Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Μεγάλες οι ευθύνες της ΝΔ Ηλείας


Του ΔΙΑΜΑΝΤΗ Α. ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ

Για την τραγική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και της ανάπτυξης στην Ηλεία, που σήμερα βρίσκεται στον βυθό του πίνακα νομών της Ελλάδος με βάση την οικονομική κατάσταση, πολλοί έχουν ευθύνες, κάποιοι μάλιστα βαριές. Σεπροηγούμενες παρεμβάσεις μου, μίλησα για τα προβλήματα του ανίκανου «θεσμικού μετώπου», που έχει ευνουχίσει κάθε διεκδικητική του ικανότητα διότι επέτρεψε να κυριαρχήσει στους κόλπους του ο αδιέξοδος κομματισμός. Μίλησα επίσης για τις ευθύνες του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Σειρά έχει σήμερα η Νέα Δημοκρατία της Ηλείας.

Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα ότι λέγοντας ΝΔ Ηλείας, δεν εννοούμε τη Νομαρχιακή Επιτροπή, ή τις τοπικές ή τους βουλευτές και τους πολιτευτές μόνο. Εννοούμε όλους αυτούς από κοινού, γιατί όλοι αυτοί αποτελούν τη ΝΔ του νομού. Επίσης, ξεκαθαρίζω ότι δεν εννοώ ότι όλοι ανεξαιρέτως ευθύνονται για την κακοδαιμονία της παράταξης στο νομό. Τα όσα ακολουθούν αφορούν, όμως, την πλειοψηφία…

Υπάρχει;

Με καθαρά πολιτικούς όρους, η Νέα Δημοκρατία του νομού Ηλείας είναι αμφίβολο αν υπάρχει! Κι αυτό, διότι δεν παράγει γεγονότα, άρα δεν παράγει πολιτική. Αντ' αυτού, είτε απέχει πλήρως από ό,τι συμβαίνει στο νομό μας, είτε αυτοί που την απαρτίζουν, περιορίζονται σε ανακοινώσεις, λες και δεν είναι ο εκφραστής της κυβερνητικής παράταξης στην Ηλεία, αλλά ένα γραφείο Τύπου μικρομεσαίας επιχείρησης. Ξαναλέω ότι υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά αυτές απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Κι όμως, η Ηλεία είναι ένας ευνοημένος νομός από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή κι είναι μεγάλη η ευθύνη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας που αυτήτην εύνοια δεν την έχει μετατρέψει σε τοπική πολιτική ισχύ, αλλά ανέχεται να χάνει στις τελευταίες ευρωεκλογές με 12 ποσοστιαίες μονάδες από το ΠΑΣΟΚ και ουδείς από τους υπαίτιους της συντριβής να ενοχλείται, ουδείς να παραιτείται.


Στήριξη που δεν προβάλλεται

Τι έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή στο νομό μας; Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω: Για πρώτη φορά χιλιάδες Ηλείων αγροτών πήραν τεράστια ποσά ως αποζημίωση για την ακαρπία. Πότε στο παρελθόν το δήθεν «φιλολαϊκό» ΠΑΣΟΚ είχε δώσει αποζημιώσεις για ακαρπία; Την απάντηση την ξέρουν όλοι οι Ηλείοι: Ποτέ! Για πρώτη φορά η κυβέρνηση Καραμανλή έσκυψε πάνω στα άμεσα, καυτά προβλήματα του Ηλείου αγρότη και του έδωσε πολλά, πάρα πολλά χρήματα ως αποζημιώσεις για ακαρπία.
Να θυμίσω πόσες ηλειακές επιχειρήσεις ωφελήθηκαν τεράστιων διευκολύνσεων στο πλαίσιο του Γ! ΚΠΣ; Εκατοντάδες επιχειρηματίες του νομού μας αξιοποίησαν τη μεγαλύτερη επιδότηση σε επενδύσεις που δίνεται στην Ελλάδα, και μάλιστα με κριτήρια που αποκλείουν την παρεμβολή πολιτικών «μέσων». Βοηθήθηκαν ακόμα περισσότερο περιοχές που πολλαπλώς στο παρελθόν είχαν περιφρονηθεί, όπως η Σοχιά κι ο Κούβελος. Και τώρα, που έρχεται το ΕΣΠΑ, χιλιάδες επιχειρήσεων στην Ηλεία θα πάρουν απίστευτα μεγάλα ποσά ως επιδοτήσεις. Πότε άλλοτε είχαμε τέτοια στήριξη του κράτους σε μειονεκτούσες περιοχές, όπως η Ηλεία; Ποτέ!

Να πάω στα μεγάλα έργα; Στην Ολυμπία Οδό που ξεκίνησε επί Νέας Δημοκρατίας, κι όπως πιστεύω τα εγκαίνια θα γίνουν επίσης από την κυβέρνηση της ΝέαςΔημοκρατίας; Στο μεγάλο έργο της ύδρευσης από τον Ερύμανθο; Θα μπορούσα να γράφω ολόκληρα κατεβατά με πραγματικά έργα, όχι ανέξοδα λόγια, που τα βλέπουν όλοι οι Ηλείοι πολίτες.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οι τοπικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας θαέπρεπε να «οργιάζουν». Εκδηλώσεις, ομιλίες, πόρτα- πόρτα ενημέρωση των πολιτών, συμμετοχή σε όλες τις πρωτοβουλίες που παίρνει κάθε σύλλογος ή φορέας στο νομό, κοινές δράσεις με στόχο όχι το ατομικό όφελος, αλλά την ενδυνάμωση της παράταξης συνολικά, φυλλάδια πληροφόρησης, πολιτικές πρωτοβουλίες που θυμίζουν τα «πέτρινα χρόνια» στα οποία είχαν καταδικάσει τον τόπο μας οι κυβερνήσεις του χθες.

Να οργιάζουν, αλλά και να διεκδικούν με αποφασιστικότητα, πράγμα που δενγίνεται. Η αντίληψη ότι όλα γίνονται «κατόπιν ενεργειών μου» ανήκει στην άσκηση πολιτικής του περασμένου αιώνα. Δεν μπορεί να την ασκούν πολιτικοί του 2009.

Απολύτως τίποτα!

Τίποτε από αυτά δεν βλέπουμε. Αντίθετα είμαστε μάρτυρες μιας ταπεινωτικής κατάστασης για τους Νεοδημοκράτες της Ηλείας: Ακόμα και για έργα που γίνονται με 100% πρωτοβουλία της κυβέρνησης, στα εγκαίνια ή τις σχετικές εκδηλώσεις και ανοικτές συζητήσεις να απουσιάζουν επιδεικτικά οι νεοδημοκράτες και να αφήνουν ελεύθερο το έδαφος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα υπέρ του κόμματός τους.

Αυτή είναι η μελαγχολική κατάσταση. Από εδώ και μπρος, ευθύνη της κεντρικής διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να εντοπίσει τα ελάχιστα στελέχη που μπορούν να ξανακάνουν τη Νέα Δημοκρατία Ηλείας ισχυρή και αξιόμαχη, είτε στο κομματικό, είτε στο κοινωνικό, είτε στο βουλευτικό είτε στο αυτοδιοικητικό επίπεδο και να τα στηρίξει με κάθε μέσον. Αλλιώς δεν θα αργήσει ο καιρός που η διαφορά των 12 μονάδων στις τελευταίες ευρωεκλογές θα δώσει τη θέση της σε άλλες, ακόμα μεγαλύτερες και πιο ταπεινωτικές ήττες.
Για τη ΝΔ Ηλείας ισχύει σήμερα η μελαγχολική φράση του ποιητή: «Σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα, όπου μας εύρει, μας πατεί». Αλλά ο Ηλείος Νεοδημοκράτης έχει φτάσει πια στα όριά του και δεν ανέχεται άλλες ταπεινώσεις. Όλοι ξέρουμε ότι η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί. Αρκεί να το θέλουμε πραγματικά. Οι Νεοδημοκράτες της Ηλείας αξίζουν καλύτερη, πολύ καλύτερη τύχη.- http://pyrgos-news.blogspot.com/2009/08/blog-post_6009.html

Πού είναι οι φανοστάτες; ΟΕΟ



ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ...ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΦΑΝΟΣΤΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΥΣΑΝΙΟΥ!!