Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Πύργος 1964 Υποδοχή τέως βασιλικής οικογένειας

Ένα σπάνιο βίντεο από τα επίκαιρα της εποχής έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της η Τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας.Το βίντεο δείχνει στιγμιότυπα από την επίσκεψη των νεόνυμφων Κωνσταντίνου και Άννας Μαρίας στην Πελοπόννησο.
Στα πλάνα φαίνεται η υποδοχή που τους είχαν επιφυλάξει σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία.
Το δημοσιεύουμε γιατί θεωρούμε πως έχει κι αυτό την ιστορική του αξία για την εξαγωγή συμπερασμάτων από όλους μας.


http://www.greekroyalfamily.gr/el/index.cfm?get=archive&show=video&ItemID=189

Ηλιοθερμία στον Πύργο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ενέκρινε την πρόταση της EGL για τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ που προτάθηκαν για ηλιοθερμία ισχύος 75 MW στον Πύργο Ηλείας.Το ηλιοθερμικό της EGL θα λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια – δεν θα έχει δηλαδή άλλο εναλλακτικό καύσιμο όπως λ.χ. το πετρέλαιο – καθώς θα χρησιμοποιείται και η αποθήκευση θερμότητας.
Η ηλιακή θερμική ενέργεια είναι μία τεχνολογία που εκμεταλλεύεται τον ήλιο για να παράγει θερμότητα. Οι ηλιακοί συλλέκτες χαρακτηρίζονται ως χαμηλής, μέσης και υψηλής θερμοκρασίας. Χαμηλής θερμοκρασίας είναι οι επίπεδοι ηλιακοί συλλέκτες που χρησιμοποιούνται κυρίως σε εφαρμογές θερμαινόμενων πισινών. Μέσης θερμοκρασίας είναι επίσης συνήθως οι επίπεδοι ηλιακοί συλλέκτες, που όμως στην προκειμένη χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές ζεστού νερού σε σπίτια ή επαγγελματικούς χώρους. Τέλος, υψηλής θερμοκρασίας είναι οι ηλιακοί συλλέκτες που συγκεντρώνουν το ηλιακό φως με τη χρήση καθρεπτών ή πιάτων και που κυρίως χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Το 1856 ο Όθωνας απαγόρευσε το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους


Τόσα χρόνια μετά ο νόμος ανεφάρμοστος....
Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε σε αυτή τη χώρα πως δεν μας λείπουν οι νόμοι αλλά απαιτείται η εφαρμογή τους.
Ακόμα και στην πόλη μας υπάρχουν οι νόμοι που θα περιόριζαν πολλά από τα άσχημα που παρατηρούμε αλλά κανένας δεν τους εφαρμόζει και κανένας δεν λογοδοτεί για τη μη εφαρμογή τους.
Σημασία λοιπόν έχει η ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ... αν θέλουμε να πάμε μπροστά σε αυτόν τον τόπο.