Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Κάμερες ή φωτoγραφίες ;


Σε πολλές πόλεις της Ελλάδας υπάρχουν web κάμερες που μεταδίδουν εικόνες στο διαδίκτυο από κεντρικά σημεία τους.Ευτυχώς εμείς στον Πύργο δεν το έχουμε τολμήσει ακόμα γιατί θα "παραβιάζαμε τα προσωπικά δεδομένα" των οδηγών δικύκλων που κυκλοφορούν πάνω στην πλατεία ακόμα και τώρα που η Δημοτική Αστυνομία έχει αποφασίσει να καταπολεμήσει το φαινόμενο.
200 ευρώ είναι το πρόστιμο για διέλευση της πλατείας και πολλές φορές ο Δημοτικός Αστυνομικός δυσκολεύεται και με το δίκιο του να το επιβάλλει.-"Φύγε.. φύγε .." είδα κάποιον να λέει σε ένα γνωστό του που "καβάλα" στη μοτοσικλέτα του μεγάλου κυβισμού προσέγγιζε την Εθνική Τράπεζα και αντ'αυτού "έγραψε" τα παράνομα για ώρα σταθμευμένα δίκυκλα έξω από την Τράπεζα.
Πληροφορήθηκα όμως πως ένα παιδάκι χτυπήθηκε από μηχανάκι ενώ έπαιζε πάνω στην πλατεία κι έτσι το προηγούμενο Σάββατο δεν κυκλοφορούσε τίποτα πάνω στην πλατεία μας και τα άλλα παιδάκια έπαιζαν αμέριμνα.Συνιστώ στους γονείς να στραφούν νομικά εναντίον όχι μόνο του οδηγού αλλά και του Δήμου ως συνυπεύθυνου.
Άλλη μια σκηνή που είδα στην πλατεία είχε πρωταγωνιστή έναν από τους υπαλλήλους Delivery που κοιτούσε με αγωνία δεξιά-αρίστερα με σκοπό να "κόψει δρόμο" από την πλατεία και να βρεθεί πιο γρήγορα στο Ταχυφαγείο που δουλεύει για να συνεχίσει τις παραδόσεις σε σπίτια.
Η αλήθεια είναι πως ως έλληνες έχουμε την τάση να παρανομούμε και δεν το κάνουν μόνο νεαρά παιδιά που θα μπορούσαμε να το δικαιολογήσουμε μιας και δεν έχουν παιδιά και δεν ξέρουν το συναίσθημα του γονιού όταν ένα μηχανάκι πάνω στην πλατεία απειλεί να χτυπάησει το παιδί του, το κάνουν και γονείς με τα παιδιά πάνω στη μηχανή.Είδα έναν και καμάρωνε κιόλας..!!
Προτείνουμε λοιπόν ως λύση τις κάμερες σε όλη την πλατεία ή αν είναι ακριβό το κόστος και θεωρηθεί αντιδεοντολογικό ας προμηθεύσει ο Δήμος τους Δημοτικούς Αστυνόμους με μια φωτογραφική μηχανή κι αντί να κόβουν πρόστιμα ας φωτογραφίζουν απλά τους εποχούμενους διαβάτες.Κι ας κάνουμε μετά μια φωτογραφική έκθεση στο Δημαρχείο να δούμε ποιοί από αυτούς θα θέλουν να φιγουράρουν και ποιές από τις εταιρίες των Ταχυφαγείων θα επιθυμούσαν να "διαφημιστούν" κατά αυτόν τον τρόπο.