Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Την ξύσανε την Κατακόλου αλλά …. δεν την καθαρίσανε




Όποιος δεν θέλει να θέσει σε εφαρμογή την περιβόητη κυκλοφοριακή μελέτη δέκα μέρες τα ξύνει θα μπορούσε να πει κάποιος παραφράζοντας την γνωστή παροιμία για το ζύμωμα. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος και λιγότερο παρεξηγήσιμος ως προς το «ξύσιμο», γιατί ενδεχομένως το μυαλό κάποιων σκεφτεί κάτι «κακό», εδώ και δέκα ημέρες ξύνουν το παλαιό ασφαλτικό στην Κατακόλου προκειμένου να ρίξουν καινούργιο ασφαλτοτάπητα.
Δεν θα ασχοληθώ με το εάν σε ένα από τους βασικότερους δρόμους της πόλης οι εργασίες γίνονται γρήγορα ή αργά, ελάχιστα με ενδιαφέρει (άλλωστε αυτό καθορίζεται από αυτούς που ψάχνουν δικαιολογίες για να μην εφαρμόσουν προεκλογικά τις νέες κυκλοφοριακές μεταβολές). Αυτό όμως που θέλω να επισημάνω είναι ότι έχουν εγκαταλείψει τα υπολείμματα του ξυσίματος, που είναι μια λεπτόκοκκη σκόνη η οποία αιωρείται στον αέρα, αναγκάζοντας μας να την εισπνέουμε, με ότι συνεπάγεται αυτό ιδιαίτερα για τους μόνιμους κατοίκους και μαγαζάτορες της περιοχής.
Μάλιστα έφτασαν στο σημείο ιδιώτες να καταβρέχουν όλη τη μέρα το δρόμο με λάστιχα προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτό το απαράδεκτο γεγονός.
Και η απορία μου: γιατί ρε παλικάρια όταν το ξύσατε δεν το σκουπίσατε. Τόσο δύσκολο είναι. Σε όλους τους τομείς τα υπολείμματα τα σκουπίζουμε είτε είναι από ξύσιμο είτε από οτιδήποτε άλλο.
http://eparxos.blogspot.com/2010/10/blog-post_09.html