Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Εδαφολογικό Εργαστήριο στην Ηλεία για τους αγρότες

Χιλιάδες αγρότες του νομού Ηλείας, αλλά και των γειτονικών νομών θα εξυπηρετεί το νέο Εδαφολογικό Εργαστήριο, το οποίο θα παρέχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για τη βελτίωση των καλλιεργειών τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Ηλείας “Πρώτη”, το Εδαφολογικό Εργαστήριο θα μπορεί να αναλύει, να συνθέτει γνώσεις, να τεκμηριώνει, να καθοδηγεί έτσι ώστε οι καλλιέργειες να έχουν την βέλτιστη δυνατή ποιότητα με την ελάχιστη ή την μηδενική στην ύστατη προσπάθεια επίδραση στο περιβάλλον.
Το Εδαφολογικό Εργαστήριο που δημιουργείται με βασικό χρηματοδότη τον IOCC, τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό των Ορθοδόξων Χριστιανών, σε συνεργασία με την Ν.Α Ηλείας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Ηλειακή Α.Ε που υλοποιεί το έργο, θα στεγάζεται σε ένα μεγάλο και καινούργιο κτίριο στον κόμβο των Λαστεΐκων και θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του σε έναν περίπου μήνα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το συνολικό κόστος του εδαφολογικού εργαστηρίου έχει προϋπολογιστεί στις 300.000 ευρώ. Τις 260.000 ευρώ που αφορούν στον εξοπλισμό του εργαστηρίου επιχορήγησε ο Διεθνής Οργανισμός Ορθοδόξων Χριστιανών», ενώ τα υπόλοιπα ποσά που θα απαιτηθούν για την πλήρη λειτουργία του Εργαστηρίου θα δοθούν από την Ν.Α Ηλείας.

πηγή: http://www.agronews.gr/content/view/49291/67/lang,el/