Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Προβλήματα στα ιαματικά λουτρά-Επιστολή Καφύρα

Προβλήματα στα ιαματικά λουτρά Καϊάφα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Επιστολή στην ΕΤΑ, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο ΕΟΤ, απέστειλε ο νομάρχης Ηλείας, κ. Χαράλαμπος Καφύρας, ζητώντας την ευαισθητοποίηση των αρχών και τη λήψη μέτρων, σχετικά με τη λειτουργία των ιαματικών λουτρών Καϊάφα.
«Η απαράδεκτη καθυστέρηση της προκήρυξης για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στα ιαματικά λουτρά Καϊάφα, η μείωση του προσωπικού συγκριτικά με προηγούμενα έτη, καθώς και ο αποκλεισμός των έμπειρων παλαιοτέρων εργαζομένων έχουν τραγικές συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή.
Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε πρόβλημα στους έχοντες ανάγκη ιαματικής λουτρικής θεραπείας, αλλά και στους εποχιακούς εργαζομένους, οι οποίοι με δυσκολία συντηρούνται από τα πενιχρά έσοδα της εργασίας τους στα λουτρά.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να υπενθυμίσω τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Νομός μας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, από τις οποίες κατεστράφη ο κοινωνικός και οικονομικός ιστός όλης της περιοχής. Έκτοτε, καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες να διατηρήσουμε την τουριστική κίνηση σε αξιοπρεπή επίπεδα στο Νομό, γεγονός που ήρθε να δυσχεράνει η φετινή οικονομική κρίση.
Κατόπιν τούτου, απαιτούμε να αντιμετωπιστεί ο Νομός Ηλείας με την ευαισθησία που αρμόζει σε τέτοιες συγκυρίες και ζητούμε άμεση λύση του προβλήματος, καθώς με δική σας ευθύνη χάθηκε ήδη το ήμισυ του χρόνου της φετινής περιόδου λουτροθεραπείας.