Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ας αναλάβει ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου την πρωτοβουλία για την τοποθέτηση και τον στολισμό Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιδημάρχου κ. Παναγόπουλου αρμοδίου για τα Οικονομικά του Δήμου Πύργου ο στολισμός φέτος για τα Χριστούγεννα θα γίνει (πηγή ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ). Μετά από αυτή τη νέα μεγάλη επιτυχία του Δήμου Πύργου, όλες οι Κασσάνδρες θα πρέπει δημόσια να λογοδοτήσουν γιατί αμφισβήτησαν το πρότυπο μοντέλο ορθής διαχείρισης του Δήμου Πύργου. Οι συκοφάντες και οι λασπολόγοι που σπέρνουν ψίθυρους και φήμες, χωρίς να υπάρχει λογική βάση αναφοράς, θα πρέπει να κρεμαστούν στην κεντρική πλατεία του Πύργου από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Χριστουγεννιάτικο δέντρο;;; Μα σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου θα χρησιμοποιηθούν μόνο τα περσινά στολίδια. Δεν πιστεύω κανένας αθεόφοβος να πέταξε το περσινό δέντρο. Το δέντρο που έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα για την σύγχρονη καλλιτεχνική του διάσταση, αφού αντί για μπάλες είχε κάτι κίτρινους πλαστικούς αφρούς. Εάν χάθηκε το περσινό δέντρο είναι προβοκάτσια και χτύπημα κατά της δημοκρατίας. Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να τιμωρηθούν.
Δεν θα πρέπει να μπαίνουν εμπόδια στα οράματα και στα έργα της Δημοτικής Αρχής. Μιας Αρχής που δουλεύει σοβαρά, με πρόγραμμα, αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Για να αντιληφθείτε πόσο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας δουλεύουν σήμερα έκανα μια βόλτα σχεδόν σε όλο τον Πύργο και ήδη 14 ημέρες πριν τα πρώτα κάλαντα έχουν ήδη στολίσει σε δύο σημεία. Στην πλατεία του ΟΤΕ έχουν βάλει ένα άγγελο και στην διασταύρωση Πατρών με Ερυθρού Σταυρού άλλο ένα πράγμα (το οποίο έχει σοβαρές πιθανότητες να πέσει εάν φυσήξει λίγο παραπάνω, όπως έπεσε η μεγάλη κολώνα με τους προβολείς πέρσι στην πλατεία, που την είχαν φορτώσει με στολίδια).
Και για να σοβαρευτούμε.
Επειδή δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν έχουν λεφτά για δέντρο, ενώ για τις ψηφιακές εκτυπώσεις των φωτορεαλιστικών εικονίτσων βρήκανε, μήπως ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία με δικά του έξοδα να προβεί στην αγορά και στον στολισμό ενός δέντρου το οποίο θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατείαδίνοντας ένα γιορτινό τόνο σε αυτή τη ρημάδα την πόλη.
Ενώ σε όλες τις πόλεις η τοποθέτηση του εορταστικού διακόσμου ολοκληρώνεται, στον Πύργο 14 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα δεν έχει ξεκινήσει (πλην των δύο σημείων που αναφέρθηκαν). Εάν λάβουμε υπόψη ότι το εργατικό προσωπικό του Δήμου Πύργου δεν θα απασχοληθεί υπερωριακά φαντάζει απίθανο ο Πύργος να στολισθεί όπως αρμόζει σε μια πρωτεύουσα Νομού, έστω και με περσινά στολίδια. Θα προβούν απλά σε λίγους στολισμούς για να μας κλείσουν το στόμα. Ήδη κάποιοι για να κλείσουνε τις διαμαρτυρίες και να δημιουργήσουν κλίμα, παινεύουν τους εαυτούς τους λέγοντας «βάλαμε παγοδρόμιο στην πλατεία» όταν η αλήθεια είναι ότι απλώς έκαναν δεκτό το αίτημα ιδιωτικής εταιρείας για την εκμετάλλευση του χώρου της πλατείας με την καταβολή αντίστοιχου τιμήματος. Τα παιδιά μας (δηλαδή εμείς) θα πληρώνουν στην κεντρική πλατεία για να παίξουν στο παγοδρόμιο, σε αντίθεση με ότι γίνεται σε άλλες πόλεις (πολύ λίγες βέβαια)
Η ανικανότητα, οι λάθος επιλογές η αναποτελεσματικότητα θα πρέπει κάποια στιγμή να πάψουν να κρύβονται πίσω από το άλλοθι της οικονομικής δυστοκίας που ισχύει για όλους τους Δήμους της χώρας. Οι υπόλοιποι Δήμοι σίγουρα δεν παρουσιάζουν την ίδια εικόνα με το Δήμο Πύργου. Είναι κρίμα για την πόλη.