Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

H ελευθερία του λόγου δεν τιθασεύεται




Αν δεν τα γράφαμε στα blog θα τα γράφαμε στους τοίχους όπως οι συμπολίτες μας στις φωτογραφίες αλλά...




Στην εφημερίδα Πατρίς το Σάββατο διαβάσαμε ένα σχόλιο για το γεγονός πως έχουν αυξηθεί τα blog της Ηλείας και εκμεταλλεύονται οι Bloggers την ανωνυμία για να τα χώνουν στους τοπικούς άρχοντες.Να ξέρετε λοιπόν πως τα blog δεν έχουν ανωνυμία.Απλά αποτελούν ένα βήμα ελευθερίας της έκφρασης συνταγματικά κατοχυρωμένης.
Η διαφορά των blogger με αυτούς που γράφουν από τα αρχαία χρόνια στους τοίχους είναι πως ο blogger έχει όνομα και έχει και ηλεκτρονική ταυτότητα.Αυτό τον καθιστά επώνυμο.Δεν μπορεί λοιπόν κάποιος που έχει ένα blog να μην υπακούει σε νόμους, αρχές και δεοντολογία.Μάλιστα πρέπει να είναι πιό προσεκτικός και από τον ανώνυμο ή επώνυμο δημοσιογράφο γιατί ο δημοσιογράφος έχει και μια εφημερίδα που μπορεί και να τον υπερασπιστεί ενώ αυτός είναι ανυπεράσπιστος.Ο Blogger όμως μπορεί να λέει αυτά που πιστεύει χωρίς να λογοκρίνεται από τον αρχισυντάκτη του.

Όσο για το θέμα του κλεισίματος των blog (έκλεισαν το blog του δημοσιογράφου Παπαγιάννη) κάτι που θα βόλευε πολλούς...συμφωνούμε απόλυτα με την άποψη του blog SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR που παρατίθεται παρακάτω:
Είμαστε με κάθε τρόπο αντίθετοι στο κλείσιμο οποιουδήποτε blog. Μοναδική εξαίρεση η παιδική πορνογραφία και η προτροπή σε χρήση, ή διαφήμιση ναρκωτικών. Όλα τα άλλα είναι νομικά ελέγξιμα και μπορούν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι διαχειριστές αφού υπάρξουν ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ αποφάσεις που να βεβαιώνουν την συκοφαντία οποιουδήποτε πολίτη. Το ΚΛΕΙΣΙΜΟ όμως ενός ιστότοπου αποτελεί ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ του Συντάγματος και πλήττει την Ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Των ΟΠΟΙΩΝ ιδεών.Δηλαδή το pressmme ήταν πιο επικίνδυνο απο το inymedia που κατηύθυνε τους κουκουλοφλώρους στην καταστροφή ΚΡΑΤΙΚΗΣ και ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ περιουσίας, με server ΜΕΣΑ απο το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, με ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΞΟΔΑ; Ακόμα και για το indymedia, δεν θέλουμε ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ να κλείσει. Ζητάμε απο την Πολιτεία, να εφαρμόσει την αρχή της ΙΣΗΣ μεταχείρισης. Να λειτουργούν τον ιστότοπό τους ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ και να πληρώνουν ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ και να διακινδυνεύουν ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ. Σκεφτείτε , ΑΝ τις υποτιθέμενες παραβάσεις του pressmme τις έκανε το indymedia που έχει κάνει τρισχειρότερες ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ πράξεις, θα εχαιρε -και ΧΑΙΡΕΙ-ΑΣΥΛΙΑΣ λόγω πανεπιστημιακού .... ΑΣΥΛΟΥ!!ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΑΣ:Πως επιβάλλεις ποινή, σε κάποιον ή σε κάτι που έχει κατηγορηθεί, αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ καταδικασθεί;