Σάββατο, 5 Μαΐου 2007

Ο Πύργος Ηλείας έχει μια υπέροχη πλατεία.Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έφτιαξε και πεζόδρομους ώστε να μπορούν τα παιδιά μας και εμείς να απολαμβάνουν τη βόλτα και το παιχνίδι.Απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου και στην πλατεία των Δικαστηρίων αλλά και στην κεντρική πλατεία του Πύργου.Μηχανάκια και αυτοκίνητα καθιστούν επικίνδυνο το περπάτημα ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους.Μηχανάκια κι αυτοκίνητα παρκαρισμένα χαλάνε την εικόνα στον επισκέπτη και δίνουν την εντύπωση μιας πόλης που ο καθένας κάνει ότι τον βολεύει αδιαφορώντας για τους άλλους πολίτες.Μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν έχουμε θρηνήσει θύματα ή σοβαρούς τραυματισμούς πάνω στον πεζόδρομο αλλά αυτό είναι τυχαίο γεγονός.

ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ;

1. Η Δημοτική αρχή : Την ώρα που οι Δημοτική Αστυνομία βλέπει την κατάσταση σφυρίζει αμέριμνα γιατί αυτές τις εντολές έχει.Ρώτησα έναν Δημοτικό Αστυνομικό και μου είπε τα χέρια μας είναι δεμένα για τον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου και προσπέρασε τα παρκαρισμένα μηχανάκια και τους μηχανόβιους που έκαναν σούζες δίπλα του.Εκπληκτικό το θέαμα που δείχνει την απαξίωση της Δημοτικής Αστυνομίας από την ίδια τη Δημοτική Αρχή.
2. Η τροχαία : Όταν διαμαρτύρεται ένας πολίτης στην Τροχαία Πύργου του λένε χαρακτηριστικά κύριε η 28ης Οκτωβρίου είναι δρόμος με απόφαση του ΣΤΕ.Τότε κύριοι της τροχαίας είστε υπαύθυνοι να τοποθετήσετε και την ανάλογη σήμανση να ξέρει ο κόσμος.Κι όταν σας καλούν οι πολίτες να καταγγείλουν οδηγό που τρέχει και κανει επικίνδυνους ελιγμούς πάνω στον πεζόδρομο να στέλνετε έναν τροχονόμο στο σημείο και όχι να καλείτε τον πολίτη να υποβάλει μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα.Η τροχαία του Πύργου αδιαφορεί επικίνδυνα ........
3. Οι καταστηματάρχες :Έχουν τα καταστήματά τους και απαξιώνουν μόνοι τους τον χώρο μπροστά από αυτά.Παρκάρουν οι ίδιοι μπροστά και δεν θέλουν τον πεζόδρομο γιατί τους εμποδίζει.Ύστερα διαμαρτύρονται γιατί ο κόσμος δεν ψωνίζει στον Πύργο
και διαμαρτύρονται στο Δήμο για την καθαριότητα τη στιγμή που οι ίδιοι πετάνε τα σκουπίδια στην πρόσοψη των καταστημάτων τους.
4. Οι πολίτες του Πύργου: Έχουν ευθύνη γιατί κάθονται και ανέχονται την κατάσταση.Ευθύνη έχουν και οι σύλλογοι,τα σχολεία, τα τοπικά ΜΜΕ και όλοι οι φορείς γιατί βλέπουν και δεν αντιδρούν.

Απολαύστε τις φωτογραφίες.......για του λόγου το αληθές........