Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009

«Λήδα - Λευκές Σελίδες»


Το νέο βιβλίο της με τίτλο «Λήδα - Λευκές Σελίδες» από τις εκδόσεις «Ύφος», παρουσίασε η Ηλειακής καταγωγής συγγραφέας (γεννημένη στο Σκουροχώρι Ηλείας), Ελένη Ι. Μπερτσάτου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πύργου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος φίλων της συγγραφέως καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ Στάθης Καννής, ο πρώην βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος και ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ηλείας κ. Γιάννης Αργυρόπουλος.Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει αποσπάσματα του βιβλίου που διάβασε η δικηγόρος Χαρά Σκουλαρίκου ενώ για το βιβλίο μίλησε εκτενώς η φιλόλογος κ. Γιώτα Σπηλιοπούλου-Μπερτσάτου. Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε ο φιλόλογος κ. Γιώργος Κουρκούτας.

Μια δυναμική γυναίκα, η Λήδα, κυριαρχεί στις σελίδες και στο ημερολόγιο - σημειωματάριο που η ίδια κρατάει. Η ζωή κυλά ανάμεσα στο νοσταλγικό παρελθόν και το βέβαιο μέλλον, μια βεβαιότητα όμως που ξεπερνιέται με όνειρα και ελπίδες.
Σκιαγραφείται μια γυναίκα της εποχής μας, μέσα από τις συμπληγάδες της καθημερινότητας και των ανθρώπινων σχέσεων, μέσα σε ένα ταξίδι όπου προσπαθεί με γνώμονα και οδηγό την αγάπη και την ανάμνηση να κατακτήσει την αξιοπρέπεια.
Η γραφή είναι ρέουσα και οι ως τώρα κριτικές για το βιβλίο της Ελένης Μπερτσάτου πολύ θετικές.Αξίζει να σημειωθεί πως η προχθεσινή ήταν η δεύτερη εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου, ύστερα από ανάλογη που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων τον περασμένο Μάρτιο.


Της Βίκυς Γκουσγκουστάμου

29/6/2009