Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Η δυσοσμία από σκουπίδια έπνιξε τον Πύργο





Αποτέλεσμα της προβληματικής συγκομιδής των απορριμμάτων σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, είναι η ανυπόφορη δυσοσμία να πνίξει τον Πύργο.
Οι γεμάτοι κάδοι και οι σωροί των πλαστικών σακουλών έξω από αυτούς, χαρακτηρίζουν πλέον την πόλη του Πύργου.
Τα συνεργεία αποκομιδής του Δήμου σε αρκετές περιπτώσεις συλλέγουν μόνο τα σκουπίδια που είναι εκτός των κάδων, αφήνοντας τους κάδους γεμάτους. Και η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται την επόμενη μέρα ξανά και ξανά.

Η περιοχή γύρω από τους κάδους είναι μέσα στη βρώμα, αφού ποτέ δεν καθαρίζεται και χρειάζεται μεγάλη γενναιότητα για να την πλησιάσει κάποιος.
Οι κάδοι είναι μέσα στην βρώμα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τηρούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις που αφορούν το τακτικό πλύσιμο και την απολύμανση τους.

Ψόφια ζώα εντός εκτός και περιμετρικά αυτών, κρέατα από τα κρεοπωλεία και τα super market που για μέρες βράζουν στις εγκαταλειμμένες σακουλές, χαρτοκιβώτια και καφάσια άναρχα αφημένα και τα ζουμιά να ζωγραφίζουν το οδόστρωμα απειλούν την υγεία μας και την ποιότητα ζωής μας.
Η υπηρεσία καθαριότητας ανήμπορη και ανίκανη να ανταποκριθεί στις βασικές λειτουργίες της.

Κανένας πολιτικός αρμόδιος για τα αντίστοιχα θέματα δεν έχει το θάρρος να απολογηθεί και να παραιτηθεί.
Οι αρμόδιες δικαστικές και υγειονομικές υπηρεσίες κωφεύουν και γίνονται συνεργοί στο συνεχιζόμενο έγκλημα.
Οι πολίτες κουρασμένοι και αδιάφοροι αρνούνται να διαμαρτυρηθούν, δέχονται και βολεύονται με τις γελοίες δικαιολογίες των υπευθύνων και αποκτούν άλλοθι για να συντηρήσουν την κακή νοοτροπία τους.
Η πόλη όμως γίνεται εχθρική για τους δημότες της, ρεζίλη για τους επισκέπτες και επικίνδυνη για όλους.
Μέχρι πότε θα τους επιτρέπουμε να ασελγούν σε βάρος του συνόλου;;; και δεν είναι θέμα προσώπων μόνο, είναι θέμα νοοτροπίας.


ΠΗΓΗ: http://eparxos.blogspot.com/