκε στον Άγιο Γεώργιο Πύργου.


Είναι ένα αχόρταγο μικρό τέρας. Και του αρέσει να δαγκώνει οτιδήποτε συναντά. Μπορεί να μην ξεπερνά το ένα εκατοστό σε μήκος.Πρόκειται για το ασιατικό κουνούπι - τίγρη που μεταφέρει περίπου 23 ασθένειες, μεταξύ των οποίων ο δάγκειος πυρετός. Θεωρείται εξαιρετικά επιθετικό και λαίμαργο και αρκεί ένα απλό τσίμπημα για να μεταδώσει τις αρρώστιες που κουβαλά στον άνθρωπο.

Το κουνούπι πήρε το όνομά του από τις χαρακτηριστικές λευκές ραβδώσεις που έχει στο σώμα. Το 1985, επιστήμονες ανακάλυψαν στο Τέξας ένα κουνούπι - τίγρη που είχε «εισαχθεί» μαζί με εμπορεύματα από την Ασία. Δύο χρόνια αργότερα το συγκεκριμένο είδος είχε καταφέρει να επεκταθεί σε 17 πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών. Επειδή συνηθίζει να πετά κοντά στο έδαφος, τα μικρά παιδιά και τα ζώα είναι περισσότερο εκτεθειμένα στο τσίμπημά του, ενώ επιπλέον είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στα αντικουνουπικά σπρέι σε σχέση με τους πολύ πιο ευάλωτους... κοινούς συγγενείς του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς. το... φονικό κουνούπι μάλλον έφτασε στην Ευρώπη ταξιδεύοντας ως λαθρεπιβάτης από τις ασιατικές χώρες, επιμελώς «κρυμμένο» στις υγρές γωνιές ενός φορτηγού πλοίου που μετέφερε είδη ρουχισμού. Τα συμπτώματα του δάγκειου πυρετού -μίας από τις αρρώστιες που κουβαλά το κουνούπι- που συναντάται συνήθως στην Αφρική, την Ινδία και την Ασία και μπορεί να αποβεί μοιραίος, είναι ο ξαφνικός υψηλός πυρετός, οι δυνατοί πόνοι στα κόκαλα και τους μυς καθώς επίσης και η εμφάνιση έντονων εξανθημάτων που εμφανίζονται στις παλάμες και τα πέλματα κάνοντάς τα να πρήζονται και να κοκκινίζουν.

Στην πιο προχωρημένη του μορφή ο δάγκειος πυρετός προκαλεί αιμορραγία που αν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως μπορεί να στοιχίσει τη ζωή του ασθενή.

Το ασιατικό κουνούπι τίγρης, εκτός από τις πολλές και βαριές ασθένειες που μεταδίδει με το τσίμπημά του, είναι φορέας και ενός παρασιτικού μικροσκοπικού σκουληκιού που προκαλεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.


ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ....
http://pyrgos-news.blogspot.com/2009/08/blog-post_1961.html