Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Ένα σχολείο φάντασμα....στον Πύργο....


Η ραγδαία οικιστική ανάπτυξη της δυτικής πλευράς της πόλης του Πύργου οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας, πριν αρκετά χρόνια, ενός νέου σχολείου, του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα τρία μεγάλα σχολεία της περιοχής και να καλυφθούν οι ανάγκες του συνεχώς αυξανόμενου μαθητικού πληθυσμού.Οι προσπάθειες των φορέων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την κατασκευή κτιρίου για το σχολείο αυτό (ένα σχολείο – φάντασμα που εδώ και χρόνια έχει δασκάλους αλλά όχι στέγη) είναι γνωστές τόσο στη Νομαρχία όσο και στο Δήμο Πύργου. Η αλήθεια είναι ότι τα δυο τελευταία χρόνια ο Δήμος Πύργου, δια του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου, και η Νομαρχία Ηλείας, δια των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, σε κοινές τους συσκέψεις συναποφάσισαν τη στέγαση του 9ου Δημ. Σχολείου στο παλαιό Μανωλοπούλειο που προορίζεται για σχολική στέγη.Η απόφασή τους αυτή κοινοποιήθηκε και στον Ο.Σ.Κ. και στο ΥΠ.Ε.Π.Θ. (υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα) και έτσι η κατασκευή του 9ου Δημ. Σχολείου εξαιρέθηκε από το 5ετές πρόγραμμα σχολικής στέγης του Ο.Σ.Κ.Με ευθύνη του Δήμου Πύργου και του Δημάρχου κ.Μάκη Παρασκευόπουλου όχι μόνο ανατράπηκε αυτός ο σχεδιασμός αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος δήλωνε άγνοια της συγκεκριμένης απόφασης αν και μετείχε ο ίδιος και ο αρμόδιος για θέματα Παιδείας Αντιδήμαρχος κ. Ντοάς στις προαναφερθείσες συσκέψεις.


Αυτά καταγγέλει εδώ και καιρό ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου εις ώτα μη ακουόντων και συνεχίζει:


Οι αρμόδιοι του Δήμου και της Νομαρχίας οφείλουν πλέον με σοβαρότητα να δουν συνολικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην πόλη μας, καθώς η περίπτωση του 9ου Δημοτικού μπορεί να είναι η πιο χαρακτηριστική αλλά δεν είναι η μόνη, στο πλαίσιο του γενικότερου οικιστικού σχεδιασμού και στη βάση των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης και της τοπικής κοινωνίας.
http://syllogos-dn-pyrgou.blogspot.com/2008/11/9.html


ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ.....ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ;




Έχετε κύριοι τις δυνατότητες να φτιάξετε σύγχρονα σχολεία για τα παιδιά μας.Αυτό που δεν έχετε είναι θέληση και ικανότητα να διεκδικήσετε..........