Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

«Θα χαθούν ζωές από τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της Ηλείας»


«Θα χαθούν αδίκως ανθρώπινες ζωές εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων και του κακού συντονισμού στη λειτουργία των τριών νοσοκομείων της Ηλείας». Αυτό κατήγγειλε χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών γιατρών Πύργου, Δημ. Κιντής, κρούοντας για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου και θέτοντας προ των ευθυνών τους τον υπουργό Υγείας και τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.
Ο κ. Κιντής χαρακτήρισε το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας του ΕΣΥ στην Ηλεία «τραγικό» και εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στην πολυδιάσπαση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα τρία Νοσοκομεία, καθώς και στις σημαντικές ελλείψεις που συντελούν σε αυτό.
«Η υπάρχουσα προβληματική λειτουργία των τριών νοσοκομείων θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ασθενών που προσέρχονται σε αυτά. Στο νοσοκομείο του Πύργου δέκα ημέρες τον μήνα δεν εφημερεύει η Παθολογική κλινική αλλά ούτε και το Ακτινολογικό τμήμα, ενώ είκοσι ημέρες τον μήνα δεν εφημερεύει το Μικροβιολογικό και ο μοναδικός αξονικός τομογράφος του νομού!».
Ο κ. Κιντής χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση της μη εφημέρευσης βασικών τμημάτων του Νοσοκομείου για τόσες πολλές ημέρες και ξεκαθάρισε ότι ο νομός έχει γιατρούς για να καλυφθεί, αλλά είναι διασκορπισμένοι στα τρία νοσοκομεία.
Στη συνέχεια, κατήγγειλε την 6η ΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας για αδράνεια και ανυπαρξία, τονίζοντας ότι δεν κάνει καμία ενέργεια για να λυθούν τα προβλήματα στον νομό συντονίζοντας τη λειτουργία των Νοσοκομείων.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών επισήμανε ότι το μοναδικό νοσοκομείο που έχει την αρτιότερη κτιριακή υποδομή, τον πληρέστερο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και τις περισσότερες ειδικότητες είναι αυτό του Πύργου, ασκώντας κριτική στη λειτουργία των δύο άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Γιάννης Αργυρόπουλος


πηγή Έθνος
Στη φωτογραφία ο κ.Δημήτρης Κιντής
Σχετική ανάρτηση του Blog μας 24 Ιουνίου 2009 με θέμα: Νοσοκομεία για ξεμάτιασμα