Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Πανεπιστήμιο στον Πύργο, τώρα!Να τεθεί ο Σεβασμιότατος μπροστάρης αυτής της προσπάθειας!!

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Η ΗΛΕΙΑ ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ.ΑΙΔΩΣ ΗΛΕΙΟΙ!!!

Είναι θλιβερό να υποχρεώνεται κανείς, όπως γίνεται εδώ, να μιλά για τα αυτονόητα: Ποιο καθαρό μυαλό πιστεύει ότι σε έναν νομό με προφανή την τουριστική προοπτική, δεν πρέπει να υπάρχει ένα Πανεπιστήμιο με αντίστοιχη κατεύθυνση; Ακούω εδώ και καιρό πολλούς αιρετούς (κυρίως σε νομαρχιακό και δημοτικό επίπεδο) να αναπαράγουν το κούφιο επιχείρημα «Η Ηλεία δικαιούται μια Πανεπιστημιακή Σχολή». Και τους απαντώ ότι κάθε περιοχή, διεκδικεί και, τελικά, κερδίζει ό,τι πραγματικά δικαιούται. Εμείς δεν έχουμε διεκδικήσει στα σοβαρά μια Πανεπιστημιακή Σχολή, και είμαστε έτοιμοι να κατακεραυνώσουμε όσους δεν μας δίνουν αυτά που εμείς… δεν διεκδικούμε. Ο απόλυτος παραλογισμός…

Για να μην μείνουμε στις γνωστές μεμψιμοιρίες, νομίζω ότι πρέπει εξαρχής να καταθέσω την πρότασή μου. Άλλωστε έχω αρθρογραφήσει τα τελευταία τρία χρόνια στον τοπικό Τύπο για το θέμα, συνεπώς εδώ απλώς μεταφέρω γνωστές θέσεις κι απόψεις μου: Πιστεύω απόλυτα και προτείνω η Ηλεία να διεκδικήσει την πρώτη Πανεπιστημιακή Σχολή Τουριστικού Περιεχομένου. Είναι ανάγκη να διαμορφωθεί μια επιστημονική αντίληψη και μια κουλτούρα στην περιοχή υπέρ του τουρισμού. Δεν αρκεί να τα λέμε όσοι πιστεύουμε σε αυτή την προοπτική. Αν μείνουμε μεταξύ μας, γρήγορα θα μιλάμε σε αυτιά μη ακουόντων (και φυσικά δεν θα φταίνε όσοι δεν ακούν…).
Αν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανός αισθάνεται ότι μπορεί, ως ποιμενάρχης που ενώνει τους Ηλείους, να ηγηθεί της επιτροπής που θα διεκδικήσει την Τουριστική Σχολή, πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λύση. Κάνω αυτή την πρόταση με «υστεροβουλία»: Είμαι βέβαιος ότι στην πορεία της προσπάθειας πολλοί πολιτικοί του νομού μας θα μπουν στον πειρασμό της κομματικής αντιπαράθεσης. Οι μεν κυβερνητικοί να αναδείξουμε την ευαισθησία της Κυβέρνησης για ένα Πανεπιστήμιο στην Ηλεία, οι δε της αντιπολίτευσης να πετροβολήσουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην πρώτη δυσκολία, στην πρώτη αναποδιά. Έτσι δεν προχωρεί μια τέτοια υπόθεση. Χρειάζεται στην κεφαλή της προσπάθειας να είναι –έστω και συμβολικά- κάποιος που ενώνει εκ θέσεως, όχι κάποιος που διαιρεί, που χωρίζει.
http://seitanidisdiamantis.blogspot.com/2007/03/blog-post_3246.html