Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

"30 Αφίσες για τη Μετανάστευση"

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Πύργου οργανώνει τη διεθνή έκθεση "30 Αφίσες για τη Μετανάστευση" στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, στις 17:00. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Αλέξανδρος Ζαβός.

Στην έκθεση συμμετέχουν 30 κορυφαίοι γραφίστες κι εικονογράφοι από 28 χώρες οι οποίοι δέχτηκαν το κάλεσμα του Δημήτρη Καραΐσκου και σχεδίασαν από μία αφίσα με θέμα τη μετανάστευση, σε μια έκθεση που παρουσιάστηκε πρώτα στην Αθήνα.

Η διεθνής έκθεση αφισών με θέμα τη μετανάστευση, διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ) και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Πύργου επιχειρώντας να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της πόλης στο θέμα των ανθρώπων από άλλες πατρίδες που ζουν και κινούνται γύρω μας.

Οι περισσότεροι καλλιτέχνες είναι οι ίδιοι μετανάστες, που ζουν κι εργάζονται μακριά απ' την πατρίδα τους.

Στη λίστα των 30 περιλαμβάνονται 10 μέλη του διεθνούς ελίτ κλαμπ γραφιστών AGI (Διεθνής Γραφιστική Συμμαχία) και αναγνωρισμένους γραφίστες όπως ο David Tartakover από το Ισραήλ, οι James Victore & Luba Ramalo από τη Νέα Υόρκη, η Anette Lenz από τη Γαλλία, η Sara Faneli από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Peter Bjlak από την Ολλανδία, οι Liza Ramalon & Artur Rebelo από την Πορτογαλία, ο Sadif Karamustafa από την Κωνσταντινούπολη, ο Alejandro Magallanes από το Μεξικό, ο Paul Boudens από το Βέλγιο και η Kiko Farkas από τη Βραζιλία.

Διάρκεια Έκθεσης:9 Ιανουαριου εως 20 Ιανουαριου

Ώρες Λειτουργίας:10:00-13:00 και 18:00-21:00(εκτος Κυριακης)