Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

4 νεκροί στo Γομοστό Tραγωδία χωρίς τέλος στην Εθνική οδό Πύργου Πατρών


Έλεος πια....
Κάντε κάτι με το δρόμο καρμανιόλα...
4 ΝΕΚΡΟΙ ΑΚΟΜΑ.....
http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_1630.html

Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος του χωριού Γομοστό, στο δήμο Μόβρης.

Υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, δυο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα συγκρούσθηκαν πλαγιομετωπικά, ενώ αμέσως μετά τη σύγκρουση το ένα από τα αυτοκίνητα τυλίχθηκε στις φλόγες.

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και αφού έσβησαν την φωτιά, ξεκίνησαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού. Από το ένα αυτοκίνητο ανασύρθηκαν νεκρά τρία άτομα, εκ των οποίων το ένα παιδί, ενώ από το δεύτερο αυτοκίνητο ανασύρθηκε νεκρός ο οδηγός.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην εθνική οδό διεκόπη για περισσότερες από δύο ώρες, ενώ προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το τμήμα Τροχαίας Πατρών.
πηγή: Ναυτεμπορική

Τζαβάρας και 4 βουλευτές της Κρήτης ζητούν ενίσχυση 5% των ελαιοπαραγωγών

Πέντε Κυβερνητικοί Βουλευτές ανάμεσά τους κι ο βουλευτής Ηλείας κ.Κώστας Τζαβάρας ζητούν να γίνει πράξη η υπόσχεση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης τον περασμένο Φεβρουάριο, που έκανε λόγο για έκτακτη ενίσχυση των παραγωγών ελαιολάδου με 5% επί της τιμής του προϊόντος. Το μέτρο...
παρουσιάσθηκε ως «αυξημένη επιστροφή ΦΠΑ κατά 5% για το ελαιόλαδο». Το μέτρο δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί, και ούτε είναι γνωστό .......
ο,τιδήποτε σε σχέση με τη διαδικασία υπολογισμού και εκταμίευσης των ποσών που αναλογούν σε κάθε παραγωγό.

Η ερώτηση: 20 /07 / 09 ΕΡΩΤΗΣΗ: Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το Φεβρουάριο εξήγγειλε έκτακτη ενίσχυση 5% για το ελαιόλαδο (βλ. και δελτίου τύπου του Υπουργείου στις 12/02/09). Το μέτρο δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη, ούτε και έχει γνωστοποιηθεί η διαδικασία υπολογισμού και εκταμίευσης του ποσού αυτού. Ερωτάται ο Υπουργός: Τι προτίθεται να πράξει σε σχέση με την εξαγγελθείσα έκτακτη ενίσχυση; Οι ερωτώντες βουλευτές Μανούσος Γ. Βολουδάκης (Χανίων) Σπήλιος Λιβανός (Αιτωλοακαρνανίας) Νίκος Παναγιωτόπουλος (Καβάλας) Χρήστος Σταϊκούρας (Φθιώτιδας) Κώστας Τζαβάρας (Ηλείας

πηγή: http://troktiko.blogspot.com/2009/07/5_4126.html

H Φωτεινή Πιπιλή vs Μάκη Νοδάρου αποδίδοντάς του βαρύτατους χαρακτηρισμούς

Με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» για τις παράνομες αμμοληψίες στη Νέδα της Ηλείας, η Φωτεινή Πιπιλή έστειλε την ακόλουθη επιστολή:
Μήπως στεναχωρήθηκε ο ανταποκριτής σας στην Ηλεία, που δεν πλημμύρισε η Αρχαία Ολυμπία, για να γίνουμε παγκοσμίως ρόμπα και δεν πνίγηκαν άνθρωποι, ζώα και περιουσίες, παρόχθιες στους ποταμούς Αλφειού και Νέδας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία, επειδή έγιναν άμεσα έργα προστασίας από το ΥΠΕΧΩΔΕ και έτσι έχασε τη μοναδική του ευκαιρία να επισκεφτεί επιτέλους, έστω και για μία φορά τις περιοχές, ώστε να διεκδικήσει το πανελλήνιο βραβείο Pulitzer;

Δεν θέλω να πιστέψω ότι η «Ε» αποδέχεται τις βαρύτατες προσβολές που επισύρουν κατηγορίες συκοφαντικής δυσφήμισης, απειλή κατά προσώπου, οικογένειας και περιουσίας στο χθεσινό δημοσίευμα για «Γαλάζια συνηγορία της Φωτεινής Πιπιλή σε καραμπινάτες παράνομες αμμοχαλικοληψίες στη Νέδα».

Στήριξα δημοσίως την απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ 2/9/07 & 5/9/07 για τα αντιπλημμυρικά έργα στα ποτάμια της Ηλείας. Είμαι βαθιά γνώστρια, σε αντίθεση με τον εκ Βαρθολομιού κ. Νοδάρο, της Περιβαλλοντικής καταστροφής στη Νέδα με εδώ και είκοσι χρόνια συνεχείς καταγγελίες, αλλά και προσπάθειες, για τη διάσωση και την ανάδειξή της.

Είναι συκοφάντης όταν λέει ότι στήριξα παράνομα έργα, ενώ γνώριζε την με αρ. πρ. 4171/4.9.07 απόφαση του Γ.Γ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Σπ. Σπυρίδωνα με την οποία εγκρίθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα!

Είναι δόλιος όταν, σκοπίμως, αγνοεί την από 18/2/08 υδραυλική μελέτη του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Α. Δημητρακόπουλου, για την άμεση και αναγκαία υλοποίηση των έργων!

Και αφού τα γνωρίζει όλα -τόσο καλά- ο ανταποκριτής σας, ώστε να τολμά να θέτει σε αμφισβήτηση την υπόληψή μου, γιατί δεν έψαξε να βρει τις ενέργειές μου εναντίον των παράνομων αμμοχαλικοληψιών;

Για να συνειδητοποιήσετε πόσο σας έμπλεξε στην ουτιδανή του συμπεριφορά, γιατί απέκρυψε την με αρ. πρ. 13419/29.1.09 ερώτησή μου προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, με την οποία καταγγέλλω παράνομες αμμοχαλικοληψίες και ζητώ την επίσπευση των έργων για τη διάσωση της Νέδας;

Ψεύδεται ότι μου ζήτησε η «Ε» δήλωσή μου, εκτός αν η «Ελευθεροτυπία» είναι ιδιοκτήτρια του Ραδιοφωνικού Σταθμού «ΙΟΝΙΟΝ FM Stereo» εναντίον του οποίου έστειλα εξώδικο στις 16/7/09.

Η Δικαιοσύνη μεν βραβεία Pulitzer δεν μοιράζει, αλλά το δίκαιο μπορείς να το διεκδικήσεις!

Φωτεινή Πιπιλή

Βουλευτής Ν.Δ. Α' Αθηνών

**ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ «Ε» ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Αρκεί μια ματιά στην ιστοσελίδα http://fpipili. blogspot.com/2008/05/blog-post_21.html της κ. Φωτεινής Πιπιλή για να διαπιστώσει κάποιος τη θέση της για τις παράνομες αμμοχαλικοληψίες της εταιρείας ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ ΑΤΕ στο ποτάμι της Νέδας τον Μάιο του 2008.

Εξι συνάδελφοί της, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Δημήτρης Κουσελάς, Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κατρίνης) και του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Τσούκαλης, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Φώτης Κουβέλης), με ερωτήσεις τους τότε στη Βουλή κατήγγειλαν την προκλητική και παράνομη αρπαγή των αδρανών υλικών από τη Νέδα, που γινόταν από τη συγκεκριμένη εταιρεία με το πρόσχημα των αντιπλημμυρικών έργων.

Ελεγαν ψέματα;

Η ΑΠ: 20.5.2008 αναφορά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου επιβεβαιώνει την παρανομία στο ποτάμι.

Η ΑΠ: 3269/12.5.2008 έκθεση αυτοψίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αναφέρεται και αυτή στις παράνομες αμμοχαλικοληψίες, και μάλιστα με στοιχεία των οχημάτων της εταιρείας του Γιώργου Τρομπούκη.

Το ΑΠ: 2186/ 16.5.2008 «εξαιρετικώς επείγον» έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρεται σε παράνομες αμμοχαλικοληψίες στη Νέδα και στη μη ύπαρξη καμιάς άδειας, ενώ ζητείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν άμεσα.

Η 1655/396/14.5.2009 έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας αναφέρεται στις παρανομίες.

Και οι υπηρεσίες έλεγαν ψέματα;

Οι χαρακτηρισμοί «δόλιος», «συκοφάντης» και οι ειρωνείες για την επαγγελματική μου ιδιότητα δεν με αγγίζουν. Οπως και οι απειλές περί δικαστηρίων. Ο καθένας μας σε αυτό το επάγγελμα κρίνεται από τη σοβαρότητα και την ποιότητα της δουλειάς που παρουσιάζει.

*Στις 3.22 μ.μ. της 18ης Ιουλίου 2009, από το εταιρικό τηλέφωνο της εφημερίδας προσπάθησα να ζητήσω την άποψή της. Απάντησε ότι δεν επιθυμεί να μου μιλά και μου έκλεισε το τηλέφωνο.

Πηγή:http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=65978

Λεπτοσπείρωση όχι μόνο από τα ποντίκια...αλλά και από τα σκυλιά

Η λεπτοσπείρωση είναι μία ζωονόσος, η οποία οφείλεται σε σπειροχαίτη και προκαλεί ένα ευρύ φάσμα κλινικών εκδηλώσεων στον άνθρωπο.

Ο υπεύθυνος παθογόνος μικροοργανισμός είναι η leptospira interrogans.
Το κλινικό σύνδρομο μπορεί να εκδηλωθεί ως υποκλινική λοίμωξη, ως αυτοπεριοριζόμενη ανικτερική πυρετική συνδρομή με ή χωρίς μηνιγγίτιδα ή ως σοβαρή και συχνά θανατηφόρος νόσος γνωστή σαν σύνδρομο Weil, το οποίο εκδηλώνεται με αιμορραγίες, ίκτερο και νεφρική ανεπάρκεια.
Μετάδοση στο σπίτι παρατηρείται μετά από έκθεση:

---σε εκκρίματα τρωκτικών
---κατά την εξημέρωση αγρίων ζώων
---καθώς επίσης με χάιδεμα μολυσμένων σκύλων-μετά από επαφή με ούρα μολυσμένων ή πασχόντων απο τη νόσο σκύλων
Ως γενικό προφυλακτικό μέτρο θεωρείται ο εμβολιασμός των ζώων που οδηγούνται για εξημέρωση καθώς επίσης και των κατοικίδιων ζώων. Ωστόσο μερικά από τα ήδη ανοσοποιημένα με εμβόλια ζώα συνεχίζουν να απεκκρίνουν λεπτόσπειρες στα ούρα τους με αποτέλεσμα τη μετάδοση των μικροβίων στον άνθρωπο.

Στις επαγγελματικά εκτεθειμένες ομάδες συνιστάται η λήψη ειδικών μέτρων προστασίας, όπως η χρησιμοποίηση γαντιών και η χρήση προστατευτικών γυαλιών στους οφθαλμούς. Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι σε κάθε περιοχή στην οποία παρουσιάζονται κρούσματα λεπτοσπείρωσης πρέπει να γίνεται επιδημιολογική μελέτη, ώστε να είναι δυνατή η λήψη προληπτικών μέτρων.

πηγή: http://www.healthierworld.gr/portal/cc7146d26842552e/31ab328e47c4ea3f/d87c68a56bc8eb80/1d35446bf1a709c4/2c9b6dbf74d8aa9a.html

Καλύτερα ο 23χρονος με λεπτοσπείρωση

Ενθαρρυντικά είναι τα σημάδια για τον 23χρονο νεαρό από το Καλλίκωμο Ηλείας, ο οποίος νοσηλεύεται από την Δευτέρα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.
Την Τρίτη, η υγεία του παρουσίασε σταθεροποίηση και αυτό γεννά ελπίδες στους γιατρούς, πως με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή θα μπορέσει να ξεπεράσει τον κίνδυνο. Ο νεαρός μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση από το Νοσοκομείο του Πύργου στην Πάτρα, δίνοντας «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή, προσβεβλημένος από τη «νόσο των ποντικών». Ο ασθενής εμφάνισε αιμορραγικό σύνδρομο, του χορηγήθηκαν από τους γιατρούς αιμοπετάλια και αμέσως η κατάσταση της υγείας του σταθεροποιήθηκε. Ο νεαρός παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας μέχρις ότου να ξεπεράσει πλήρως τον κίνδυνο.

πηγή:http://www.gowest.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=17624&Itemid=352

Η μεγαλύτερη ολική έκλειψη Ηλίου του αιώνα‏...


Η μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια ολική έκλειψη Ηλίου του 21ου αιώνα, η οποία γίνεται σε λίγη ώρα Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 3:35 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, θα διαρκέσει έξι λεπτά και 39 δευτερόλεπτα και θα παρατηρηθεί σε αραιοκατοικημένη ζώνη του Ειρηνικού. Ο δίσκος του Ήλιου θα είναι τελείως σκοτεινός, σε ορισμένες περιοχές της Γης και κυρίως στη Σαγκάη, όπου θα διαρκέσει περίπου πέντε λεπτά, ενώ στην Ινδία, τρία με τέσσερα.
Σημειώνεται ότι, παρόμοια έκλειψη Ηλίου, στις ίδιες ακριβώς μοίρες του Καρκίνου, είχε ξανασυμβεί στις 22 Ιουλίου 1990.
Ωστόσο, σύμφωνα με...
τους μετεωρολόγους, οι βροχές και τα χιόνια κινδυνεύουν να χαλάσουν το θέαμα της έκλειψης Ηλίου στη Σανγκάη και σε άλλες περιοχές της ανατολικής Κίνας.
Το Γραφείο Μετεωρολογίας της Σανγκάης προβλέπει καταιγίδες στη διάρκεια της έκλειψης, η οποία που θα ξεκινήσει στις 08:30 π.μ. τοπική ώρα.
Εάν οι προβλέψεις επαληθευτούν το φαινόμενο θα είναι πρακτικά αδύνατον να παρατηρηθεί. Ακόμα και αν δεν βρέξει, τα σύννεφα θα εμποδίζουν τη θέα, τόνισε εκπρόσωπος της Μετεωρολογίας στην εφημερίδα Shanghai Daily. (http://www.athina984.gr/node/59088)

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΔΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ : http://www.eclipsesolar.es/live.html

Όλοι και όλες θυμόμαστε ένα δάσκαλο ή δασκάλα


του Γιώργου Μαυρογιώργου
Όλοι μας θυμόμαστε δάσκαλο ή δασκάλα που να μας έχει εμπνεύσει. Μέρες διαλόγου που είναι, διαλέγω να σας μιλήσω για το δικό μου. Τον θυμάμαι καλά! Η μήπως τον ονειρεύομαι;Είναι αυτός / αυτή που:
Ζει μέσα στην κοινωνία και δρα στο πεδίο των αντιθέσεων και των συγκρούσεων, στρατευμένος στην υπόθεση της παιδείας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.
Προωθεί την ανοιχτή εκπαίδευση, την ανοιχτή μάθηση και την ανοιχτή σκέψη.Αντέχει και προωθεί τη γνωστική ανεξαρτησία των μαθητών/τριών.Δεν παρασύρεται από το ναρκισσισμό των γνώσεων που έχει.Αξιοποιεί την εξουσία της θέσης του για να διευρύνει τα όρια της δημοκρατίας.Δεν αστυνομεύει και δεν επιτηρεί την εκπαιδευτική διαδικασία. Αναζητάει τις προϋποθέσεις για αυθεντική συμμετοχή.Εχει «έμμονες ιδέες» και πάθος για το βιβλίο και τη γνώση. Είναι αυτό που τον κάνει «μεταδοτικό».Σέβεται, αναγνωρίζει και αξιοποιεί τα λάθη.Αποδομεί τα αυτονόητα και τα δεδομένα που συντηρούν και διαιωνίζουν.Ζει και την ώρα που εργάζεται, με επίμονη άσκηση «ασύδοτης εντιμότητας».Απολαμβάνει τους δεσμούς αμοιβαιότητας, αναγνώρισης και σεβασμού προς τους συναδέλφους Αποφεύγει την ιδιώτευση, την απομόνωση και τον ατομικισμό.Διαπραγματεύεται με τους μαθητές/τριες το νόημα που έχουν τόσο αυτά που γίνονται όσο και αυτά που δε γίνονται.Είναι φορτωμένος με υποχρεώσεις και ευθύνες που αν και αναχαιτίζουν την ανεξαρτησία του, την εμπλουτίζουν Είναι δρομέας του δρόμου αντοχής του στοχασμού και της κριτικής σκέψης.Δεν περιορίζεται τυπολατρικά στις υποχρεώσεις του. Τις υπερβαίνει για να δημιουργείΑνιχνεύει και απολαμβάνει το πλαίσιο της σχετικής του αυτονομίας για να απελευθερώνει και να εμπλουτίζει την παιδαγωγική συνάντησηΑσκεί πολιτική παιδαγωγική Παθιάζεται με :την παιδαγωγική του τακτ, του σεβασμού και της αναγνώρισης του άλλου.Την παιδαγωγική της κοινωνικής δικαιοσύνης, της μέριμνας, της έγνοιας, της φροντίδας. Την παιδαγωγική της θετικής διάκρισης υπέρ αυτών που έχουν περισσότερη ανάγκηΤην παιδαγωγική της αισιόδοξης πρότασης για τη ζωή.Το να είσαι δάσκαλος/δασκάλα-ενεργό κριτικό πολιτικό υποκείμενο σημαίνει από τη μια πως υπόκεισαι στο δίκτυο δώρων, ανταλλαγών και υποχρεώσεων που συγκροτούν τις κοινωνικές και παιδαγωγικές σχέσεις και από την άλλη να δρας στο πεδίο των αντιφάσεων, των συγκρούσεων και των αντιθέσεων με τρόπο που να συντελείς στη αξιοποίησή τους και το μετασχηματισμό τους σε πράξη αλλαγής.Δεν ξέρω αν με όλα αυτά έχω δημιουργήσει την αίσθηση υπερβολικού φορτίου ευθυνών. Προχτές συνάντησα σε ένα μπαρ έναν άγνωστο κύριο. Αφού ανταλλάξαμε αμοιβαίες συστάσεις και ξεκινήσαμε τη συζήτηση, ανάμεσα στα άλλα, μου λέει«αν ήμουν δάσκαλος δε θα με έπιανε ο ύπνος τα βράδια»! Ας το άκουγαν αυτό όσοι και όσες συμμετέχουν στο «διάλογο» για την παιδεία. Δεν είναι ζητήματα προτεραιότητας οι «αιώνιοι» φοιτητές, τα συγγράμματα, η αξιολόγηση και οι εξετάσεις. Είναι οι δάσκαλοι και οι δασκάλες που έχουμε σήμερα στο σχολείο…
14.02.05
gmavrog@cc.uoi.gr
Πηγή: http://www.alfavita.gr/artra/art12_7_9_0722.php