Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009

Τι μας υποσχόταν με περσινή ανακοίνωσή της η πλειοψηφούσα Δημοτική Παράταξη


Στοιχειωμένη η ιστοσελίδα του Δήμου Πύργου ενημερωμένη με δύο μόνο ανακοινώσεις εκ των οποίων η μία είναι η περσινή ανακοίνωση της πλειοψηφούσας παράταξης με τις υποσχέσεις της για την επόμενη διετία.Ο ένας χρόνος πέρασε ας δούμε τι υπόσχονταν και να δούμε πότε θα τα πραγματοποιήσουν.Αναρωτιόμαστε και για ποιο λόγο σε έναν δημοκρατικό δήμο δεν δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του και οι ανακοινώσεις των άλλων παρατάξεων.Εκτός αν οι άλλες παρατάξεις δεν βγάζουν ανακοινώσεις.
"Η συμπλήρωση δύο χρόνων από την αλλαγή σφραγίζεται με την απόκτηση του εργοστασίου Ξυστρή. Το παραδίδουμε με υπερηφάνεια στο δήμο. Η επίτευξη του στόχου αυτού αποδεικνύει το πείσμα μας για την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας και τους προσανατολισμούς μας. Το εργοστάσιο Ξυστρή κατέχει στρατηγική σχέση στο Πρόγραμμά μας.

Οι μεγάλοι μας άξονες για την επόμενη διετία εκτός όσων αναφέρθηκαν είναι:

Η διάνοιξη και ανάπλαση της Ρήγα Φεραίου και της περιμετρικής της ανατολικής περιοχής μέχρι την Λαμπετίου και την Αγίου Γεωργίου.

Η επίσπευση της επέκτασης του Σχεδίου Πόλης. Η γρήγορη ολοκλήρωση του ΣΧΟΑΠ.

Η ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση της υποβαθμισμένης περιοχής από το παλιό Νοσοκομείο και το εργοστάσιο Ξυστρή μέχρι το Οινοποιείο και τον Σ. Σταθμό, δράση με τεράστια αναπτυξιακή διάσταση.

Η ανακαίνιση του νεοκλασικού Μανωλοπούλειου και η μετατροπή του σε πολιτιστικό πολυχώρο.

Η ανάπλαση της εισόδου από την οδό Αλφειού και της περιοχής γύρω από τα Χαλικιάτικα.

Η ανάπλαση της οδού Καταραχίου.

Η ανάπλαση στο εμπορικό κέντρο (Αιόλου – Συλλαϊδοπούλου- πλ. Ανδριάρα κ.λ.π.)

Σημαντικές αναπλάσεις στα δημοτικά διαμερίσματα.

Η ολοκλήρωση και λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου μέσα στο 2009

Η διαχείριση του τουριστικού ρεύματος στο Κατάκολο και η προσέλκυση τουριστών στον δήμο.

Η σύντομη έναρξη των εργασιών ανέγερσης των τεσσάρων σχολικών συγκροτημάτων ( 1ο Λύκειο-1ο Γυμνάσιο-Ειδικό Σχολείο – Μανωλοπούλειο)

Η εξασφάλιση νέας στέγης, η μεταφορά του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου και η μετατροπή του χώρου σε πάρκιγκ

Η αξιοποίηση των περιαστικών πάρκων Σπιάτζας Αγίου Ηλία και όχθες Αλφειού.

Η ανάπλαση μεγάλων τμημάτων της πρώην λίμνης Μουριάς και ο μερικός επαναπλημμυρισμός της.

Η ανακούφιση των παραλιακών οικισμών με την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών ζωής και η προώθηση σχεδίου για την πολεοδόμηση και την ανάπλασή τους.

Η ανακαίνιση των αποθηκών του ΑΣΟ και η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής, η ανάπλαση του πάρκου του Αγίου Διονυσίου σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση.ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΑυτό είναι το όραμά μας. Το όραμα για έναν δήμο με ευτυχισμένους ανθρώπους."http://www.dimospirgou.gr/gr/dimarxeio/a_details.php?id=30