Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ: ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ (όπως πάντα)



"Εδώ και αρκετό καιρό λειτουργεί ο δεματοποιητής στην περιοχή Ποτόκι (δίπλα στον Αλφειό όπως φαίνεται και στην φωτογραφία). Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» και των αναρτήσεων του «ΠΥΡΓΟΣ NEWS» περί της εισήγηση για επιβολή προστίμου και προσωρινής παύσης της λειτουργίας του δεματοποιητή από το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) Ηλείας θα πρέπει να σημειωθούν τα παρακάτω:
Τα σακουλοποιημένα απορρίμματα που τυλίγει ο δεματοποιητής έχουν διάρκεια για δύο χρόνια. Τι έχει κάνει ο Δήμος Πύργου για την εύρεση της μόνιμης λύσης εδώ και έξι μήνες; Έχει συγκεκριμένη πρόταση και σχέδιο; έχει δαπανήσει πιστώσεις για την εξεύρεση της μόνιμης λύσης; ή ρίχνει το μπαλάκι στην ταλαίπωρη την Ν. Κοκαλιάρη (Αντιδήμαρχο Αμαλιάδας και πρόεδρο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας)
τι θα κάνει τα σκουπίδια του, ο Δήμος Πύργου (και της Αρχαίας Ολυμπίας για να μην ξεχνιόμαστε) μετά από δύο χρόνια όταν τα δέματα θα είναι ακατάλληλα να συγκρατήσουν τα απορρίμματα;;; ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ) ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ;;;; (τακτική πολύ προσφιλή σε αυτή την χώρα που οι εκάστοτε πολιτικοί την έκαναν μπουρδέλο).
εάν αληθεύει ότι δεν έχουν τηρηθεί οι όροι της εγκεκριμένης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (όπως αναφέρεται στο υπ΄ αριθ. 15/28-1-2010 έγγραφο του τμήματος περιβάλλοντος), που σίγουρα αληθεύει και με δεδομένο ότι η περιοχή είναι δίπλα στον Αλφειό ποταμό, θα πάει κανείς στον εισαγγελέα για συστηματική και εκτεταμένη μόλυνση του περιβάλλοντος;;;; Στην φωτογραφία πάντως φαίνονται νερά (ή υγρά) από τα σκουπίδια να καταλήγουν στο έδαφος, αφού περιμετρικά του γηπέδου διαμόρφωσης δεν έχει κατασκευαστεί σύστημα συλλογής τους.
η πρώτη σειρά των δεμάτων αντέχει το βάρος των υπολοίπων τεσσάρων που τοποθετούν από πάνω της και εάν ναι ποιος επιστημονικός φορέας το πιστοποιεί.
πως επιμερίζεται το κόστος λειτουργίας του δεματοποιητή με τον Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας;;; πόσο είναι αυτό το κόστος και με πόσα χρήματα έχει συμμετάσχει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας;;; (μάλλον με 0 αφού οι Πυργιώτες έχουν φράγκα σε σχέση με τους Ολύμπιους)
το όλο εγχείρημα της λειτουργίας του δεματοποιητή το εποπτεύει κάποιος ειδικός επιστήμονας ή φορέας με την κατάλληλη εμπειρία ή λειτουργεί στο έλεος του Θεού;;; (με την επίβλεψή και της δημοτικής αρχής βέβαια). Αν υπάρχει επόπτης λειτουργίας ποιος είναι και ποια είναι η αμοιβή του;;;;;
ο Νομάρχης θα επιβάλλει το πρόστιμο που εισηγούνται οι υπηρεσίες του ή θα θάψει τις ατασθαλίες της λειτουργίας του δεματοποιητή.



Επίλογος: ότι και να γίνει ή να ισχύει από τα παραπάνω δεν έχει σημασία. Πάλι εμεί οι μαλάκες θα πληρώσουμε την ανικανότητα των διοικούντων που εδώ και τόσα χρόνια δεν προσέγγισαν το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, φοβούμενοι μη χάσουν κανένα ψήφο. Θα πληρώσουμε όπως έχουμε μάθει να κάνουμε τόσα χρόνια άσχετα εάν τώρα δεν θα έχουμε να φάμε"


http://pirgotis.blogspot.com/2010/02/blog-post_16.html


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:

http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/02/blog-post_931.html


http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/02/blog-post_08.html

http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/02/blog-post_08.html