Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Η κρίση στα τοπικά Ηλειακά ΜΜΕ ...


Στο τοπίο που διαμορφώνει η διεθνής οικονομική κρίση, αλλά και η εξάπλωση του διαδικτύου, καταγράφονται σημαντικές αλλαγές στην αγορά εργασίας των εφημερίδων και στην επιχειρηματική πορεία των αντίστοιχων ομίλων σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Τέτοιες αλλαγές θα έχουμε σύντομα και στα τοπικά ΜΜΕ της Ηλείας τα οποία έχουν εισέλθει σε φάση ανακατάξης.Η παγκόσμια οικονομική κρίση και η κατακόρυφη μείωση των διαφημιστικών εσόδων έχει επηρεάσει και τα τοπικά ΜΜΕ.

Η ανησυχία για τους εργαζόμενους είναι μεγάλη καθώς πριν λίγο καιρό μια μεγάλη και ιστορική εφημερίδα της Ηλείας έφτασε στα πρόθυρα του κλεισίματος.

Σε μια τέτοια απευκταία περίπτωση στο μέλλον οι επιπτώσεις θα είναι αλυσιδωτές και οι αλλαγές των εργασιακών σχέσεων και των συμβάσεων ή και οι απολύσεις αναπόφευκτες για όλους τους εργαζόμενους.

Προς το παρόν η μεγάλη είδηση είναι προς θετική κατεύθυνση.Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί επίσημα η συνένωση του γνωστού καναλιού της Πάτρας Super B με το Cosmos tv και την εφημερίδα Πρώτη της Ηλείας.

Θα δημιουργηθεί ένα ισχυρό εκδοτικό συγκρότημα με επιρροή σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.


Η σωστή λειτουργία του τοπικού τύπου είναι ζήτημα δημοκρατίας και θα πρέπει να εξασφαλιστεί από τη κυβέρνηση η ανεξαρτησία του τύπου και η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.Αν εξακολουθήσουμε να έχουμε ομήρους τους δημοσιογράφους τότε τελεί υπό ομηρεία και η Δημοκρατία μας.