Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

O Γιώργος Κοντογιάννης έσωσε τον Καραμανλή


Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος ο Καραμανλής χθες στο Προεδρικό Μέγαρο πήγαινε κατά πάνω του Αριστοτέλη Παυλίδη....Διέσχιζε με αέρα την αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, όταν ξαφνικά έκανε στροφή 180 μοιρών για να τον αποφύγει.Τον είδε έγκαιρα όμως, έπιασε αγκαζέ τον παρακείμενο εκείνη τη στιγμή Γ. Κοντογιάννη και έστριψε κουβεντιάζοντας....


ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ....


πηγή: http://troktiko.blogspot.com/2009/07/o-k_25.html

Πόσοι από την Ηλεία θα νοσήσουν


Αύριο το πρώτο θέμα αποκαλύπτει όλο το σχέδιο δράσης του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία.Αυτό που ο Γιώργος Παπανδρέου λέει πως δεν υπάρχει.Όχι μόνο υπάρχει αλλά έχουν υπολογίσει οι άνθρωποι και πόσοι θα νοσήσουν...!!!;;;!!!!

Μα καλά τέτοια λεπτομέρεια πιά;
Μακάρι να διαψευστούν και τα σχέδια και η τρομοκρατία για τη νέα γρίπη.
Γρίπη είναι θα κάνει τον κύκλο της....

Τα πρώτα χελωνάκια της χρονιάς 2009 σε Ρέθυμνο και Κυπαρισσιακό κόλπο


Στην παραλία του Ρεθύμνου Κρήτης οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ με μεγάλη χαρά παρακολούθησαν τα 10 πρώτα χελωνάκια να φτάνουν στην θάλασσα ενώ οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ στην Πελοπόννησο, στην παραλία κοντά στο «Βουνάκι» στον Ν. Κυπαρισσιακό κόλπο παρακολούθησαν 8 χελωνάκια να βγαίνουν από την φωλιά Α2 και να τρέχουν προς την θάλασσα.

Έτσι φέτος η περίοδος εκκόλαψης άρχισε στις 23 Ιουλίου ενώ η περίοδος ωοτοκίας είχε αρχίσει στις 30 Μαΐου για τον Κυπαρισσιακό και στις 2 Ιουνίου για το Ρέθυμνο.

Στην Ελλάδα, συνήθως η περίοδος ωοτοκίας ξεκινά τέλη Μαΐου και διαρκεί μέχρι και τέλη Αυγούστου. Κατά το διάστημα αυτό οι θηλυκές θα βγουν το βράδυ για να αφήσουν τα αυγά τους στις παραλίες ωοτοκίας. Σε μια φωλιά βάθους 50-60 εκατοστών εναποθέτουν κατά μέσο όρο 120 αυγά, γεγονός που επαναλαμβάνουν 3-4 φορές μέσα στο ίδιο καλοκαίρι. Η ίδια χελώνα συνήθως επιστρέφει μετά από 2-3 χρόνια, για να ωοτοκήσει, πάντα στην ίδια παραλία που γεννήθηκε. Τα αυγά θα μείνουν μέσα στην άμμο για δύο περίπου μήνες, ώσπου να έρθει η ώρα της εκκόλαψης. Κατά μέσο όρο 80 χελωνάκια από κάθε φωλιά θα κάνουν την μεγάλη προσπάθεια να φτάσουν από την φωλιά στην θάλασσα. Η έξοδος από τη φωλιά συνήθως γίνεται το βράδυ ή πολύ νωρίς το πρωί. Για κάθε 1.000 χελωνάκια που θα βγουν, υπολογίζεται ότι θα επιβιώσουν και θα ενηλικιωθούν 1-2, μόνο!!. Τα θηλυκά χελωνάκια θα χρειαστούν 15-25 χρόνια για να μπορέσουν να αναπαραχθούν και να γυρίσουν στην ίδια παραλία που γεννήθηκαν για να φτιάξουν την φωλιά τους. Θα την βρουν όμως όπως την άφησαν;;;

Κάτι που όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι θα πρέπει να φτάσουν τα νεογέννητα ανενόχλητα στην θάλασσα χωρίς να ενοχληθούν από εμπόδια και φώτα, τα οποία τα αποπροσανατολίζουν, και δεν πρέπει ποτέ να τα βοηθάμε να ολοκληρώσουν την «πορεία» τους προς την θάλασσα γιατί μόνο έτσι θα προετοιμαστούν κατάλληλα για το μεγάλο θαλασσινό τους ταξίδι.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ εδώ και 26 χρόνια παρακολουθεί συστηματικά 75 χιλιόμετρα παραλιών ωοτοκίας στη Ζάκυνθο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, προστατεύοντας περισσότερες από 2.500 φωλιές, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει απευθείας μέσω Σταθμών Ενημέρωσης, περιπολιών στις παραλίες και ζωντανών παρουσιάσεων σε ξενοδοχεία περίπου 200.000 έλληνες και ξένους επισκέπτες.

πηγή : http://www.archelon.gr/contents/ournews.php?row=row10&nid=245

Φάτε δηλητήριο..το έχουμε πληρώσει....


ΦΑΡΜΑΚΟ - ΦΑΡΜΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΚΟ

Παίζουν με την υγεία μας. Ένα επικίνδυνο φάρμακο για τον δάκο το Lebaycid έχει γίνει αιτία να τσακώνονται τα δύο κόμματα.
Το φάρμακο από την στιγμή που είναι φάρμακο είναι και επικίνδυνο. ΤΕΛΟΣ. Όλα τα άλλα είναι κοροιδία κ.Χατζηγάκη. Επειδή η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλες ποσότητες αυτού του φαρμάκου ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης θεωρεί ότι...
πρέπει να το εξαντλήσουμε και μετά να μην το ξαναπάρουμε! Σπάνε πλάκα με την υγεία μας. Και από Δευτέρα θα δείτε πως οι επιτροπές ελέγχου κοροιδεύουν τον κόσμο.

Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/2009/07/lebaycid.html

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ Η' ΑΠΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΚΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ.ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ.ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΗΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.ΤΟΝ 51ο ΝOΜΟ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.


Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα από την εφημερίδα Καθημερινή 25/7/2009


Η Κεφαλονιά έχει τους περισσότερους φοιτητές ανά κάτοικο. Ενας φοιτητής αντιστοιχεί σχεδόν σε 28 κατοίκους του νομού. Ακολουθεί ο νομός Φλωρίνης με αναλογία έναν προς 36,56 και το Ρέθυμνο (ένας προς 40,69). Στον αντίποδα είναι ο νομός Πέλλας, όπου ένας φοιτητής αντιστοιχεί σε 2.056,5 κατοίκους. Ακολουθούν οι Κυκλάδες (ένας προς 1.374,5 κατοίκους) και η Ημαθία (ένας φοιτητής για 1.096 κατοίκους). Τα στοιχεία αυτά, που περιλαμβάνονται σε έρευνα του εκπαιδευτικού κ. Στράτου Στρατηγάκη, αποδεικνύουν ότι η δημιουργία νέων τμημάτων ΑΕΙ ανά τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια, δεν έγινε με κριτήριο την τόνωση των τοπικών οικονομιών. Αντίθετα, «μέτρησαν» κυρίως οι πολιτικές πιέσεις και η μικροπολιτική. Και αυτό διότι γενικά αδύναμοι οικονομικά νομοί υστερούν σε φοιτητές σε σύγκριση με πλουσιότερους. «Το λογικό θα ήταν ο αριθμός φοιτητών να είναι ανάλογος με τον πληθυσμό κάθε νομού και να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία στα αντικείμενα σπουδών. Βέβαια, στην Ελλάδα επιδιώχθηκε η εσωτερική φοιτητική μετανάστευση -εξ ου και η μείωση των θέσεων στα ΑΕΙ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια- επειδή θεωρήθηκε ότι έτσι θα ενισχυθούν οι τοπικές οικονομίες. Ομως αυτό δεν συνέβη» παρατηρεί στην «Κ» ο κ. Στρατηγάκης. Η αναλογία κατοίκων ανά φοιτητή κυμαίνεται από 27,96 μέχρι 2.056,52. Το μεγάλο εύρος των τιμών δείχνει ότι δεν υπάρχει η δίκαιη κατανομή των θέσεων. «Με μέση τιμή κατοίκων ανά φοιτητή στην Ελλάδα 133,45, υπάρχουν νομοί οικονομικά αδύναμοι, όπως η Αρκαδία και η Λακωνία, χωρίς ικανό αριθμό φοιτητών, ενώ άλλοι πιο πλούσιοι (π.χ. η Κέρκυρα, το Ηράκλειο και η Λάρισα) έχουν περισσότερους φοιτητές. Ενώ δηλαδή το λογικό θα ήταν να ενισχύονται οι νομοί με τη μικρότερη οικονομική ανάπτυξη, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει» λέει ο κ. Στρατηγάκης.

Μόνο δύο εφημερίδες της Ηλείας γιατί;

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)16384 των Υπουργών Εσωτερικών και Ανάπτυξης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ B 1334/3.7.2009 καθορίζονται οι ημερήσιες και εβδομαδιαίες νομαρχιακές και τοπικές εφημερίδες που έχουν τη δυνατότητα δημοσίευσης προσκλήσεων Γενικών Συνελεύσεων Α.Ε. και Ισολογισμών Α.Ε. και Ε.Π.Ε.
Στην παραπάνω απόφαση καθορίζονται για την Ηλεία μόνο οι εφημερίδες ΠΑΤΡΙΣ και ΠΡΩΤΗ.
Με δεδομένο πως οι παραπάνω δημοσιεύσεις αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για τις τοπικές εφημερίδες (πόσο μάλιστα σε εποχή κρίσης) και πως στην Ηλεία κυκλοφορούν κι άλλες εφημερίδες καθημερινές και εβδομαδιαίες ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΓΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ;

Kαύσωνας και δεύτερο κρούσμα γρίπης στον Πύργο


Στους 40 βαθμούς θα φτάσει σήμερα η θερμοκρασία.
Και δεύτερο κρούσμα της νέας γρίπης 13χρονης που επέστρεψε από το Λονδίνο επιβεβαιώθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου.
Τριπλή καραμπόλα με 4 τραυματίες χθες στην Αγίου Γεωργίου.
Νέα ασθενοφόρα σε Νοσοκομείο-ΚΥ-ΕΚΑΒ προαναγγέλει η Κρινιώ Κανελλοπούλου.

Αυρές είναι μερικές από τις ειδήσεις που αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ της Ηλείας.

www.patrisnews.gr