Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Επικίνδυνα καρπούζια και κολοκύθες....







Ίσως σε πολλούς φαίνονται γραφικά και όμορφα τα πρόχειρα κιόσκια που έχουν στήσει μικροπωλητές κατά μήκος των Εθνικών οδών Πάτρας-Πύργου και Πύργου-Καλαμάτας...όμως τα καρπούζια και οι κολοκύθες μπορεί να αποβούν μοιραία τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους εργαζόμενους πωλητές στα κιόσκια αυτά.Γενικά μπορεί να είναι η αιτία σοβαρού δυστυχήματος.
Καλώς ή κακώς κάποιοι άνθρωποι ζουν από αυτές τις "επιχειρήσεις" και μπορούν με αυτό τον τρόπο να επιβιώνουν σε μια περίοδο κρίσης.Δεν είμαστε αντίπαλοι των ανθρώπων αυτών αλλά από την άλλη θα πρέπει να εξασφαλίσουμε και το γεγονός πως δεν θα θρηνήσουμε στα σημεία αυτά και ανθρώπινα θύματα.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως οι Τροχαία έχουν ολοκληρωτικά την ευθύνη να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να βρεθεί μια λύση.
Κάποιοι στην τροχαία πρέπει να καταλάβουν πως δουλειά τους δεν είναι να κρύβονται για να βρουν τον οδηγό που θα υπερβεί το "εξευτελιστικό" όριο ταχύτητας...και να τον γράψουν.
Δουλειά της τροχαίας ταυτόχρονα είναι να προβλέπει τους παράγοντες κινδύνου και να βρίσκει λύσεις.
Έχουμε στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής φωτογραφία από Μπλόκο της τροχαίας που μοιράζει κλήσεις σε διερχόμενους οδηγούς και οι αστυνομικοί στέκονται δίπλα σε μια τέτοια παράγκα με κολοκύθες και καρπούζια...αμέριμνοι για τους κινδύνους...(δεν τη δημοσιεύουμε για να μην εκθέσουμε το Σώμα)
Καταλήγοντας, θεωρούμε πως είναι πιο επικίνδυνος ο οδηγός που σταματάει στη μέση της εθνικής να πάρει καρπούζια από τον οδηγό που τρέχει λίγο πάνω από το όριο ταχύτητας.