Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Eρώτηση Νικολόπουλου στη Βουλή για το αν έχουν εξασφαλιστεί στην Ηλεία τα χρήματα για τη μεταφορά προνηπίων

Από το Σεπτέμβριο τα προνήπια και των επτά δήμων της Ηλείας θα ενταχθούν κανονικά στα νηπιαγωγεία.Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ.Κατσιφάρα δεν έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα για τη μεταφορά των προνηπίων.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Βουλευτής Ν. Αχαΐας – Ανεξάρτητος 
Αρ.Πρωτ. 7487/10-07-2018
Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Δεν υπάρχουν χρήματα για τη μεταφορά των προνηπίων !
Κάθε χρόνο τα τοπικά ΜΜΕ φιλοξενούν πολλές περιπτώσεις με τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις μεταφορές των μαθητών στην Ηλεία. Περνάνε μήνες μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να μεταφερθούν όλοι οι μαθητές που δικαιούνται δωρεάν μεταφοράς. Χάνονται αδικαιολόγητα πολλές διδακτικές ώρες εις βάρος των μαθητών που έχουν ανάγκη και των γονέων τους.
Φέτος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το επόμενο σχολικό έτος. Με επιστολή του στις 22 Ιουνίου 2018 την οποία κοινοποίησε στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, αλλά και στον Υπουργό Παιδείας, ο κ. Κατσιφάρας τόνισε και το υπογράμμισε με έντονο μαύρο χρώμα πως δεν έχει προβλεφθεί χρηματοδότηση για τη μεταφορά των  προνηπίων της Δυτικής Ελλάδας, αν και εντάχθηκε ολόκληρη στην υποχρεωτική διετή προσχολική αγωγή.
Ο κ. Κατσιφάρας με την πρόσφατη επιστολή του αποκαλύπτει πως “ο αριθμός των προς μεταφορά μαθητών  υπολείπεται σε σχέση με τον αριθμό της περσινής σχολικής χρονιάς (2017-2018) κατά 5.000 περίπου μαθητές στο σύνολό τους σε επίπεδο Περιφέρειας”. Αναφέρει πως “μεγάλος αριθμός προς μεταφορά μαθητών, δεν έχει δοθεί στην Περιφέρεια, με συνέπεια το φθινόπωρο να μην είναι δυνατή η μεταφορά τους, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Για κάθε νέο δρομολόγιο, απαιτούνται περίπου 3 μήνες, προκειμένου να υπάρξει ανάδοχος”, τονίζει ο Περιφερειάρχης.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Έχει προβλεφτεί πως θα καλυφθεί το επιπλέον κόστος για την μεταφορά των προνηπίων;
Ο Ερωτών Βουλευτής 
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος